Dental 24

Nyhets- och kunskapsportal inom odontologi

Nyheter från Dental24 | 14/09/17

Öppna webbversion

Spännande utveckling inom tandvården

Mycket är på gång inom tandvården denna höst. Här på Dental24 kan du uppdatera dig om nyheter, debatt, möten, mässor och kurser.

Dental24 fortsätter att slå nya visningsrekord! 😀

Vill du också synas och höras på Dental24? Kontakta oss >>

Per Ahlberg

Vänliga hälsningar
/Per Ahlberg
Grundare Dental24

Nytt på Dental24

Bättre tandhälsa – men skillnader finns

TANDHÄLSA Tandhälsan fortsätter att bli bättre hos befolkningen. Samtidigt syns skillnader beroende på utbildningsnivå och var i landet man bor. Det visar nya siffror från Socialstyrelsen.

Läs mer


Med rätt karta och kompass vet vi vart tandvården är på väg

DEBATT Praktikertjänsts ordförande Urban Englund och VD Erik Strand ger i följande inlägg sin syn på den svenska tandvårdsmarknadens utveckling. Inlägget är delvis en kommentar till tandläkare Gordon Melands senaste krönika ”Vart är tandvården på väg?” på Dental24, där han framför sina tankar om vilka förändringar i ägarstrukturen som väntar branschen.

Läs mer


”Folktandvården vill ta större hälsoansvar”

AKTUELLT Under tre dagar i Högbo, Gästrikland, träffas de högsta cheferna inom Folktandvården i landets alla landsting och regioner för att ta fram en gemensam strategi för att bli en starkare hälsoaktör.

Läs mer


Med blicken mot omvärlden

MÄSSNYTT / RIKSSTÄMMAN Riksstämman 2017 är en omfattande satsning på en serie högkvalitativa program med internationellt erkända och mycket efterfrågade föreläsare. Den innehåller två huvudspår: ett internationellt som löper under tre dagar och ett med Riksstämmans skandinaviska breda odontologiska prägel. Vi kallar det helt enkelt The Swedish Riksstämma.

Läs mer


DosReg ger sjukvården och tandvården verktyg att minska onödiga stråldoser

STRÅLSÄKERHET SSM har infört en ny inrapporteringsväg för dosuppgifter som även berör drygt 150 verksamheter inom tandvård som använder CBCT-utrustningar.
Inrapporteringen av dosuppgifter är obligatorisk.

Läs mer


Intraorala scanners och smala implantat nytt från Straumann

PRODUKTNYHET På SFOP Pre-Congress under Tylösandsdagarna kommer Straumann att presentera kliniska erfarenheter från Straumann CARES intraorala scanner. Snart börjar Straumann också sälja 3Shape TRIOS intraorala scanner och bland övriga nyheter i höst märks ett smalt implantat och en ny vinklad distans.

Läs mer


Sara ny krönikör på Dental24

KRÖNIKÖR Sara Adolfsson, tandhygienist på Folktandvården Västra Götaland, är ny krönikör på Dental24. – Det känns jättekul, spännande och lite läskigt. Men mest spännande!, säger Sara.

Läs mer


Krönikor

mats

Tandteknikerns vardag

Digitalisera mera…

Digitalisering har blivit ett modeord, men det är bara ett ord om man inte klär det med ett innehåll.

Läs mer
karin

Karins blogg

Jag läser inte anonyma utvärderingar längre

Tänk dig en hög med brev utan avsändare fulla av ospårbara hotelser typ "du ska dö" och "jag vet var du bor" eller "du borde satsa på en annan karriär".

Läs mer
farid

Tandhygienistbloggen

Jag utvecklar – och utvecklas – i Folktandvården

En utvecklingsklinik, vad är det? Men framförallt, hur är det att arbeta där? När jag såg annonsen för tandhygienisttjänsten på Folktandvårdens utvecklingsklinik blev jag nyfiken direkt. Jag var nyutexaminerad och kände mig redo att börja jobba och göra skillnad. Att dessutom få arbeta på den första utvecklingskliniken kändes mer än spännande.

Läs mer

Webinars

NIOM Webinar: Essentials of dental bonding

24 Okt 2017

Fler webinars på Dental24.se

Omvärldsbevakning

Halland i topp när det gäller tandhälsa

13 Sep 2017 09:18

Vårdsatsning för hemlösa – öppnar mottagning

9 Sep 2017 04:52

Inga barn fylls med amalgam

9 Sep 2017 04:00

Läs alla omvärldsnyheter på
Dental24.se

Populära kurser & event

Tylösandsdagarna 2017

20 Sep - 22 Sep, Halmstad, Hotel Tylösand Intressant program! Anmäl dig nu, om du inte redan gjort det!

Läs mer

Grundkurs i implantatkirurgi tandläkare

12 Okt - 14 Okt, Göteborg 2,5-dagars kurs där föreläsningar och hands on-övningar blandas i en bra mix. Kursen förbereder dig för att utföra enklare implantatkirurgi.

Läs mer

Personlighet, Hälsa och Utveckling, studieresa till Nya Zeeland

05 Jan - 12 Jan, Queenstown och Dunedin, Nya Zeeland Följ med till ett allt mer populärt Nya Zeeland. I Dunedin har man under mer än 40 år följt ett stort antal individer och sett hur personligheten påverkar senare hälsoutfall och hur man lyckas i livet. Över 1200 forskningsrapporter har hittills publicerats i välrenommerade tidskrifter. Nya Zeeland som land är också mycket intressant. Naturen är...

Läs mer

Munhälsa och kroppens hälsa

04 Dec - 05 Dec, Bryggarsalen, Norrtullsgatan 12 N, Stockholm. Konferensen Tänderna och kroppens hälsa – att se hela kroppen som ett system Patienten är en helhet. Insikten om att allmänsjukdomar kan manifestera sig i munhålan är känt inom tandvården sedan länge. Att munhälsan också kan påverka kroppen har under senare år fått ett allt större genomslag.

Läs mer

Mässa/kongress New York GNYDM

24 Nov - 29 Nov, New York, USA Välkommen till 2017 års Greater New York Dental Meeting – en av världens största dentalkongresser. Åk med oss och vi ordnar din anmälan, resa och trevlig samvaro.

Läs mer
Läs om fler kurser & event på Dental24.se
Nyheter Krönikor Krönikor Omvärldsbevakning Kurser & event Lediga jobb

Avregistrera dig från nyhetsbrevet.