Dental 24

Nyhets- och kunskapsportal inom odontologi

Nyheter från Dental24 | 09/11/17

Öppna webbversion

Ökat intresse för Dental24!

Dental24 fortsätter att öka! I år slår vi hela förra årets antal visningar på Dental24 redan före Riksstämman och Swedental den 15-17 november! 😃

Tack för visat intresse!

Här kommer en sammanställning av senaste veckans nyheter.

Har du något på hjärtat och vill träffa oss på Swedental? Kontakta oss >>

Per Ahlberg

Vänliga hälsningar
/Per Ahlberg
Grundare Dental24

Nytt på Dental24

Ny ägare i TANDIA

FÖRETAGSNYTT Dental Care Holding Syd AB har förvärvat TANDIA Laboratoriet AB. De båda labbverksamheterna samlas under namnet TANDIA. Det nya företaget kommer att erbjuda ett spektrum av tandteknik i framkant med både import och svenskproducerad CAD-CAM och eget fräscenter i TANDIAs befintliga lokaler i Malmö.

Läs mer


PTJ vässar utbildningsutbudet – lanserar fortbildningspoäng och utbildningshistorik inom PTJ Akademi

UTBILDNING Löpande kompetensutveckling och fortbildning är centralt för både tandvården och hälso- och sjukvården. Därför vässar Praktikertjänst nu utbildningsinsatserna och lanserar PTJ Akademi, en kompetensportal som är tillgänglig för samtliga medarbetare inom Praktikertjänst och andra vårdgivare. I PTJ Akademi samlas alla genomförda utbildningar, utbildningar som också poängsätts.

Läs mer


Nobel Biocare lanserar keramiska implantat

PRODUKTNYHET I partnerskap med Dentalpoint AG har Nobel Biocare utvecklat en metallfri, tvådelad implantatlösning i zirkonium. Lanseringen sker i början av 2018.

Läs mer


Fem nya tandläkare i Smiles populära traineeprogram

UTBILDNING Nu startar Smiles traineeprogram för tredje gången. Programmet sträcker sig över 18 månader och erbjuds ett fåtal nyutexaminerade tandläkare eller tandläkare med upp till 1-1,5 års erfarenhet.

Läs mer


Examensarbete om kostnadseffektiviteten för preventiva metoder inom tandvården belönas

STUDIE Det finns gott om studier som utvärderar hur effektiva olika behandlingar är på att förebygga problem med munhälsan. Däremot har få jämfört samma metoder ur ett kostnadseffektivt perspektiv. Det här kunskapsgapet fångade för ett par år sedan dåvarande tandläkarstudenterna Louise Westerlunds och Anna Simonssons uppmärksamhet.

Läs mer


VGR satsar stort på kompetensutveckling och rehabilitering

INTRODUKTIONSPROGRAM Västra Götalandsregionen avsätter stora medel för 2018 till kompetensutveckling och rehab för sin personal. Medlen går bl a till specialistläkarnas fortbildning, introduktionsprogram för utlandsutbildad personal och till Gröna Rehab för långtidssjukskriven personal.

Läs mer


Krönikor

gordon

Gordons krönika

Kurs: Besegra stressen med hundra år av erfarenhet

Allting kan göras lite bättre. Att göra livet gott är en fin mening med livet.
Glöm aldrig att du inte har förlorat förrän du slutar att försöka… Thomas Edison använde 1000 försök för att tillverka en glödlampa. Alla försöken misslyckades. Han gav inte upp och på det ettusenförsta försöket lyckades han. Vad lär vi av detta? Jo, att det går att lyckas och i vårt fall handlar det om att besegra stressen.

Läs mer
johanna

En tandsköterskas tankar

Sista dagen med gänget

Då var det klappat och klart för start! Bebis i avfyrningsrampens startposition och jag i någon form av strandad val-position i soffan. Inget mer jobb på nio månader. Även om jag gjort detta förut så känns det lika konstigt att inte vara på jobbet mer.

Läs mer

Omvärldsbevakning

Psykisk ohälsa visar sig i munnen

7 Nov 2017 12:41

Tandhälsan förbättrad i Gottsunda

7 Nov 2017 08:31

Tolv mil till tandläkaren för Idre- och Särnaborna

6 Nov 2017 04:05

Tusentals med tandproblem ringer SOS – länet har kvar gammalt avtal

3 Nov 2017 19:00

Karin blev blind – och fick sin syn tillbaka

3 Nov 2017 05:00

Läs alla omvärldsnyheter på
Dental24.se

Incidenter

Fick behandling – utan diagnos

6 Nov 2017 13:36

Brister i tandläkarjournaler

6 Nov 2017 09:24

Tandläkarklinik i Halmstad missade stora kariesangrepp

3 Nov 2017 20:01

Läs om fler incidenter på Dental24.se

Populära kurser & event

Kompositkurs

14 Dec, Stockholm Lär dig bygga upp en framtand med skiktningsteknik i komposit.

Läs mer

Protetikens magiska fingrar

23 Nov - 24 Nov, Varberg Kursen syftar till att ge kursdeltagarna en djupare förståelse för protetiska metoder i allt från vardagsprotetik till den lite mer avancerade protetiken.

Läs mer

Certifieringskurs Invisalign Go

29 Nov, Malmö Ett nytt och smidigt sätt för allmäntandläkare att behandla/tandreglera estetiska fall. Genom ett förenklat tillvägagångssätt kan du som allmäntandläkare nu behandla patienter genom att identifiera, planera och behandla estetiska fall (från premolar till premolar). Invisalign Go bygger på samma framgångsrika koncept som Invisalign med genomskinliga aligners/skenor.

Läs mer

Personlighet, Hälsa och Utveckling, studieresa till Nya Zeeland

05 Jan - 12 Jan, Queenstown och Dunedin, Nya Zeeland Följ med till ett allt mer populärt Nya Zeeland. I Dunedin har man under mer än 40 år följt ett stort antal individer och sett hur personligheten påverkar senare hälsoutfall och hur man lyckas i livet. Över 1200 forskningsrapporter har hittills publicerats i välrenommerade tidskrifter. Nya Zeeland som land är också mycket intressant. Naturen är...

Läs mer

Svenska Tandsköterskeförbundet STF Yrkeskonferens

01 Feb - 02 Feb, Stockholm Tema: Samverkan

Läs mer
Läs om fler kurser & event på Dental24.se
Nyheter Krönikor Krönikor Omvärldsbevakning Kurser & event Lediga jobb

Avregistrera dig från nyhetsbrevet.