Dental 24

Nyhets- och kunskapsportal inom odontologi

Nyheter från Dental24 | 19/10/17

Öppna webbversion

Vill du veta vad svenskarna gör på nätet?

Hej,

Då kan du ta del av den stora årliga undersökningen "Svenskarna och internet" (www.soi2017.se) som publicerades nu i dagarna.
Information och kunskap i nya kanaler på nätet bara ökar. Bra nyhetsbrev via mejl t.ex. läses av nästan alla kategorier!

Vill du veta vad som händer inom tandvården?
Välkommen till Dental24!

Vill du också synas och höras på Dental24? Kontakta oss >>

Per Ahlberg

Vänliga hälsningar
/Per Ahlberg
Grundare Dental24

Nytt på Dental24

Tandläkarförbundets kursverksamhet blir momspliktig

UTBILDNING Från och med 1 januari 2018 blir Sveriges Tandläkarförbund momspliktig.

Läs mer


Ny ytbehandling av keramiska kronor/broar i zirkonia femdubblar bindningsstyrkan till resincement

MATERIALKUNSKAP Framställningen av kronor och broar i zirkoniumdioxid har många fördelar, men en väsentlig nackdel är svårigheten att erhålla bra bindning till resincement.

Läs mer


Två svenska tandtekniker invalda i Oral Design

PERSONNYTT Tandteknikerna Åsa Malmberg och Pernilla Raanaes har blivit invalda i det internationella nätverket Oral Design. För att bli medlem krävs stor yrkesskicklighet och erfarenhet inom dental estetik och kosmetisk tandvård.

Läs mer


De Dimhöljda Bergens Gorillor

STUDIERESA Jag var kanske i tioårsåldern när jag började fascineras av gorillor, dessa muskelvidunder som ofta framställs som monster på film. Jag trodde länge att de också var ilskna, aggressiva varelser som hotade det mesta i sin omgivning. Med åren nyanserades bilden och intresset att få möta dem har resulterat i att jag besökt bergsgorillorna tre gånger. I mars 2018 är det åter dags. Då går Curomeds studieresa Etik och Moral i Vården till Queen Elisabeth-parken i Uganda med Lennart Koskinen som en av kursgivarna.

Läs mer


Halmstads Dentaltekniska utvecklas till Westdent

FÖRETAGSNYTT Tandteknikbranschen har genomgått en omvälvande utveckling. Digitaliseringen går i ett rasande tempo och med den följer många nya material och möjligheter. Halmstads Dentaltekniska byter därför namn till Westdent för att markera de senaste årens intensiva utvecklingsfas.

Läs mer


Dubbla ackrediteringar för tandläkare Cecilia Ömo

ACKREDITERING Tandläkare Cecilia Ömo, Stockholm har erhållit SACD-ackreditering. Hon mottog formellt beviset på SACD:s årsmöte i Malmö nu i oktober.

Läs mer


Praktikertjänst lanserar PTJ Akademi

UTBILDNING Praktikertjänst lanserar PTJ Akademi för kompetensutveckling och vidareutbildning med både kortare kurser och efterutbildningar som löper över flera år.

Läs mer


TePe expanderar i Malmö

FÖRETAGSNYTT Genom förvärv av mark från Malmö Stad möjliggörs nu en framtida utbyggnad av TePes lokaler på Bronsåldersgatan i Fosie med upp till 15 000 kvm industri-, lager- och kontorsyta. Affären godkändes i tekniska nämnden under tisdagen.

Läs mer


Krönikor

bodel

Bodels blogg

Inte utan mina vänner!

För mig är det ett privilegium att umgås med mina vänner och denna sommar har varit otroligt rik på kul umgänge.

Läs mer

Podcasts

Blodad Tand: Inga sura miner i Örebro

19 Okt 2017 14:32

Nytt avsnitt från Blodad Tand med Calle Arnelund

Lyssna här
Fler podcasts på Dental24.se

Webinars

NIOM Webinar: Essentials of dental bonding

24 Okt 2017

Fler webinars på Dental24.se

Videopresentationer

Ny AIRFLOW och koncept GBT, Guided Biofilm Therapy

PRODUKTPRESENTATION Interview om Guided Biofilm Therapy med Mr. Przemyslaw Mozolewski  under FDI 2017 i Madrid. AIRFLOW Prophylaxis Master, specialanpassad för PLUS pulvret där skonsam men effektiv rengöring uppnås både supra- och subgingivalt. Nya AIRFLOW Prophylaxis Master doserar 30% mindre pulver än tidigare maskiner, har trådlös pedal och tempererat vatten, snygg och smidig design och många fler...

Läs mer

Omvärldsbevakning

Snabbspår går långsamt

18 Oct 2017 14:21

Snabbspåret har hjälpt Majed

18 Oct 2017 13:33

Lågt användande av tandvårdsbidrag i Dalarna

18 Oct 2017 13:25

KD: Dags att ta nästa steg för en god tandhälsa

18 Oct 2017 12:25

Lång väntan till tandläkaren

14 Oct 2017 12:00

Svårt få tid hos tandläkare

13 Oct 2017 08:26

41-årig man huvudmisstänkt i bedrägerihärva

13 Oct 2017 05:38

Läs alla omvärldsnyheter på
Dental24.se

Populära kurser & event

Protetikens magiska fingrar

23 Nov - 24 Nov, Varberg Kursen syftar till att ge kursdeltagarna en djupare förståelse för protetiska metoder i allt från vardagsprotetik till den lite mer avancerade protetiken.

Läs mer

Kompositkurs

14 Dec, Stockholm Lär dig bygga upp en framtand med skiktningsteknik i komposit.

Läs mer

Mässa/kongress New York GNYDM

24 Nov - 29 Nov, New York, USA Välkommen till 2017 års Greater New York Dental Meeting – en av världens största dentalkongresser. Åk med oss och vi ordnar din anmälan, resa och trevlig samvaro.

Läs mer

Sustaining resilient and healthy communities

01 Nov - 04 Nov, Stockholmsmässan, Älvsjö 10th European Public Health Conference Under EPH konferensen kommer bland annat ett 90-minuters symposium om svensk tandvård att arrangeras med titeln "Swedish Dentistry from a Prevention Perspective". Det äger rum torsdagen den 2 november 09.00-10-30.  Tre föredragshållare kommer att hålla var sitt korta anföranden (3x20 minuter) och sedan blir det tillfälle att ställa frågor.  1. Björn Klinge: Swedish Dentistry...

Läs mer

Personlighet, Hälsa och Utveckling, studieresa till Nya Zeeland

05 Jan - 12 Jan, Queenstown och Dunedin, Nya Zeeland Följ med till ett allt mer populärt Nya Zeeland. I Dunedin har man under mer än 40 år följt ett stort antal individer och sett hur personligheten påverkar senare hälsoutfall och hur man lyckas i livet. Över 1200 forskningsrapporter har hittills publicerats i välrenommerade tidskrifter. Nya Zeeland som land är också mycket intressant. Naturen är...

Läs mer
Läs om fler kurser & event på Dental24.se
Nyheter Krönikor Krönikor Omvärldsbevakning Kurser & event Lediga jobb

Avregistrera dig från nyhetsbrevet.