Dental 24

Nyhets- och kunskapsportal inom odontologi

Nyheter från Dental24 | 12/10/17

Öppna webbversion

Nu är det snart dax!

Hej,

Nu är det bara drygt en månad kvar till årets stora höjdpunkt Odontologiska Riksstämman och Swedental. I år ser programmet väldigt välfyllt ut. Boka nu, om du inte redan gjort det!

Hoppas att vi ses där!

Vill du också synas och höras på Dental24? Kontakta oss >>

Per Ahlberg

Vänliga hälsningar
/Per Ahlberg
Grundare Dental24

Nytt på Dental24

Bara en dryg månad kvar till Riksstämman & Swedental

MÄSSNYTT / RIKSSTÄMMAN Nu är det bara en dryg månad kvar till Riksstämman & Swedental i Stockholm. Missa inte detta! I år är det dessutom kvällsöppet på onsdagen för alla som inte har möjlighet att komma ifrån dagtid eller som kommer fram till Stockholm under dagen.
Här följer lite ur årets tandvårdsevent.

Läs mer


Utför tandläkare onödigt omfattande och dyra behandlingar?

TANDVÅRDSSTÖDET Enligt Riksrevisionen överutnyttjas stödet till följd av tandläkares överbehandling. Riksrevisionen rekommenderar därför förbättrade kontroller och förstärkta sanktioner. I ett bemötande framhåller Privattandläkarna att slutsatserna är missvisande eftersom ett antal grundantaganden i rapporten är felaktiga.

Läs mer


Smile förvärvar ett4 i Göteborg

FÖRETAGSNYTT Smile Tandvård har förvärvat tandkliniken ett4 i Göteborg. Grundaren, docent Jens Sandros, blir kvar som klinikchef för ett4 och kommer också att ha helhetsansvaret för region Göteborg och Smile Tandvårds fortsatta expansion där. Övertagandet sker den 1 november 2017.

Läs mer


3-års kliniska resultat för bulkfyllnads-restaurationer framställda med Tetric EvoCeram Bulk Fill och Adhese Universal

KLINISK STUDIE Kombinationen av Adhese Universal och Tetric EvoCeram Bulk Fill är ett tillförlitligt system för effektiv restauration av klass I/II restaurationer. Trots att endast två universalfärger av Tetric EvoCeram Bulk Fill användes, uppvisade 75% av restaurationerna utmärkt estetik. Tack vare den effektiva bondingen, förekom inga lossnade fyllningar eller postoperativ sensibilitet; och knappt någon missfärgning i marginalkanten syntes efter 36 månader.

Läs mer


Ny Airflow från EMS

PRODUKTNYHET AIRFLOW Prophylaxis Master, specialanpassad för PLUS pulvret där skonsam men effektiv rengöring uppnås både supra- och subgingivalt.

Läs mer


Trausti Kristjansson ny marknadschef på Nordentic-gruppen

PERSONNYTT Tandtekniker Trausti Kristjansson har anställts som marknadschef på Nordentic Group med uppdrag att arbeta med marknad, kurser och event.

Läs mer


Krönikor

per

Dental24 - Blogg för delade meningar

Myndigheter och politiker behöver lära sig mer om tandvård

Med anledning av den senaste tidens kritik av tandvården från olika myndigheter och politiker behövs en ökad kunskap om hur tandvården fungerar. Det kan knappast vara tandvårdens uppgift att upprätta tydliga regler och förordningar kring t.ex. tandvårdsstödet eller en mer effektiv kontroll av att det efterlevs.

Läs mer
farid

Tandhygienistbloggen

Genom ”Bota karies” försöker vi förändra vanor

I mitt jobb som tandhygienist möter jag många patienter med pågående kariessjukdom. Jag försöker samtala om till exempel kost utan att skuldbelägga och ge patienterna rätt verktyg för att bota karies. Men att förändra människors vanor är svårt.

Läs mer

Webinars

NIOM Webinar: Essentials of dental bonding

24 Okt 2017

Fler webinars på Dental24.se

Videopresentationer

3M™ Mobile True Definition Scanner

PRODUKTPRESENTATION Nu har du möjlighet att integrera din unit med 3M Mobile True Definition Scanner, Intraoral scanner som är flyttbar från rum till rum och ger en hög precision med det minsta scannerhuvudet på marknaden. Se videon!

Läs mer

Live-demonstration av Carestreams CS 3600 intraorala scanning av en komplett helkäke.

DEMO Live-demonstration av Carestreams CS 3600 intraorala scanning av en komplett helkäke.

Läs mer

Omvärldsbevakning

Brist på tandläkare skapar långa köer

11 Oct 2017 07:43

Det är dags att låta tandvården för hemlösa bli en del av historieböckerna

10 Oct 2017 16:00

Kinesiska tandläkare fortbildas i Jönköping

7 Oct 2017 05:00

Tandläkarnas varning: Prosecco kan skada tänderna

6 Oct 2017 12:01

M: ”Märklig kampanj mot verkligheten”

6 Oct 2017 07:20

Unga slipper räkning – de äldre får betala dyrt

6 Oct 2017 02:00

Oseriösa tandläkare ska stängas av

5 Oct 2017 15:21

Utbildning i Halmstad granskades – kritiseras för brister

5 Oct 2017 13:58

Läs alla omvärldsnyheter på
Dental24.se

Populära kurser & event

Mässa/kongress New York GNYDM

24 Nov - 29 Nov, New York, USA Välkommen till 2017 års Greater New York Dental Meeting – en av världens största dentalkongresser. Åk med oss och vi ordnar din anmälan, resa och trevlig samvaro.

Läs mer

Protetikens magiska fingrar

23 Nov - 24 Nov, Varberg Kursen syftar till att ge kursdeltagarna en djupare förståelse för protetiska metoder i allt från vardagsprotetik till den lite mer avancerade protetiken.

Läs mer

Personlighet, Hälsa och Utveckling, studieresa till Nya Zeeland

05 Jan - 12 Jan, Queenstown och Dunedin, Nya Zeeland Följ med till ett allt mer populärt Nya Zeeland. I Dunedin har man under mer än 40 år följt ett stort antal individer och sett hur personligheten påverkar senare hälsoutfall och hur man lyckas i livet. Över 1200 forskningsrapporter har hittills publicerats i välrenommerade tidskrifter. Nya Zeeland som land är också mycket intressant. Naturen är...

Läs mer

Sustaining resilient and healthy communities

01 Nov - 04 Nov, Stockholmsmässan, Älvsjö 10th European Public Health Conference Under EPH konferensen kommer bland annat ett 90-minuters symposium om svensk tandvård att arrangeras med titeln "Swedish Dentistry from a Prevention Perspective". Det äger rum torsdagen den 2 november 09.00-10-30.  Tre föredragshållare kommer att hålla var sitt korta anföranden (3x20 minuter) och sedan blir det tillfälle att ställa frågor.  1. Björn Klinge: Swedish Dentistry...

Läs mer

Körkortskurs i Panoramaröntgen

19 Okt - 21 Okt, Unident Falkenberg Kurs avsedd för tandläkare, men även tandhygienister och tandsköterskor är välkomna. Vid intresse av praktisk inställningsteknik och panoramateori för övrig tandvårdspersonal – kontakta oss på Unident. Kurspresentation och mål: Kursen ger behörighet att inneha och diagnosticera panoramaröntgen. I kursen får deltagarna kunskaper i bildtagning, bedömning av bilden samt lära sig avgöra bildens kvalitet. KURSINNEHÅLL • Historik och utveckling...

Läs mer
Läs om fler kurser & event på Dental24.se
Nyheter Krönikor Krönikor Omvärldsbevakning Kurser & event Lediga jobb

Avregistrera dig från nyhetsbrevet.