Dental 24

Nyhets- och kunskapsportal inom odontologi

Nyheter från Dental24 | 15/11/17

Öppna webbversion

Många nyheter på Swedental

Under tre intensiva dagar är vi på Riksstämman och Swedental i Stockholm för att ta del och dela med oss av så många nyheter som möjligt.

Idag onsdag är det kvällsöppet till kl 19:00.

Här kan du ta del av några av nyheterna.

Per Ahlberg

Vänliga hälsningar
/Per Ahlberg
Grundare Dental24

Nytt på Dental24

Öppna föreläsningar på Swedental/Riksstämman

FÖRELÄSNINGAR Passa på att lyssna på öppna föreläsningar i samband med besöket på Swedental/Riksstämman. Flera leverantörer och organisationer erbjuder värdefull kunskap med föreläsningar som är öppna för alla.

Läs mer


Piqqer – ny tjänst för dentalbranschens alla produkter

MÄSSNYTT Lagom till Swedental lanserar Piqqer en helt ny tjänst inom tandvården. Med en gemensam marknadsplats för tillverkare, återförsäljare och kliniker kan kliniken handla från hela marknaden i en enda varukorg.

Läs mer


MeridentOptergo tecknar avtal med Region Örebro län

FÖRETAGSNYTT MeridentOptergo AB har i dagarna tecknat ett avtal med Region Örebro län om inköp
av prismaoptik och luppar avsedda för tandvård och kirurgi. Region Örebro län blir det nionde landstinget som investerar i optik och förstoring som gynnar användarnas arbetsposition och välmående.

Läs mer


Skanna genom läkdistansen

PRODUKTNYHET På Swedental lanserar Neoss en helt unik lösning som gör det möjligt att skanna både implantatets position och mjukvävnadsprofilen genom läkdistansen intra-oralt. Det innebär att läkdistansen kan sitta kvar på implantatet från installation till montering av permanent distans och att vävnaderna får läka in helt ostört.

Läs mer


TrollByte Kimera GC, ny sensorhållare med 40% lägre klimatpåverkan

PRODUKTNYHET Ett expertområde för TrollDental är sensorhållare inom digital röntgen. Gemensamt för alla TrollDentals sensorhållare är att de är enkla att använda och mycket hållbara. För att minska miljöbelastningen har TrollDental utvecklat en sensorhållare baserad på förnyelsebar råvara.

Läs mer


Krönikor

mats

Tandteknikerns vardag

Vad gör man när det går åt skogen?

Nu när alla pratar om fördelarna med digital tandvård undrar man om det inte finns några nackdelar? Det är en intelligent fråga som jag får ibland. När tekniken strular gäller det att man har rätt leverantör och ett bra nätverk.

Läs mer
bodel

Liws blogg

Att dela med sig stärker oss

På kliniken där jag arbetar har vi fyra odontologiska specialiteter representerade och på vår andra klinik ett par kvarter bort har vi ytterligare två specialiteter till. Loggar jag in på vårt intranät har jag snabbt tillgång till vårt forum där jag kan diskutera med mina 200 tandhygienistkollegor och 300 tandläkare, för att inte glömma våra 50 specialister.

Läs mer

Omvärldsbevakning

Din munhälsa är viktigare än du tror

14 Nov 2017 15:20

Nu är det slut på kvicksilver-undantaget för att laga tänder med amalgam

14 Nov 2017 13:37

25-årig kamp mot tobak tar ny fart

10 Nov 2017 13:08

”Vad har vi lärt oss under 25 års kamp mot rökning?”

10 Nov 2017 06:00

Kedjeföretagen utmanar Praktikertjänst

9 Nov 2017 09:43

Läs alla omvärldsnyheter på
Dental24.se

Populära kurser & event

Protetikens magiska fingrar

23 Nov - 24 Nov, Varberg Kursen syftar till att ge kursdeltagarna en djupare förståelse för protetiska metoder i allt från vardagsprotetik till den lite mer avancerade protetiken.

Läs mer

Certifieringskurs Invisalign Go

29 Nov, Malmö Ett nytt och smidigt sätt för allmäntandläkare att behandla/tandreglera estetiska fall. Genom ett förenklat tillvägagångssätt kan du som allmäntandläkare nu behandla patienter genom att identifiera, planera och behandla estetiska fall (från premolar till premolar). Invisalign Go bygger på samma framgångsrika koncept som Invisalign med genomskinliga aligners/skenor.

Läs mer

Personlighet, Hälsa och Utveckling, studieresa till Nya Zeeland

05 Jan - 12 Jan, Queenstown och Dunedin, Nya Zeeland Följ med till ett allt mer populärt Nya Zeeland. I Dunedin har man under mer än 40 år följt ett stort antal individer och sett hur personligheten påverkar senare hälsoutfall och hur man lyckas i livet. Över 1200 forskningsrapporter har hittills publicerats i välrenommerade tidskrifter. Nya Zeeland som land är också mycket intressant. Naturen är...

Läs mer

Svenska Tandsköterskeförbundet STF Yrkeskonferens

01 Feb - 02 Feb, Stockholm Tema: Samverkan

Läs mer

Hylla årets Sverkerpristagare!

17 Nov, Stockholmsmässan Swedental sal A8 + Käftis, Holländargatan 17 i Stockholm Till minnet av Sverker Toreskog har ADSS, American Dental Society of Sweden och GTS, Göteborgs Tandläkare- Sällskap, tillsammans skapat ett pris som ska tilldelas en person inom odontologin som verkar i Sverkers anda.

Läs mer
Läs om fler kurser & event på Dental24.se
Nyheter Krönikor Krönikor Omvärldsbevakning Kurser & event Lediga jobb

Avregistrera dig från nyhetsbrevet.