86376baa-a485-4b55-904c-53b7846f5ceb.png

Nyhets- och kunskapsportal inom odontologi

Nyheter från Dental24 | 19/05/17

Öppna webbversion

Jobba mindre och tjäna mer!

Nyhetsbrevet sänds i retur p g a tekniskt fel i gårdagens utskick.
Vi ber om överseende. /Dental24


Visst går det att bli mer effektiv utan att behöva jobba ihjäl sig! I dagens krönika av tandläkare Gordon Meland kan du läsa om ett praktiskt fall.

Att läsa Dental24 för att effektivt hålla sig uppdaterad om nyheter, forskning, aktuella kurser och event, lediga jobb m.m. är ett annat sätt.

Allt går att utveckla! Det gäller bara att se saker och ting från olika håll och inte minst, att vara förändringsbenägen. Ta del av veckans innehåll så kanske du får tid till annat sen!


Vill du också synas och höras på Dental24? Kontakta oss >>

Per Ahlberg

Vänliga hälsningar
/Per Ahlberg
Redaktör Dental24

Nytt på Dental24

Effektivt beslutsstöd för diagnos nyttjas inte optimalt inom tandvården

AVHANDLING Patienter med smärta och funktionsstörning i käksystemet (TMD) förbises i tandvården, trots att det är ett vanligt tillstånd som oftast kan behandlas framgångsrikt. Tre korta frågor kan som screeningmetod bidra till identifiering av patienter med TMD, men majoriteten av dem som identifieras får ändå inte ett adekvat omhändertagande. Anledningen kan vara relaterat till problem med kliniskt beslutsfattande, enligt en avhandling vid Umeå universitet.

Läs mer
Umea.jpg

Nya perspektiv på munhälsa hos barn med funktionsnedsättningar

AVHANDLING Den medicinska diagnosen räcker inte för att planera god tandvård för barn med funktionsnedsättningar. I en ny avhandling från Hälsohögskolan, Jönköping University, undersöker Johanna Norderyd de biopsykosociala faktorernas betydelse för barnens orala hälsa och tandvårdsomhändertagande.

Läs mer
JonkopingsUniversitet-200x89.jpg

Bok om Protetik för tandsköterskor

BOKNYTT Tandsköterskan Hannah Sjöholm har nyligen släppt en ny bok om Protetik för tandsköterskor och övriga i teamet. Boken har ett rikt bildmaterial och tar upp allt ifrån protetiska konstruktioner och avtryck till provisorieframställning och inslipning.

Läs mer
Hannah-Sjoholm-bok-Protetik-768x1024-1-200x267.jpg

Praktikertjänst lanserar webbaserat journalsystem till hela tandvården

JOURNALSYSTEM Praktikertjänst har i partnerskap med konsultbolaget Peekab startat ett nytt bolag för att vidareutveckla och driva tandvårdsplattformen Frenda. Den webbaserade plattformen förenklar och effektiviserar tandvården och systemet kommer under första kvartalet 2018 att vara tillgängligt för användare utanför Praktikertjänstkoncernen.

Läs mer
Praktikertjanst_logo-200x32.jpg

Delade meningar om delad information

UNDERSÖKNING Närmare hälften av invånarna är beredda att dela med sig digitalt av privat information, om det förbättrar olika välfärdstjänster. Det visar en ny attitydundersökning om digital integritet.

Läs mer
Webb-200x200.png

Krönikor

gordon

Gordons krönika

Stress kortar inte kön och förbättrar inte ekonomin, den sliter bara på hjärtmuskeln

Jag undrar om det finns något intresse hos dig för att på ett enkelt sätt bli medveten om hur du utan större ansträngning kan förbättra din omsättning med 75 % eller mer – och samtidigt lugna ner arbetstakten? Finns intresset, lägg då några minuter på att läsa vidare!

Läs mer

Videopresentationer

Ivoclar Digital: Strategin för den digitala tandtekniken

PRODUKTPRESENTATIONER Ny produktportfölj med tre stora områden: Ivoclar Digital stödjer tandteknikernas arbete genom hela digitala processkedjan genom att erbjuda en avancerad och modern produktportfölj. Den digitala framställningen blir enkel att integrera i de tandtekniska rutinerna och erbjuder tandteknikerna ökad flexibilitet. Ivoclar Digital kopplar samman sofistikerad teknik och högkvalitativa material med fackkompetens från dental protetik, dentallaboratoriernas sakkunskap...

Läs mer
ivoclar_play-200x110.jpg

Omvärldsbevakning

Skulle prova tandkrona – råkade svälja den

17 May 2017 15:06

”Låt inte landstingen ta över tandvårdsstödet”

17 May 2017 10:00

Hög personalomsättning inom landstinget – KD-politikern: Har åtgärder vidtagits?

14 May 2017 08:22

Äldres munhälsa ska bli bättre

13 May 2017 09:00

Skänninge ska få tillbaka tandvård

13 May 2017 05:05

Läs alla omvärldsnyheter på
Dental24.se

Populära kurser & event

Grundkurs implantatkirurgi tandläkare

31 Aug - 02 Sep, Stockholm 2,5-dagars kurs där föreläsningar och hands on-övningar blandas i en bra mix. Kursen förbereder dig för att utföra enklare implantatkirurgi.

Läs mer

Tylösandsdagarna 2017

20 Sep - 22 Sep, Halmstad, Hotel Tylösand Program klart! Anmäla dig nu!

Läs mer

NIOM webinar om ljushärdningslampor

30 Maj, Internet I detta webinar diskuterar och beskriver laboratoriechef Hilde M Kopperud hur vi bäst använder härdlampor, och vad vi skall tänka på vid inköp av nya lampor. Några specifika punkter som tas upp:

Läs mer

Svenska Tandvårdsdagen 2017

06 Sep, Västerås Svenska Tandvårdsdagen – för både privat & folktandvård och studenter! Boka av en spännande heldag för mingel med kollegor, stor dentalmässa, inspirerande och lärorika föreläsningar!

Läs mer

Sustaining resilient and healthy communities

01 Nov - 04 Nov, Stockholmsmässan, Älvsjö 10th European Public Health Conference Under EPH konferensen kommer bland annat ett 90-minuters symposium om svensk tandvård att arrangeras med titeln "Swedish Dentistry from a Prevention Perspective". Det äger rum torsdagen den 2 november 09.00-10-30. Tre föredragshållare kommer att hålla var sitt korta anföranden (3x20 minuter) och sedan blir det tillfälle att ställa frågor. 1. Björn Klinge: Swedish Dentistry...

Läs mer
Läs om fler kurser & event på Dental24.se
Nyheter Krönikor Krönikor Omvärldsbevakning Kurser & event Lediga jobb

Avregistrera dig från nyhetsbrevet.