Dental 24

Nyhets- och kunskapsportal inom odontologi

Nyheter från Dental24 | 12/04/18

Öppna webbversion

Konkurrensen om duktiga medarbetare hårdnar

Det råder brist på kompetenta medarbetare inom tandvården samtidigt som efterfrågan på tandvårdens tjänster ökar. Tillgängligheten av tandvård blir allt en större utmaning och arbetsgivarna måste göra sitt yttersta för att behålla befintliga anställda och kunna rekrytera ny kompetent personal för att inte köerna till tandvården skall öka ytterligare. Kanske är det det man kan skönja i årets SKI kvalitets undersökning?

På Dental24 kan du hålla dig uppdaterad om läget.

Per Ahlberg

Vänliga hälsningar
/Per Ahlberg
Grundare Dental24

Nytt på Dental24

Gapet ökar mellan privat och offentlig tandvård

SVENSKT KVALITETSINDEX Tandvården har sedan många år haft de nöjdaste kunderna inom de områden Svenskt Kvalitetsindex undersöker och så är det också i årets mätning. Men vi ser också att gapet mellan aktörerna fortsätter att öka. Privattandvården ligger kvar på samma höga nivåer som tidigare år, men för Folktandvården noteras en fortsatt nedgång.

Läs mer


Varannan svensk använde inte tandvårdsbidraget 2017

TANDVÅRDSSTÖD Den 15 april 2018 fördubblas det allmänna tandvårdsbidraget till 300 resp 600 kr beroende på ålder. Under 2017 var det bara hälften av invånarna i Sverige som utnyttjade tandvårdsbidraget. Det tyder på att stora grupper inte kände till stödet eller ansåg att det inte räckte till.

Läs mer


Ojämlikheter i tandhälsa tydligast hos små barn

AVHANDLING Ojämlikheterna i tandhälsa är som tydligast hos 3- till 6-åriga barn, visar en avhandling vid Sahlgrenska akademin. Förskolebarn i socioekonomiskt svaga familjer hade drygt fyra gånger högre risk för kariesskador jämfört med jämnåriga med bättre levnadsvillkor.

Läs mer


Ny dataskyddsförordning – Guide för tandvården

DATASKYDD Om drygt en månad träder den nya dataskyddsförordningen GDPR i kraft. De nya EU-reglerna gäller all behandling av personuppgifter och omfattar alla företag och organisationer. En guide som hjälper klinikägare inom tandvården att anpassa sig till den nya förordningen har utvecklats av företaget Prodentor.

Läs mer


Se och upplev din fullständiga Facebook-historik

SOCIAL MEDIA Facebook är i hetluften igen. Företaget försvarar sig med näbbar och klor mot anklagelser om att ha ha sålt information om sina användare. Men vad vet Facebook egentligen om oss? Såhär får du koll!

Läs mer


Hemsidan 2018: Del 6 Content Marketing

MARKNADSFÖRING/PATIENTINFORMATION De flesta har hört om content marketing. Detta begrepp har varit på tapeten länge inom webb och marknadsföring. Det är en form av marknadsföring som är lätt att själv behärska och utforma, där vinsterna kan bli stora.

Läs mer


ME Dentals bud på Orasolv går igenom

FÖRETAGSFÖRVÄRV ME Dental kommer att förvärva Orasolv sedan ME Dental fått in motsvarande 90,31 procent av rösterna och kapitalet i bolaget. Det totala antalet aktier i Orasolv var värderade till cirka 74,5 miljoner kronor.

Läs mer


Professionell bakteriekontroll vid hög kariesrisk

PRODUKTNYHET Skyddslacket Cervitec Plus är åter tillgängligt.
Cervitec Plus är ett skyddslack som innehåller 1% klorhexidin och 1% tymol och används för professionell bakteriekontroll på patienter med hög kariesrisk. Lacket ger ett intensivskydd på riskområden och är också lämpligt att använda till att upprätthålla hög kvalitet på restaurationer.

Läs mer


Krönikor

johanna

En tandsköterskas tankar

Har du en dålig arbetsplats?

Det är brist på oss lite överallt. Jag tycker inte det finns någon anledning att sitta och häcka på en arbetsplats där man inte trivs eller inte är uppskattad. Herregud, vi spenderar mer tid på jobbet än med våra familjer. Att stanna där det inte är bra är helt enkelt slöseri med liv.

Läs mer

Omvärldsbevakning

Utgav sig för att vara tandläkare

11 Apr 2018 12:06

Debatt kring nytt vårdval för tandreglering

11 Apr 2018 03:00

Fler tandläkare på gång till Gotland - P4 Gotland

10 Apr 2018 14:14

Så bra är hallänningar på att använda tandvårdsbidrag

10 Apr 2018 12:42

16-åring får vänta flera år på tandställning - flyttar till Uppsala - P4 Dalarna

10 Apr 2018 09:23

Tandvård är inte vilken bransch som helst

9 Apr 2018 14:22

De såg många tänder dras ut under praktiken på Irland

9 Apr 2018 12:26

Barns tandhälsa hotas av moderatstyret

9 Apr 2018 06:10

Beprövat tandvårdsbeslut - utan att spå i kula

9 Apr 2018 03:14

Nytt tandvårdbidrag hjälper inte utsatta

8 Apr 2018 11:45

Läs alla omvärldsnyheter på
Dental24.se

Populära kurser & event

Tycker du att rotbehandling och implantat är specialistjobb?

20 Apr, Göteborg Vi har kursen som ger full pay back för dig och dina patienter. Du kan göra mer än du tror! Tänk på att kvarlämnade bakterier efter fullbordad rotfyllning utgör en allvarlig hälsorisk. Noggrann rensning måste kompletteras med effektiv antiseptik. Varför är 2,5 miljoner rotfyllda tänder i en svensk population infekterade?

Läs mer

Tandvårdshögskolan i Malmö fyller 70 år

01 Jun, Tandvårdshögskolan i Malmö Tandvårdshögskolan i Malmö – sedan 1999 den Odontologiska fakulteten vid Malmö universitet – firar i år sitt 70-års jubileum. Vi firar detta den 1 juni med en kursdag och jubileumsfest för alla intresserade.

Läs mer

Certifieringskurs – Invisalign Go

20 Apr, Malmö Ett nytt och smidigt sätt för allmäntandläkare att behandla/tandreglera estetiska fall!

Läs mer

Perfektion med Zirkonia

22 Maj, ICDE kurscenter, Solna Dalvägen 14 Stockholm This course will focus on the strategic points in the successful restoration of anterior teeth.(ZirCAD LT with Power Dentin/Incisal & Ceram Selection Kit) Tooth analysis. How can we decide which material and powder to use? The potential and versatility of the entire e.max system will be discussed,as well as the application of various materials.For advanced...

Läs mer

Körkortskurs i Panoramaröntgen

19 Apr - 21 Apr, Unident Falkenberg Kurs avsedd för tandläkare, men även tandhygienister och tandsköterskor är välkomna. Unident förbokar hotellrum i Falkenberg till avtalspriser.

Läs mer
Läs om fler kurser & event på Dental24.se
Nyheter Krönikor Krönikor Omvärldsbevakning Kurser & event Lediga jobb

Avregistrera dig från nyhetsbrevet.