Nyhets- och kunskapsportal inom odontologi

Nyheter från Dental24 | 12/04/17

Öppna webbversion

Häxblandning!

Här på Dental24 blandar vi nyheter med fakta, vetenskap, teknik, utbildning, politik, lediga jobb, m.m.

Glad påsk! 🥚 🐣 🐥 🐓Vill du också synas och höras på Dental24? Kontakta oss >>

Per Ahlberg

Vänliga hälsningar
/Per Ahlberg
Redaktör Dental24

Nytt på Dental24

Sämre tandhälsa om tandvård blir sjukvård

DEBATTARTIKEL Jonas Magnusson (S) tycker det är en världsfrånvänd tanke att tandvården fortfarande inte omfattas av högkostnadsskyddet och att tandvården inte ses som en del av kroppen. Han menar också att det 2017 är en världsfrånvänd tanke att behålla ett ”stenålderssystem” där tandvården inte har ett högkostnadsskydd på samma nivå som övriga sjukvården. Vi menar att det vore olyckligt att i grunden förändra ett väl fungerade tandvårdssystem och flytta ansvar från stat till landsting.

Läs mer


Tandteknikerutbildningen i Umeå blir en av Europas modernaste

UTBILDNING Studenter som väljer att plugga tandteknik i Umeå kommer att få tillgång till högteknologisk utrustning och ett modernt utbildningskoncept som gör skolan till en av Europas modernaste.

Läs mer


Kombination bästa behandlingen mot dålig andedräkt

AVHANDLING Patienter med dålig andedräkt kan drabbas av både sociala och psykologiska besvär. Enligt doktorand Seida Erovic Ademovski vid Högskolan i Kristianstad behövs såväl tandhygienistens behandling som munskölj för att råda bot på de illaluktande gaser som kommer ur munhålan på dessa patienter.

Läs mer


IT har blivit en stor tidstjuv för många tandläkare

TJÄNSTENYHET Under senare år har svensk tandvård digitaliserats i allt snabbare takt, vilket ställer nya krav på tandläkaren. Unident erbjuder en tjänst som kan hjälpa till med alla de IT-relaterade problem som kan uppstå på kliniken.

Läs mer


Tandhygienist Liw Olausson ny bloggare på Dental24

KRÖNIKÖR Vi välkomnar Liw Olausson som ny bloggare på Dental24! Liw arbetar på Smile i Helsingborg och har varit verksam som tandhygienist i 11 år inom både offentlig och privat sektor.

Läs mer


Krönikor

gordon

Gordons krönika

Tankar kring ett mentorprogram för tandläkarstuderande

Sveriges Tandläkarförbund har tagit ett utmärkt initiativ med sitt mentorprogram men det skulle gå att göra så mycket mer! Är det inte slöseri att låta den kunskap som äldre erfarna kollegor besitter bli begravd tillsammans med dem?

Läs mer
karin

Karins blogg

Det är slut mellan oss

Vi har inget mer att säga varann. Det var bra i väldigt många år. Vi har väl haft nån mindre kris, det har väl alla? Jag har gjort mitt för att relationen ska hålla. Nu är det färdigt. Du ska ut.

Läs mer
bodel

Liws blogg

Häär kommer jaag

Det är en mening som jag har sparat med kärlek i mitt hjärta. När min dotter precis hade börjat kommunicera med talet var det en mening hon ofta kläckte ur sig. Jag hör ofta den i mitt eget huvud och låter mig inspireras av henne. Hon tar för sig här i livet och det är precis så vi vuxna också ska göra.

Läs mer

Podcasts

Blodad tand avsnitt 8. Via polis och helproteser

12 Apr 2017 18:01

Fler podcasts på Dental24.se

Videopresentationer

Geistlich Bio-Gide® Shape – Ridge Preservation Straightforward

PRODUKTPRESENTATIONER Nyhet i Geistlich-familjen - Utformat för Extraction Sockets Geistlich Bio-Gide® Shape är ett kollagenmembran avsett för behandling av extraktionsalveoler. Det nya membranet är baserat på Geistlich Bio-Gide® Perio tekniken: med ökad styrka/fasthet vilket förlänger tiden för exakt positionering. Detta gör materialet enklare att hantera och lättare att applicera. Membranet är färdigskuret för alveolen och färdigt...

Läs mer

Omvärldsbevakning

Tänder kan bli en valfråga

11 Apr 2017 17:15

Ann-Sofie Alm (M): Man har ett eget ansvar för sina tänder

11 Apr 2017 16:39

S ska utreda tandvårdsreform

11 Apr 2017 07:08

ANDERSSON: (S) VILL STOPPA VINSTJAKT ÄVEN I VÅRD OCH OMSORG

10 Apr 2017 09:15

Partistyrelsen ändrar sig om välfärdsvinst

9 Apr 2017 22:34

Stor tandläkarbrist: Här jobbar de extra helgpass

7 Apr 2017 06:00

Läs alla omvärldsnyheter på
Dental24.se

Incidenter

Polisen prioriterar bort tandläkarutredning

12 Apr 2017 05:30

Drog ut 22 tänder – hade ingen motivering till varför

10 Apr 2017 22:04

Läs om fler incidenter på Dental24.se

Populära kurser & event

Scandefa

27 Apr - 28 Apr, Bella Center, Köpenhamn SCANDEFA är en av Skandinaviens största fackmässor för dental utrustning. Varje år möts flera tusen tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker och branschfolk från hela Skandinavien på SCANDEFA för att hämta inspiration, ta dela av de nyaste trenderna och dentala produkter, förbrukningsmateriel, kläder samt inte minst för att umgås kollegor emellan. Registrera dig här >>

Läs mer

Tylösandsdagarna 2017

20 Sep - 22 Sep, Halmstad, Hotel Tylösand Program klart! Anmäla dig nu!

Läs mer

Svenska Tandvårdsdagen 2017

06 Sep, Västerås Svenska Tandvårdsdagen – för både privat & folktandvård och studenter! Boka av en spännande heldag för mingel med kollegor, stor dentalmässa, inspirerande och lärorika föreläsningar!

Läs mer

Grundkurs implantatkirurgi tandläkare

31 Aug - 02 Sep, Stockholm 2,5-dagars kurs där föreläsningar och hands on-övningar blandas i en bra mix. Kursen förbereder dig för att utföra enklare implantatkirurgi.

Läs mer

Mingla och lär dig mer om tandblekning

25 Apr, Malmö, SCANDIC Stortorget, Stortorget 15, Malmö - Säker, effektiv och skonsam tandblekning. Brilliant Smile erbjuder ett komplett koncept för professionell tandblekning; klinikblekning, hemblekning samt munvårdsprodukter.

Läs mer
Läs om fler kurser & event på Dental24.se
Nyheter Krönikor Krönikor Omvärldsbevakning Kurser & event Lediga jobb

Avregistrera dig från nyhetsbrevet.