Nyhets- och kunskapsportal inom odontologi

Nyheter från Dental24 | 30/03/17

Öppna webbversion

Det våras för tandvården!
 

Vi går vi emot ljusare tider! Så här års är det dax att planera resten av året.
Just nu finns det många nya Kurser & Event på Dental24. Möt våren i det dejliga Köpenhamn. Njut av sensommaren i Tylösand i september. Eller varför inte återuppleva sommaren på Nya Zeeland vid nyår? Säkra din plats och boka nu!

Dental24 fortsätter att öka! Ny "All time high" i mars 2017! :)
Vill du veta hur och varför är du välkommen att gå med i "Intressegrupp för digital kommunikation inom Life Science på Facebook".


Vill du också synas och höras på Dental24? Kontakta oss >>

Per Ahlberg

Vänliga hälsningar
/Per Ahlberg
Redaktör Dental24

Nytt på Dental24

Ännu fler nyheter från IDS mässan i Köln

MÄSSNYTT Många tillverkare har väntat med att lansera sina nyheter till den stora internationella IDS mässan i Köln. Här följer många nyheter från flera kända leverantörer.

Läs mer


Det statliga tandvårdsstödet – förbättrad information, kontroll och uppföljning

PROPOSITION Regeringen har nu lagt fram sin proposition om ändringar i lagen om statligt tandvårdsstöd. Den omfattar en förstärkning av Försäkringskassans nuvarande sanktionsmöjligheter, föreläggande om förhandsprövning och möjlighet till innehållande av ersättning. I propositionen framhålls även behovet av förbättrat samarbete mellan tandvården och hälso- och sjukvården. En kommande utredning ska ges i uppdrag att föreslå åtgärder som kan bidra till att minska de socioekonomiska skillnaderna i tandhälsa.

Läs mer


Praktikertjänst kommenterar regeringens förslag till nya 3:12-regler

SKATTEREGLER Regeringen har presenterat sitt förslag till ändringar i 3:12-reglerna riktat mot delägare i fåmansbolag. Regeringen backar från de mest utskällda delarna och har mildrat förslaget på flera punkter. Men Praktikertjänst noterar fortfarande negativa konsekvenser för koncernen. De nya reglerna föreslås träda i kraft den 1 januari 2018.

Läs mer


Vällyckat NIOM webinar om reparation av fyllningar

WEBINAR Vid ett webinar anordnat av NIOM besvarade Institutchef Jon E. Dahl och medarbetare 63 frågor om praktisk klinisk reparation av kompositfyllningar. Deltagare var tandläkare från de nordiska länderna som direkt kunde få svar på sina frågor.

Läs mer


Kurs och studieresa till Nya Zeeland nyår 2017-2018: Personlighet, Hälsa och utveckling

UTBILDNING När jag intervjuar Tore Sahlin på Curomed om studieresan till Nya Zeeland berättar han om den numera världsberömda Dunedinstudien som ingår i kursprogrammet. Över 40 års forskning har givit många häpnadsväckande resultat och visar bland annat personlighetens oerhörda betydelse för hälsa och utveckling. Man har bland annat följt kariesutveckling och insjuknade i parodontal sjukdom.

Läs mer


Högre fluorupptag med ny transparent fluorlack

PRODUKTNYHET Ultradent Products lanserar Enamelast® fluorlack.

Läs mer


Krönikor

ulrika

Oralmind - Ulrika Lindmark

Vilken blomsort är du?

Det är vår i luften! Vissa tåliga växter trotsar kylan och blommar tidigt, andra startar senare, är mer sköra och behöver mer värme och vatten innan den kan blomma. Trots att vägen och tiden för blomning är olika, blommar de växter som ämnar att blomma, om de tas omhand och stärks utifrån sina egna förutsättningar....

Läs mer

Videopresentationer

NIOM webinar om reparation av fyllningar

WEBINAR Vid ett webinar anordnat av NIOM besvarade Institutchef Jon E. Dahl och medarbetare 63 frågor om praktisk klinisk reparation av kompositfyllningar. Deltagare var tandläkare från de nordiska länderna som direkt kunde få svar på sina frågor. NIOM har ambitionen att återkomma fyra gånger per år och behandla kliniskt intressanta ämnesområden. Se frågor och svar på...

Läs mer

Omvärldsbevakning

Dentalmässa visar utvecklingen för 3d-skrivartekniken

28 Mar 2017 13:59

De ska säkra Blekinges tandvård

27 Mar 2017 06:00

Tandvårdskliniken i Fränsta kan slås ihop med Ånges

24 Mar 2017 18:02

Projekt för integration

24 Mar 2017 07:00

7-7 ska bli framtidsmodell som håller

24 Mar 2017 07:00

Lättare att stoppa fusk och slarv med tandvårdsstödet

23 Mar 2017 14:27

Övningarna mot tandgnissling som fick smärtan att försvinna

22 Mar 2017 08:00

Läs alla omvärldsnyheter på
Dental24.se

Incidenter

Malmöklinik kritiseras på flera punkter av IVO

24 Mar 2017 20:34

Läs om fler incidenter på Dental24.se

Populära kurser & event

Scandefa

27 Apr - 28 Apr, Bella Center, Köpenhamn SCANDEFA är en av Skandinaviens största fackmässor för dental utrustning. Varje år möts flera tusen tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker och branschfolk från hela Skandinavien på SCANDEFA för att hämta inspiration, ta dela av de nyaste trenderna och dentala produkter, förbrukningsmateriel, kläder samt inte minst för att umgås kollegor emellan. Registrera dig här >>

Läs mer

Svenska Tandvårdsdagen 2017

06 Sep, Västerås Svenska Tandvårdsdagen – för både privat & folktandvård och studenter! Boka av en spännande heldag för mingel med kollegor, stor dentalmässa, inspirerande och lärorika föreläsningar!

Läs mer

Tylösandsdagarna 2017

20 Sep - 22 Sep, Halmstad, Hotel Tylösand Program klart! Anmäla dig nu!

Läs mer

Hjälp! Var tog benet vägen runt implantatet?

05 Apr, Stockholm Periimplantiten är nu tyvärr en del av en tandhygienists vardag. Hur kan man behandla den på ett effektivt sätt? Denna kurs kommer att belysa möjliga orsaker till periimplantit och hur dessa påverkar behandlingsalternativen som står till buds. Många kliniska tips kommer att ges och vi tittar på olika hjälpmedel vid behandling.

Läs mer

Grundkurs i implantatprotetik tandläkare

06 Sep - 08 Sep, Stockholm 2,5-dagars kurs med erfarna föreläsare som gör dig startklar att utföra implantatprotetisk behandling av hela käkar, partiella fall och täckproteser.

Läs mer
Läs om fler kurser & event på Dental24.se
Nyheter Krönikor Krönikor Omvärldsbevakning Kurser & event Lediga jobb

Avregistrera dig från nyhetsbrevet.