Nyhets- och kunskapsportal inom odontologi

Nyheter från Dental24 | 06/04/17

Öppna webbversion

IVO granskar sina egna rutiner!
 

Ingen är ofelbar, inte ens IVO. Nu ser IVO över sina egna rutiner.

Mer om tandvårdsskandalen i Dalsland i dagens omvärldsnyheter. Där hittar du också en hel del annat smått och gott som 3D-print, ett prisat projekt om äldretandvård och skatt på läsk.

Vårliga hälsningarVill du också synas och höras på Dental24? Kontakta oss >>

Per Ahlberg

Vänliga hälsningar
/Per Ahlberg
Redaktör Dental24

Nytt på Dental24

IVO:s granskning av tandläkaren i Västsverige hade stora brister – tillsynsmyndigheten lovar bättring

GRANSKNING Tandläkaren hann felbehandla över 200 patienter trots anmälan till IVO. Efter en intern genomlysning av myndighetens agerande lovar generaldirektören bättring.

Läs mer


TLUGs grundare Nikoo Bazsefidpay utsedd till Årets Svenska Kvinna 2017

UTMÄRKELSE SWEA International Inc. har utsett tandläkare Nikoo Bazsefidpay till Årets Svenska Kvinna 2017. Nikoo är grundare och ordförande i Tandläkare utan gränser. Hon arbetar som klinisk handledare i Käkkirurgi på Karolinska Institutet och Tandläkare i Försvarsmakten.

Läs mer


Estetisk och funktionell bettskena

FALLSTUDIE Fallet beskriver en 42-årig man med ett gravt destruerat bett efter långvarig bruxism. Både emalj och dentin har omfattande slitageskador och ställvis har även emaljen frakturerat loss. På grund av det kraftiga slitaget har även en sänkning av bettet ägt rum, minskad vertikal dimension och malocklusion.

Läs mer


Krönikor

johanna

En tandsköterskas tankar

Mobbingen finns

Varför är det de som blivit utsatta för mobbing eller orättvis behandling på en arbetsplats som tysta går och skäms? För så är det i de allra flesta fall. Varför? Svaren som kommer är oftast ”Jag vågade inte”, ”Tänk om ingen tror på mig”, ”Det kanske är mig det är fel på”, ”Ingen skulle lyssna”. Är det en bra arbetsgrupp om en enda person går och tänker så här?

Läs mer
karin

Karins blogg

Hur ska en bra chef vara?

Här sitter jag i min nya vegamössa och funderar. Inte en mössa för veganer utan en svart yllekeps med blank liten skärm. Den ska jag ha när jag spelar dragspel på båtar. Jag tänker på en medarbetardag jag har med en vårdcentral. Som ett av momenten under dagen har vi en diskussion om ledare och chefer i vården. Hur ska en bra chef vara? - Klok! Erfaren! Föregå med gott exempel! Aldrig favorisera någon, ingen ska vara påläggskalv eller gullegris. Aldrig prata illa om någon. Alltid ta hand om alla. Chefen ska ge klara besked - si ska det vara inte så! Chefen ska se och bekräfta mig. Chefen ska alltid ha ett leende på läpparna. En bra ledare har koll på ekonomin och alla rapporter. En bra chef ska vara lyhörd. En god lyssnare! Ett föredöme för alla! Chefen är verksamhetens nyckel till framgång. Efter en liten stund är hela tavlan full av fantastiska superlativer - guldkonfetti-ord som regnar runt oss i hela rummet. Allas ögon lyser.

Läs mer
bodel

Bodels blogg

Digitalt kul och översitteri

Efter tre digitala dagar i Köln på IDS är jag och mitt ressällskap exalterade! Det pågår en fantastisk utveckling och våra yrken kommer inom en snar framtid att se helt annorlunda ut. Och det gäller alla i teamet. De som arbetar på ett traditionellt vis måste snabbt tänka om annars kommer de aldrig att komma ifatt det högteknologiska flow som vår bransch befinner sig i. Nu handlar det om att vara förändringsbar.

Läs mer

Omvärldsbevakning

Prisat Mariestadsprojekt har satt äldres munhälsa i fokus

5 Apr 2017 16:44

Här har 3d-skrivaren flyttat in på kliniken

5 Apr 2017 10:19

Fler USA-städer med läskskatt

3 Apr 2017 06:00

Är läskskatt rätt vapen mot övervikt och diabetes?

3 Apr 2017 06:00

Forskning: Läskskatt fungerar i USA och Mexiko

3 Apr 2017 04:15

Folktandvården letar prickar på Kungsportsplatsen

1 Apr 2017 11:19

Utdragen tand orsakade blödningar - tandläkare kritiseras

31 Mar 2017 16:19

Regionens förslag: Avlönad utbildning för tandhygienister

31 Mar 2017 11:19

Läs alla omvärldsnyheter på
Dental24.se

Incidenter

Hårt kritiserad tandläkare blir av med legitimationen

5 Apr 2017 20:01

Tand- läkare utreds

3 Apr 2017 08:00

Utdragen tand orsakade blödningar - tandläkare kritiseras

31 Mar 2017 16:19

Läs om fler incidenter på Dental24.se

Populära kurser & event

Scandefa

27 Apr - 28 Apr, Bella Center, Köpenhamn SCANDEFA är en av Skandinaviens största fackmässor för dental utrustning. Varje år möts flera tusen tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker och branschfolk från hela Skandinavien på SCANDEFA för att hämta inspiration, ta dela av de nyaste trenderna och dentala produkter, förbrukningsmateriel, kläder samt inte minst för att umgås kollegor emellan. Registrera dig här >>

Läs mer

Tylösandsdagarna 2017

20 Sep - 22 Sep, Halmstad, Hotel Tylösand Program klart! Anmäla dig nu!

Läs mer

Svenska Tandvårdsdagen 2017

06 Sep, Västerås Svenska Tandvårdsdagen – för både privat & folktandvård och studenter! Boka av en spännande heldag för mingel med kollegor, stor dentalmässa, inspirerande och lärorika föreläsningar!

Läs mer

Grundkurs implantatkirurgi tandläkare

31 Aug - 02 Sep, Stockholm 2,5-dagars kurs där föreläsningar och hands on-övningar blandas i en bra mix. Kursen förbereder dig för att utföra enklare implantatkirurgi.

Läs mer

Mingla och lär dig mer om tandblekning

25 Apr, Malmö, SCANDIC Stortorget, Stortorget 15, Malmö - Säker, effektiv och skonsam tandblekning. Brilliant Smile erbjuder ett komplett koncept för professionell tandblekning; klinikblekning, hemblekning samt munvårdsprodukter.

Läs mer
Läs om fler kurser & event på Dental24.se
Nyheter Krönikor Krönikor Omvärldsbevakning Kurser & event Lediga jobb

Avregistrera dig från nyhetsbrevet.