Dental 24

Nyhets- och kunskapsportal inom odontologi

Nyheter från Dental24 | 07/09/17

Öppna webbversion

Igår, idag och imorgon

Det som var nytt och modernt för bara några år sedan är numera väl beprövat.

Kanske funderar du på att köpa eller sälja en klinik? Här följer några tips på vägen.

Vill du också synas och höras på Dental24? Kontakta oss >>

Per Ahlberg

Vänliga hälsningar
/Per Ahlberg
Grundare Dental24

Nytt på Dental24

Meta-analys av 106 prospektiva kliniska implantatstudier

META-ANALYS Professor emeritus Tomas Albrektsson, en av pionjärerna inom forskningsområdet orala implantat, har publicerat en meta-analys som innefattar 106 prospektiva kliniska implantatstudier. Totalt omfattar analysen 12 000 Nobel Biocare TiUnite implantat med klinisk uppföljning från år 2000.

Läs mer


Sinuslift med osteotomteknik visar mycket goda resultat

STUDIE En operationsteknik som vidareutvecklats inom specialisttandvården i Västervik visar på mycket goda resultat när det gäller installation av implantat.

Läs mer


Nytt om alternativa material för avtagbara proteser

VETENSKAPLIG ARTIKEL I dag finns i huvudsak två patientgrupper som är i behov av konventionell avtagbar plattprotetik, helt tandlösa äldre och patienter där tänder extraheras inför en implantatbehandling.
För patienter med avvikande reaktioner/allergi mot polymetylmetakrylat har det varit ett stort problem att finna väl fungerande alternativa material för framställning av avtagbara proteser.

Läs mer


Sälja din klinik?

SÄLJA KLINIK Vad ska man tänka på när det är dags att sälja sin tandläkarpraktik? Tandläkare Bengt Franzon delar här med sig av erfarenheter och råd från en väl planerad försäljning av sin och hustrun Barbara Nettelbladts praktik på Gärdet i Stockholm.

Läs mer


Krönikor

per

Dental24 - Blogg för delade meningar

Sol, vind och vatten

Ja, det är väl en bra sammanfattning av sommaren 2017. Lite nyhetsstiltje kanske man får lägga till, även om det har blåst en del kalla vindar i sommar? Här kommer en uppdaterad prognos av läget!

Läs mer
gordon

Gordons krönika

Vart är tandvården på väg?

I somras hade jag förmånen att bli inbjuden till en av de större tandvårdskedjorna. De ville ha min syn på hur jag upplever att ägarstrukturen kommer att förändras inom en tidshorisont på tre respektive fem år.

Läs mer
bodel

Liws blogg

Att lägga ribban på en lagom nivå

Jag kan minnas mig själv som nyutexaminerad tandhygienist. Direkt utsläppt från skolan såg jag mig själv som en fullfjädrad tandhygienist, full av kunskap som kunde allt som en tandhygienist behövde veta om tandvård och tandhygien. Jag visste allt om tandkrämer, mellanrumsborstar, borsttekniker och sköljningar. Empati och sympati hade jag också pluggat in och dessutom hade jag haft möjlighet att läsa en kurs om tobaksavvänjning, en sluta-röka kurs. Nu skulle jag äntligen ut och träffa alla patienter som aldrig hade fått möta en sådan som jag. Jag var deras lösning på alla problem. Problem de inte visste att de hade.

Läs mer

Omvärldsbevakning

DN gratulerar: Barbara Andor, fluortant

1 Sep 2017 14:53

Snabbspår för tandläkare - ett misslyckande

1 Sep 2017 04:09

Läs alla omvärldsnyheter på
Dental24.se

Populära kurser & event

Tylösandsdagarna 2017

20 Sep - 22 Sep, Halmstad, Hotel Tylösand Intressant program! Anmäl dig nu, om du inte redan gjort det!

Läs mer

Mässa/kongress New York GNYDM

24 Nov - 29 Nov, New York, USA Välkommen till 2017 års Greater New York Dental Meeting – en av världens största dentalkongresser. Åk med oss och vi ordnar din anmälan, resa och trevlig samvaro.

Läs mer

Grundkurs i implantatkirurgi tandläkare

12 Okt - 14 Okt, Göteborg 2,5-dagars kurs där föreläsningar och hands on-övningar blandas i en bra mix. Kursen förbereder dig för att utföra enklare implantatkirurgi.

Läs mer

Personlighet, Hälsa och Utveckling, studieresa till Nya Zeeland

05 Jan - 12 Jan, Queenstown och Dunedin, Nya Zeeland Följ med till ett allt mer populärt Nya Zeeland. I Dunedin har man under mer än 40 år följt ett stort antal individer och sett hur personligheten påverkar senare hälsoutfall och hur man lyckas i livet. Över 1200 forskningsrapporter har hittills publicerats i välrenommerade tidskrifter. Nya Zeeland som land är också mycket intressant. Naturen är...

Läs mer

Munhälsa och kroppens hälsa

04 Dec - 05 Dec, Bryggarsalen, Norrtullsgatan 12 N, Stockholm. Konferensen Tänderna och kroppens hälsa – att se hela kroppen som ett system Patienten är en helhet. Insikten om att allmänsjukdomar kan manifestera sig i munhålan är känt inom tandvården sedan länge. Att munhälsan också kan påverka kroppen har under senare år fått ett allt större genomslag.

Läs mer
Läs om fler kurser & event på Dental24.se
Nyheter Krönikor Krönikor Omvärldsbevakning Kurser & event Lediga jobb

Avregistrera dig från nyhetsbrevet.