Dental 24

Nyhets- och kunskapsportal inom odontologi

Nyheter från Dental24 | 23/11/17

Öppna webbversion

Rapport från senaste veckans händelser

2017 års Odontologiska Riksstämman och Swedental är över.
En del var där, men långt ifrån alla. Kanske kan Dental24 och nätet vara ett komplement?

Nedan finner du en rapport från den senaste veckans händelser och en del annat också.

Per Ahlberg

Vänliga hälsningar
/Per Ahlberg
Grundare Dental24

Nytt på Dental24

Något nytt på Swedental?

RIKSSTÄMMA/SWEDENTAL Jo massor, men inte bara produkter! Mjuka saker såsom personliga möten/relationer, utveckling, utbildning, karriär, friskvård, programvaror, olika tillverknings processer (protokoll) och informationsöverföring väger allt tyngre. Ren produktinformation och handel av bl.a. förbrukningsvaror har många gånger bytt forum och flyttat ut på nätet.

Läs mer


Sverkerpriset till innovatörerna Matts Andersson och Agneta Odén

UTMÄRKELSE Årets Sverkerpris gick till tandläkarna Matts Andersson och Agneta Odén. Priset delades ut i samband med en föreläsning i digital protetik på årets Riksstämma. De båda innovatörerna belönades också med Forssbergs pris vid invigningen av Riksstämman.

Läs mer


Hur kan den dentala biofilmen påverkas?

ÖVERSIKTSARTIKEL I en vetenskaplig översiktsartikel från NIOM, Oslo, diskuteras och redogörs för olika möjligheter och metoder som är tillgängliga för att påverka/bekämpa dental biofilm.

Läs mer


Vilken tjocklek på fasadporslinet är optimalt för zirkoniakärnor?

STUDIE I en laboratoriestudie från Malmö har forskare undersökt translucenta zirkoniakärnor, och vilken tjocklek på fasadporslinet som är optimalt för att motstå fraktur.

Läs mer


Karies hos barn ökar på vissa håll

RAPPORT Var tredje 12-åring har haft hål i tänderna, enligt ny statistik. Den mångåriga trenden med minskad förekomst av karies hos barn ser ut att ha avstannat något.

Läs mer


Krönikor

per

Dental24 - Blogg för delade meningar

Morsning och goodbye!

I dessa tider när allt mer blir digitalt känns det extra viktigt med information och kommunikation, också i form av det personliga mötet. Men hur är det med det inom tandvården egentligen? Lever tandvården i sin egen värld eller ”filterbubbla”, som man säger nuförtiden?

Läs mer
karin

Karins blogg

Kroppar, kvinnor, rumpor, tuttar, magar…

Oooo tjejer! Oooo tjejer! Vi måste höja våra röster för att höras. Ooo tjejer! Ooo tjejer! Kampsången av modiga kvinnor i praktiska kläder. Inget smink. Bra sulor. Kvinnor på frammarsch i rutiga skjortor.

Läs mer

Omvärldsbevakning

Tandvård är en viktig fråga som bör lyftas av våra politiker inför det kommande riksdagsvalet, menar insändarskribenten.

21 Nov 2017 22:01

Rår inte på statens krav

21 Nov 2017 04:30

Dags att skapa en tandvård för alla

20 Nov 2017 07:00

Pris till pionjärer inom CAD/CAM

16 Nov 2017 08:00

Läs alla omvärldsnyheter på
Dental24.se

Incidenter

Tandläkarpatient svalde verktygsdel

16 Nov 2017 10:43

Läs om fler incidenter på Dental24.se

Populära kurser & event

Svenska Tandsköterskeförbundet STF Yrkeskonferens

01 Feb - 02 Feb, Stockholm Tema: Samverkan

Läs mer

Personlighet, Hälsa och Utveckling, studieresa till Nya Zeeland

05 Jan - 12 Jan, Queenstown och Dunedin, Nya Zeeland Följ med till ett allt mer populärt Nya Zeeland. I Dunedin har man under mer än 40 år följt ett stort antal individer och sett hur personligheten påverkar senare hälsoutfall och hur man lyckas i livet. Över 1200 forskningsrapporter har hittills publicerats i välrenommerade tidskrifter. Nya Zeeland som land är också mycket intressant. Naturen är...

Läs mer

Gör din endodonti enklare– din hjälp till självhjälp!

16 Mar, Stockholm Äntligen finns enkla, smarta och säkra system för att rensa och rotfylla tänder! Men ibland blir rotbehandlingarna ändå inte som man tänkt sig. Trots nya tekniska landvinningar känns det inte alltid helt enkelt. Vad kan man göra åt det? Vi delar med oss av kliniska tips, för vardagsbruk.

Läs mer

Peri-implantit – Hjälp vad gör jag?

02 Feb, Stockholm Peri-implantit är en vanlig komplikation efter implantatbehandling. Vilka olika behandlingsstrategier finns och hur ska peri-implantitpatienter följas upp. Kan vi bedöma prognosen efter en behandling? Vilka svårigheter kan uppstå?

Läs mer

SACD presenterar Dr Hugh Flax, 15 – 17 mars

15 Mar - 16 Mar, Sheraton, Stockholm Hugh Flax är en mycket meriterad tandläkare, med bas i Atlanta USA. Hugh Flax har föreläst över hela världen sedan 1983 och har publicerat ett 50-tal vetenskapliga artiklar. Flax har även nått allmänhetens kännedom, genom intervjuer i publikationer som Cosmo, Allure och Good Housekeeping, The Atlanta Business Chronicle, Jezebel, Atlanta Magazine, In Style och New Beauty magazine

Läs mer
Läs om fler kurser & event på Dental24.se
Nyheter Krönikor Krönikor Omvärldsbevakning Kurser & event Lediga jobb

Avregistrera dig från nyhetsbrevet.