Nyhets- och kunskapsportal inom odontologi

Nyheter från Dental24 | 23/03/17

Öppna webbversion

Digitala nyheter!
 

Digitaliseringen, dvs skiftet till nya sätt att arbeta med digital kommunikation, processer och tillverkning dominerar detta nyhetsbrev. Nästan oavsett vad vi arbetar med idag så påverkas vi av olika digitala flöden. Det gäller såväl arbetsrutiner som information och kommunikation.

Det gäller att hänga med i svängarna!


Vill du också synas och höras på Dental24? Kontakta oss >>

Per Ahlberg

Vänliga hälsningar
/Per Ahlberg
Redaktör Dental24

Nytt på Dental24

Många nyheter på IDS-mässan i Köln

MÄSSNYTT Denna vecka är det internationell dentalmässa i Köln.
Här presenteras ett axplock av nyheterna.

Läs mer


Ivoclar Vivadent är med och formar framtiden för den digitala protetiken

FÖRETAGSNYTT Ivoclar Digital är namnet på en digital produktportfölj med tillhörande digitala processer för tandtekniska laboratorier och tandläkarpraktiker.

Läs mer


Ett sätt att utveckla samarbetet mellan tandläkare/tandtekniker

CAD/CAM Samarbetet mellan tandläkare och tandtekniker kan utvecklas med en ny mjukvara för behandling med orala implantat, ZIRKONZAHN.IMPLANT-PLANNER. Systemet har som målsättning att möjliggöra optimal estetik genom att implantatens position blir i överensstämmelse med den planerade protetiska konstruktionen. Baserat på digitala data, såsom DICOM, patientskanning eller modeller, kan tandläkaren optimera implantatens placering sett till funktion och estetik i samarbete med tandteknikern.

Läs mer


Kraftfull LED-lampa för alla tillfällen

PRODUKTNYHET Bluephase Style 20i: Ivoclar Vivadent lanserar en ny polymeriseringslampa.

Läs mer


Smart tandvårdsklinik öppnar i Umeå

AKTUELLT I början av 2018 öppnar en helt ny Ftv klinik mitt i Umeå. Med smarta lösningar för allt från incheckning till tandtekniskt laboratorium ska folktandvården möta den digitala utvecklingen.

Läs mer


Reparera med komposit eller göra ny fyllning/krona?

KLINIK & VETENSKAP Reparation är det bästa alternativet vid defekt/frakturerad kompositfyllning. Detta uppger 90% av offentligt anställda norska tandläkare i en enkätstudie genomförd av NIOM och Oslo Universitet.

Läs mer


Avhandling efterfrågar tydligare kriterier för röntgen i tandvården

AVHANDLING I en ny avhandling har tandläkaren Helena Christell undersökt kostnader och nytta med cone beam computed tomography - CBCT, en relativt ny röntgenmetod inom tandvård som ger bilder i tre plan.

Läs mer


Nytt system för klagomålshanteringen i vården

PROPOSITION Den 16 mars 2017 överlämnade regeringen en proposition till riksdagen rörande hur man som patient i framtiden ska kunna framföra klagomål på vården. I det nya systemet kommer landets patientnämnder att få en starkare och tydligare roll.

Läs mer


Investera i dig själv och din mottagning

NY KURSKATALOG Varje år lägger vi pengar på att göra fint i hemmet, serva bilen, plantera lökar eller köpa nya kläder. Men hur mycket tid och pengar lägger vi faktiskt ner på vår egen kompetensutveckling?

Läs mer


Ny intressegrupp för digital kommunikation inom Life Science

DIGITAL KOMMUNIKATION Det är inte bara inom det praktiska yrkesutövandet som den digitala tekniken revolutionerar utan även inom media och kommunikation. Därför har vi startat en Facebook grupp för alla som är intresserade av digital kommunikation inom Life Science. Gruppen är en sluten grupp men alla som vill är välkommen att vara med och följa eller dela relevant information.

Läs mer


Videopresentationer

Dentsply Sirona på IDS i Köln

PRODUKTPRESENTATIONER Dentsply Sirona presenterar många nyheter på IDS i Köln 2017   Digital, flexible and open – CEREC, a complete system for restorations, implantology and orthodontics With CEREC, Dentsply Sirona provides a comprehensive and proven digital system that can be used in a variety of ways: For delivering restorations in a single visit, guided placement and...

Läs mer

Omvärldsbevakning

Övningarna mot tandgnissling som fick smärtan att försvinna

22 Mar 2017 07:00

Fluortanten snart tillbaka i Lövångersskolan

20 Mar 2017 18:00

Fler vill starta eget

20 Mar 2017 05:57

Dålig tandvård leder till stort lidande

19 Mar 2017 23:01

Privata vårdgivare håller kvaliteten

18 Mar 2017 06:00

EU-tandläkare löste bemanningsproblem i Torsby

17 Mar 2017 15:06

Utländska tandläkare ska lockas till Värmland med ny utbildning

17 Mar 2017 05:00

Läs alla omvärldsnyheter på
Dental24.se

Incidenter

Slapp stämma tandläkaren – fick betalt

20 Mar 2017 08:00

Tandläkare drog ut fel tänder

17 Mar 2017 19:43

Tandläkare stängs av efter allvarliga brister – kan vara en patientfara

17 Mar 2017 15:53

Läs om fler incidenter på Dental24.se

Populära kurser & event

Scandefa

27 Apr - 28 Apr, Bella Center, Köpenhamn SCANDEFA är en av Skandinaviens största fackmässor för dental utrustning. Varje år möts flera tusen tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker och branschfolk från hela Skandinavien på SCANDEFA för att hämta inspiration, ta dela av de nyaste trenderna och dentala produkter, förbrukningsmateriel, kläder samt inte minst för att umgås kollegor emellan.

Läs mer

Tylösandsdagarna 2017

20 Sep - 22 Sep, Halmstad, Hotel Tylösand Program klart! Anmäla dig nu!

Läs mer

Hjälp! Var tog benet vägen runt implantatet?

05 Apr, Stockholm Periimplantiten är nu tyvärr en del av en tandhygienists vardag. Hur kan man behandla den på ett effektivt sätt? Denna kurs kommer att belysa möjliga orsaker till periimplantit och hur dessa påverkar behandlingsalternativen som står till buds. Många kliniska tips kommer att ges och vi tittar på olika hjälpmedel vid behandling.

Läs mer

Guidad kirurgi och virtuell implantatplanering

25 Mar, Stockholm En heldagskurs rörandes Guidad kirurgi och virtuell implantatplanering. Kursens mål är att utbilda i modern guidad kirurgi. Du som deltagare lär dig arbeta förutsägbart och säkert med denna nya

Läs mer

Svenska Tandvårdsdagen 2017

06 Sep, Västerås Svenska Tandvårdsdagen – för både privat & folktandvård och studenter! Boka av en spännande heldag för mingel med kollegor, stor dentalmässa, inspirerande och lärorika föreläsningar!

Läs mer
Läs om fler kurser & event på Dental24.se
Nyheter Krönikor Krönikor Omvärldsbevakning Kurser & event Lediga jobb

Avregistrera dig från nyhetsbrevet.