Dental 24

Nyhets- och kunskapsportal inom odontologi

Nyheter från Dental24 | 30/11/17

Öppna webbversion

Digitaliseringens avigsidor

Digitaliseringen har många fördelar men också en del svagheter och avigsidor.
Som nu senast förra veckan då Dental24 blev dataattackerad av någon med mörka avsikter. Även om vi lyckades stoppa attacken i vår brandvägg så blev hemsidan stoppad av vårt webbhotell under ett par dagar. Detta gjorde att ingen kunde komma in på Dental24. Vi beklagar detta. Nu är felet åtgärdat.

Likaledes blev mitt privata Facebook Messenger-konto kapat i helgen, vilket några av er kanske såg då ni fick ett meddelande med mig som avsändare men som jag inte hade skickat.
Lärdom: Öppna inga bifogade filer som ni inte säkert vet varifrån de kommer!

Nu kan ni lugnt läsa vidare på Dental24.

Per Ahlberg

Vänliga hälsningar
/Per Ahlberg
Grundare Dental24

Nytt på Dental24

Nytt danskt koncept med kurser & event

KONFERENS & MÄSSA I Danmark har entreprenören och grundaren till Dentanet, Peter Lembke Gerdes skapat ett helt nytt utbildnings- och eventkoncept för hela tandvårdsteamet. Konceptet heter DFA - Dental Festival & Awards och innehåller kurser med många kända talare, livescen, hands-on, mässa, award show och festmiddag.

Läs mer


Vem ersätter patienten för oturliga tugg- och bitolyckor?

FÖRSÄKRING Enligt en genomgång av Göteborgs-Posten är det patienten själv som får betala skadan. Samtliga försäkringsbolag har friskrivit sig från tugg- och bitskador i sina olycksfallsförsäkringar. Inte heller matproducenten ställer upp. Folktandvårdens Frisktandvårdsavtal fungerar annorlunda och kan ge en viss ersättning.

Läs mer


Ökad kunskap om användning av fluortandkräm från ett års ålder

AVHANDLING En ny doktorsavhandling från Karolinska Institutet visar att preventionsprogram där föräldrar får lära sig att borsta barnens tänder med fluortandkräm kan vara en väg att gå för att förbättra tandhälsan. Avhandlingen ingår som en del i forskningsprojektet Stop Caries Stockholm i samarbete med bland annat Folktandvården.

Läs mer


Folktandvården ökar samverkan med kommuner

PRESSMEDDELANDE Den 29 november tog tandvårdsstyrelsen i Västra Götaland Regionen beslut om Folktandvårdens affärsplan 2018. Två områden som prioriteras är samverkan med kommuner och fortsatt digital utveckling.

Läs mer


Få översikter om äldres munhälsa och tandvård i ny SBU-rapport

RAPPORT Forskare vid odontologiska fakulteten på Malmö högskola har undersökt det vetenskapliga kunskapsläget om äldres munhälsa och effekter av olika tandvårdsbehandlingar. Endast på två områden fanns det systematiska översikter av befintlig forskning.

Läs mer


”Folktandvården light” öppnar i Uppsala

FOLKTANDVÅRDEN För att möta efterfrågan bygger folktandvården en ny klinik i centrum intill Uppsala resecentrum. Kliniken får en kapacitet på över 10 000 undersökningar per år ska erbjuda utökade öppettider.

Läs mer


Oral Care förvärvar Särö Tandvård

FÖRETAGSNYTT Särö Tandvård utanför Göteborg har förvärvats av tandvårdskedjan Oral Care. Oral Care har sedan tidigare ett flertal kliniker i Stockholm, Roslags-Näsby, Göteborg, Mjölby och Kristianstad.

Läs mer


Omvärldsbevakning

Lars har lagat tänder i Kenya

30 Nov 2017 04:00

Läs alla omvärldsnyheter på
Dental24.se

Incidenter

Tandläkare förväxlade barn – gav två bedövningssprutor

29 Nov 2017 06:56

Läs om fler incidenter på Dental24.se

Populära kurser & event

Egen låda är guld värd

02 Feb, Stockholm En heldagskurs för dig som är entreprenör eller önskar bli det, som älskar patienter men avskyr pappersarbete! Med DDG har du en egen verksamhet men är inte ensam. Kursen vänder sig till alla yrkeskategorier i teamet. Kursinnehåll: Målet är att skapa friskare och gladare medarbetare med mindre stress och bygga en lönsammare mottagning med bl...

Läs mer

Gör din endodonti enklare– din hjälp till självhjälp!

16 Mar, Stockholm Äntligen finns enkla, smarta och säkra system för att rensa och rotfylla tänder! Men ibland blir rotbehandlingarna ändå inte som man tänkt sig. Trots nya tekniska landvinningar känns det inte alltid helt enkelt. Vad kan man göra åt det? Vi delar med oss av kliniska tips, för vardagsbruk.

Läs mer

Svenska Tandsköterskeförbundet STF Yrkeskonferens

01 Feb - 02 Feb, Stockholm Tema: Samverkan

Läs mer

Peri-implantit – Hjälp vad gör jag?

02 Feb, Stockholm Peri-implantit är en vanlig komplikation efter implantatbehandling. Vilka olika behandlingsstrategier finns och hur ska peri-implantitpatienter följas upp. Kan vi bedöma prognosen efter en behandling? Vilka svårigheter kan uppstå?

Läs mer

SACD presenterar Dr Hugh Flax, 15 – 17 mars

15 Mar - 16 Mar, Sheraton, Stockholm Hugh Flax är en mycket meriterad tandläkare, med bas i Atlanta USA. Hugh Flax har föreläst över hela världen sedan 1983 och har publicerat ett 50-tal vetenskapliga artiklar. Flax har även nått allmänhetens kännedom, genom intervjuer i publikationer som Cosmo, Allure och Good Housekeeping, The Atlanta Business Chronicle, Jezebel, Atlanta Magazine, In Style och New Beauty magazine

Läs mer
Läs om fler kurser & event på Dental24.se
Nyheter Krönikor Krönikor Omvärldsbevakning Kurser & event Lediga jobb

Avregistrera dig från nyhetsbrevet.