Nyhets- och kunskapsportal inom odontologi

Nyheter från Dental24 | 27/04/17

Öppna webbversion

Läsfrekvensen på Dental24 fortsätter att öka!

Fler och fler vill vara uppdaterade på allt mer. Trenden går mot korta snabba nyheter på nätet. Detta förklarar Dental24s ökade läsfrekvens.

Du missar väl inte att lyssna på intervjun/podcasten med hälsominister Gabriel Wikström om kommande tandvårdsreform, köer, personalresurser, utbildning, fri tandvård för unga, evidens och FoU, ”avarter och oseriösa vårdgivare”, problem med offentliga upphandlingar (LOU) av tandtekniska produkter, brister i journalföring, tandvårdsregister, mer tillsyn och kontroller av myndigheter, ev. fusk inom tandvården, prisjämförelser, vinster i vården och eHälsa.

När du läser detta är vi troligen på Scandefa i Köpenhamn för att scanna av dentalmarknaden. Rapport utlovas inom kort. Håll koll på vårt nyhetsflöde på nätet!


Vill du också synas och höras på Dental24? Kontakta oss >>

Per Ahlberg

Vänliga hälsningar
/Per Ahlberg
Redaktör Dental24

Nytt på Dental24

Välj rätt keram – typer och egenskaper

KLINIK & VETENSKAP Forskare vid Medicinsk och odontologisk fakultet i Bergen och Nordisk Institut for Odontologiske Materialer, NIOM, i Oslo, har i en översiktsartikel uppdaterat dagens kunskap om dentala keramer och zirkoniamaterial i synnerhet. Artikeln är en värdefull hjälp för att förstå de olika keramernas mekaniska egenskaper, klassificering och framställningsmetoder.

Läs mer


Tandhygienist navet i västsvensk modell för äldres munhälsa

ÄLDRETANDVÅRD Genom att allt fler äldre har kvar sina tänder längre ställs nya krav på tandvården och på vård och omsorg. I Mariestad har man framgångsrikt provat att ha en anställd tandhygienist i kommunen som rådgivande i tandhälsofrågor. Folktandvården Västra Götaland planerar nu att utöka projektet till flera kommuner.

Läs mer


De 10 mest innovativa produkterna på IDS 2017

PRODUKTNYHETER Den amerikanska tidningen Digital Esthetics har listat de tio nyheter på IDS 2017 som enligt tidningen väckte störst uppskattning på tandvårdens största produktmässa.

Läs mer


Hälsan tiger inte still

RAPPORT I Folkhälsomyndighetens årsrapport 2017 finns tecken på att den psykiska ohälsan i delar av befolkningen ökar. Övervikt och fetma är ett växande folkhälsoproblem. Ur ett globalt perspektiv är folkhälsan god i Sverige men skillnaderna i hälsa mellan vissa grupper ökar, trots att ohälsa går att förebygga.

Läs mer


Krönikor

karin

Karins blogg

Full av kärleksrus

Jag knäar av hänförelse, blir mjuk i kroppen och berusad...

Läs mer

Podcasts

Intervju med hälsominister Gabriel Wikström

27 Apr 2017 18:01

Läs mer
Fler podcasts på Dental24.se

Omvärldsbevakning

Tandläkaren hotades med kula i pannan

26 Apr 2017 11:00

Hon hjälper barnen att få ett nytt leende – gör sin trettonde volontärresa

26 Apr 2017 10:00

Grundkursen i svenskhet lockar

26 Apr 2017 03:00

Ledare (S): I Sverige ska tandvård inte vara lyxvård

25 Apr 2017 08:35

Tandvården jagar personal i Portugal

24 Apr 2017 15:58

Läs alla omvärldsnyheter på
Dental24.se

Populära kurser & event

Tylösandsdagarna 2017

20 Sep - 22 Sep, Halmstad, Hotel Tylösand Program klart! Anmäla dig nu!

Läs mer

Svenska Tandvårdsdagen 2017

06 Sep, Västerås Svenska Tandvårdsdagen – för både privat & folktandvård och studenter! Boka av en spännande heldag för mingel med kollegor, stor dentalmässa, inspirerande och lärorika föreläsningar!

Läs mer

Grundkurs implantatkirurgi tandläkare

31 Aug - 02 Sep, Stockholm 2,5-dagars kurs där föreläsningar och hands on-övningar blandas i en bra mix. Kursen förbereder dig för att utföra enklare implantatkirurgi.

Läs mer

Sustaining resilient and healthy communities

01 Nov - 04 Nov, Stockholmsmässan, Älvsjö 10th European Public Health Conference Under EPH konferensen kommer bland annat ett 90-minuters symposium om svensk tandvård att arrangeras med titeln "Swedish Dentistry from a Prevention Perspective". Det äger rum torsdagen den 2 november 09.00-10-30. Tre föredragshållare kommer att hålla var sitt korta anföranden (3x20 minuter) och sedan blir det tillfälle att ställa frågor. 1. Björn Klinge: Swedish Dentistry...

Läs mer

Grundkurs i klinisk hypnos

05 Maj - 06 Maj, Lund, IOGT, Bantorget 5 Den 5 maj 2017 startar Svenska Föreningen för Klinisk Hypnos, Södra Kretsen en grundkurs i hypnos, i första hand för yrkesgrupper med medicinsk eller odontologisk inriktning.

Läs mer
Läs om fler kurser & event på Dental24.se
Nyheter Krönikor Krönikor Omvärldsbevakning Kurser & event Lediga jobb

Avregistrera dig från nyhetsbrevet.