Dental 24

Nyhets- och kunskapsportal inom odontologi

Nyheter från Dental24 | 24/05/18

Öppna webbversion

Den 25:e smäller det!

I tider när personuppgifter har blivit hårdvaluta måste integriteten respekteras. Det gäller alla!

Vi på Dental24 ser positivt på den nya allmänna dataskyddsförordningen (GDPR) som ersätter tidigare Personuppgiftslagen (PUL).
Mer om detta kan du läsa nedan eller på vår hemsida.

Nedan får du också en hel del andra råd och rön som berör tandvården.

Trevlig läsning!

Per Ahlberg

Vänliga hälsningar
/Per Ahlberg
Grundare Dental24

Nytt på Dental24

Privattandläkarna uppmanar politikerna att inte blanda ihop tandvård och sjukvård

REFERAT Caroline Nordqvist Orsucci, ordförande för Privattandläkarna, inledde en välbesökt Privattandläkardag 2018 med en uppmaning till landets politiker att inte blanda ihop tandvården med övrig sjukvård. Dagens tandvårdsstöd fungerar i grunden bra och förändringar av tandvårdsstödet bör ske inom ramen för dagens system.

Läs mer


NIOM undersöker: Frisläpper moderna dentala material Bisphenol A?

STUDIE Bisphenol-A (BPA) är och har, kanske i ännu högre grad, varit ett kontroversiellt ämne. BPA är en restprodukt i många plaster och kan i högre dos sannolikt medföra allvarliga biverkningar. Inom odontologin förekommer det främst i kompositmaterial och material för ocklusal försegling.

Läs mer


Förbättring i Tandvårdsportalen

TANDVÅRDSBIDRAG Från den 24 maj 2018 kommer du som tandläkare att kunna se i Tandvårdsportalen från vilket datum som din patient blev registrerad som försäkrad hos Försäkringskassan. Det blir därmed enklare för dig som vårdgivare att veta om patienten vid besökstillfället har rätt, eller inte, till allmänt tandvårdsbidrag (ATB), och särskilt tandvårdsbidrag (STB).

Läs mer


Folktandvården lanserar nytt verktyg i kampen mot karies

NY APP Med Rocka munnen flyttar Folktandvården in i svenska hem och telefoner. Appen som innehåller både spel och timer ska göra barn och föräldrar till bättre tandborstare.

Läs mer


Dental24 värnar om din integritet

POLICY Mot bakgrund av den nya dataskyddslagstiftningen (GDPR) som träder i kraft inom EU den 25 maj 2018, vill vi passa på att informera om hur dina personuppgifter hanteras hos Dental24, samt vilka rättigheter du har som prenumerant på Dental24s nyhetsbrev.

Läs mer


Krönikor

gordon

Gordons krönika

Tandvårdens möjlighet att bidra till patienternas totala hälsa

Blickar vi framåt och försöker förutse hur tandvården förändras och breddas blir bilden allt tydligare. Lagningar, behandling av tandköttsinflammationer, implantatbehandlingar och kosmetisk tandvård kommer att bli alltmer av odontologins stapelvaror. Det nya är HÄLSA!

Läs mer
farid

Tandhygienistbloggen

Tandvårdsrädda behöver tid och trygghet

Pulsen ökar, svetten rinner, det luktar tandläkare... Många patienter, såväl unga som äldre, känner rädsla inför ett besök hos tandvården. Rädslan kan handla om att det ska göra ont, men också om att tappa kontrollen, inte kunna styra behandlingen eller veta hur den ska sluta.

Läs mer

Omvärldsbevakning

Hål i tandvården efter gratisreformen

22 May 2018 20:28

Privata tandläkare väljer bort barn och unga - Inrikes - Ekot

20 May 2018 14:15

Läs alla omvärldsnyheter på
Dental24.se

Populära kurser & event

Tandvårdshögskolan i Malmö fyller 70 år

01 Jun, Tandvårdshögskolan i Malmö Tandvårdshögskolan i Malmö – sedan 1999 den Odontologiska fakulteten vid Malmö universitet – firar i år sitt 70-års jubileum. Vi firar detta den 1 juni med en kursdag och jubileumsfest för alla intresserade.

Läs mer

HANDS-ON-kurs i kompositteknik

08 Jun, Tandvårdshögskolan, Malmö Denna hands-on-kurs vänder sig till dig, tandsköterska eller tandhygienist, som vill lära dig arbeta praktiskt med kompositfyllningar. Vi fokuserar på praktiska övningar och varvar med kort teori. Kursplan: • Teamarbete • Kort teori om bonding- och kompositmaterial samt härdningsteknik • Lär dig att arbeta med några olika typer av kompositmaterial • Lär dig att hantera matrisläggning...

Läs mer

CDI Kursresa till Kina med Taiwan

19 Okt - 03 Nov, Shenzhen i Kina och Alishan i Taiwan På vår rundresa  besöker vi Shanghai EXPO, studiebesök på Beijing Dental University, Modern Dental Lab i Shenzhen. Vi besöker också bl.a Kinesiska muren, Den förbjudna staden, Yehliu Geopark, Alishan Montains i Taiwan. Kursen inriktar sig till hela tandvårdsteamet på kliniken: tandläkare, kirurg, tandsköterska, tandhygienist, receptionist Kursinnehåll: Protetik och implantat För kursprogram och mer information kontakta...

Läs mer

Bli certifierad för Invisalign

01 Jun, Stockholm Invisalign – det klara alternativet till tandställning! I över 18 år har över 5 miljoner patienter framgångsrikt behandlats av mer än 80.000 vårdgivare. I Norden har redan 250 tandläkare certifierat sig för att erbjuda Invisalign-behandlingar på sina kliniker. För att bli Invisalign-certifierad erbjuder vi nu ett nytt utbildningsprogram i flera delar: Före certifieringskursen Du börjar...

Läs mer

Kurs i “facial driven design” med DDS Luca Dalloca och DMD Roberto Iafrate

11 Okt - 13 Okt, Stockholm Årsmöte & Kurs 2018 (11-13 oktober) På SACDs årsmöte med kurs i oktober så har vi den stora äran att få presentera några riktiga höjdare inom estetisk tandvård - DDS Luca Dalloca och DMD Roberto Iafrate.

Läs mer
Läs om fler kurser & event på Dental24.se
Nyheter Krönikor Krönikor Omvärldsbevakning Kurser & event Lediga jobb

Avregistrera dig från nyhetsbrevet.