Dental 24

Nyhets- och kunskapsportal inom odontologi

Nyheter från Dental24 | 26/10/17

Öppna webbversion

Kunskap

Kunskap är inlärd teoretisk förmåga att förstå, återge och tillämpa information och idéer.

Ökad kunskap får du genom att ta del av Dental24 och alla aktuella utbildningar som finns under rubriken Kurser & Event.

Vill du också synas och höras på Dental24? Kontakta oss >>

Per Ahlberg

Vänliga hälsningar
/Per Ahlberg
Grundare Dental24

Nytt på Dental24

Många anmälningar mot Allras tandvårdsförsäkring

SKANDAL Det skandalomsusade pensionsbolaget Allra marknadsför också en tandvårdsförsäkring som de kallar "Sveriges populäraste tandvårdsförsäkring". Hos Konsumentverket finns en lång rad anmälningar mot bolaget.

Läs mer


Folktandvården Umeå får Innovationsklinik

FOLKTANDVÅRDEN Västerbottens läns landsting etablerar sju Innovationskliniker inom hälso- och sjukvården som ska bli en spjutspets för ny teknik och nya arbetssätt. Folktandvårdens nya cityklinik i Umeå blir en av innovationsklinikerna.

Läs mer


Malmö Högskola firar och blir universitet

UTBILDNING Under högtiden promoverades sju hedersdoktorer och 28 nya doktorer. Under de två välfyllda timmarna i Malmö Live firades också sex nya professorer och en jubeldoktor. Dessutom delades flera stipendier och priser ut, till medarbetare och studenter. Tillställningen avslutades med mingel i högskolans byggnad Niagara. Årshögtiden var också startskott för firandet av Universitet 2018. Nästa år blir det Malmö universitet som bjuder in till akademisk högtid.

Läs mer


Högskolan i Jönköping kan få tandläkarutbildning

UTBILDNING Socialdemokraterna och Miljöpartiet storsatsar på hälso- och sjukvården i sin budget för 2018 i Region Jönköpings län. Ett av förslagen är att starta en ny tandläkarutbildning på högskolan i Jönköping för att råda bot på långa kötider.

Läs mer


Munhälsa för gravida kvinnor

MUNHÄLSA Munhälsa är särskilt viktig för gravida kvinnor eftersom parodontala sjukdomar har kopplats ihop med olika graviditetskomplikationer.

Läs mer


Ny ickekirurgisk metod för behandling av begränsad periimplantit

PRODUKTNYHET I en prospektiv multicenterstudie har forskare vid Oslo universitet utvärderat effekten vid användning av en ickekirurgisk metod för behandling av mildare former av periimplantit. Behandlingen av implantatet genomfördes med hjälp av en kitosanborste som applicerats på ett oscillerande handstycke. Över tid noterades en signifikant minskning av både fickdjup och blödningsindex. Röntgen visade ingen ytterligare benförlust efter sex månader.

Läs mer


Ann-Charlotte vann resan till AACD i Chicago

PERSONNYTT Ann-Charlotte Moberg, student vid Tandläkarprogrammet vid Karolinska Institutet, har tilldelats SACD:s resestipendium ”Introduktion Till Kosmetisk Tandvård” för 2017. Priset är en resa till den stora kongressen AACD Scientific Session i Chicago, USA 2018.

Läs mer


Smile förvärvar Tandkompani i Skövde

FÖRETAGSNYTT Hertig Johans Tandkompani i Skövde har förvärvats av Smile Tandvård. Från årsskiftet 2017/18 kommer Tandkompaniets 17 medarbetare att börja arbeta på Smile Tandvård, som är Sveriges största privata tandvårdskedja med 32 kliniker i 26 städer.

Läs mer


Krönikor

johanna

En tandsköterskas tankar

Att få vara människa på jobbet

Idag hör jag om alldeles för många som inte får lov att vara människor på jobbet. Vi förväntas ofta vara mer arbetsmaskiner, trots att vi ska arbeta med omhändertagande av människor! Detta återspeglas i arbetsgivares distans till den anställde, där endast utfört arbete som syns på papper i form av ekonomi premieras. Vi ser det även i Försäkringskassans syn på människan, då läkarutlåtanden från fysiskt möte med patienten inte sällan skrivs över till förmån för F-kassans förtroendeläkare som aldrig mött patienten.

Läs mer
karin

Karins blogg

Att slå den som är mindre och sparka på den som ligger

Patienten ligger. Huvudet bakåt. Munnen öppen. Han ska få en compositefyllning, ett do på 15. 

Läs mer

Podcasts

Värdebaserad försäljning 4.0

20 Okt 2017 10:56

Intervju med Bengt Gejrot föreläsare som i dagarna släpper sin andra bok "Värdebaserad försäljning 4.0". Boken beskriver hur försäljning fungerar nuförtiden efter att vi fått allmän tillgång till information via internet.
Här kan du lyssna på en introduktion.

Lyssna här
Fler podcasts på Dental24.se

Videopresentationer

Årets samverkare: Futurumkliniken – Malmö högskola

UTBILDNING Futurumkliniken - Malmö högskola 2017 års samverkanspris tilldelas Futurumkliniken på Odontologiska fakulteten; en testbädd där tandvårdens aktörer utvecklar, prövar, utvärderar och förbättrar framtidens tandvård. Med hjälp av ett brett nätverk stöttar de innovatörer som vill testa och lansera nya tandvårdsprodukter.

Läs mer

Omvärldsbevakning

Prata tandhälsa kan motverka övervikt bland barn

24 Oct 2017 09:04

Innovationskliniker ska pilottesta ny vårdteknik i skarpt läge

23 Oct 2017 12:09

Var missnöjd med priset på tandvård – hotade att bomba Folktandvården

23 Oct 2017 08:57

Fungerande vård är viktig för integrationen

22 Oct 2017 22:00

Västerortstandläkare är årets pionjär

21 Oct 2017 07:20

Kritik mot Försäkringskassan i misstänkt penningtvätt

19 Oct 2017 11:19

Politiker på hugget inför riksting - Barometern

19 Oct 2017 10:33

Vanlig emaljstörning kan bero på generna

19 Oct 2017 09:18

Orasolv förvärvar verksamhet i Malmö med 3 miljoner kronor i omsättning

19 Oct 2017 07:04

Läs alla omvärldsnyheter på
Dental24.se

Incidenter

Tandläkare i Östersund får hård kritik – ska ha dragit tand utan diagnos

25 Oct 2017 07:25

Tandläkare kritiseras för hygienbrister

24 Oct 2017 17:01

Läs om fler incidenter på Dental24.se

Populära kurser & event

Kompositkurs

14 Dec, Stockholm Lär dig bygga upp en framtand med skiktningsteknik i komposit.

Läs mer

Protetikens magiska fingrar

23 Nov - 24 Nov, Varberg Kursen syftar till att ge kursdeltagarna en djupare förståelse för protetiska metoder i allt från vardagsprotetik till den lite mer avancerade protetiken.

Läs mer

Mässa/kongress New York GNYDM

24 Nov - 29 Nov, New York, USA Välkommen till 2017 års Greater New York Dental Meeting – en av världens största dentalkongresser. Åk med oss och vi ordnar din anmälan, resa och trevlig samvaro.

Läs mer

Sustaining resilient and healthy communities

01 Nov - 04 Nov, Stockholmsmässan, Älvsjö 10th European Public Health Conference Under EPH konferensen kommer bland annat ett 90-minuters symposium om svensk tandvård att arrangeras med titeln "Swedish Dentistry from a Prevention Perspective". Det äger rum torsdagen den 2 november 09.00-10-30.  Tre föredragshållare kommer att hålla var sitt korta anföranden (3x20 minuter) och sedan blir det tillfälle att ställa frågor.  1. Björn Klinge: Swedish Dentistry...

Läs mer

Personlighet, Hälsa och Utveckling, studieresa till Nya Zeeland

05 Jan - 12 Jan, Queenstown och Dunedin, Nya Zeeland Följ med till ett allt mer populärt Nya Zeeland. I Dunedin har man under mer än 40 år följt ett stort antal individer och sett hur personligheten påverkar senare hälsoutfall och hur man lyckas i livet. Över 1200 forskningsrapporter har hittills publicerats i välrenommerade tidskrifter. Nya Zeeland som land är också mycket intressant. Naturen är...

Läs mer
Läs om fler kurser & event på Dental24.se
Nyheter Krönikor Krönikor Omvärldsbevakning Kurser & event Lediga jobb

Avregistrera dig från nyhetsbrevet.