Dental 24

Nyhets- och kunskapsportal inom odontologi

Nyheter från Dental24 | 26/04/18

Öppna webbversion

Vintern rasat…

...och sommaren är snart här. En härlig tid väntar men helt säkert fortsätter vår bransch förändras och utvecklas i snabb takt.

Tycker du att det är viktigt att hänga med i debatten rekommenderar vi dig att hålla dig uppdaterad på Dental24.

Här finner du relevant information och kunskap som du inte alltid hittar i övrig media.

Glad Valborg!

Per Ahlberg

Vänliga hälsningar
/Per Ahlberg
Grundare Dental24

Nytt på Dental24

Benlim från KTH kan ersätta metallplattor och skruvar

FORSKNINGSNYTT Forskare vid KTH har efter många års forskning fått fram ett fungerande lim som kan fixera benfrakturer. Framstegen väntas innebära att metallplattor och skruvar på sikt kan fasas ut. Teknologin är nu så mogen att kliniska studier och kommersialisering av limmet kan starta.

Läs mer


Hemsidan 2018: Del 8 En värld av digital marknadsföring

MARKNADSFÖRING/PATIENTINFORMATION En hemsida är mer än en presentation på nätet. Den är ett nav för digital marknadsföring och kommunikation. Här har utvecklingen gått rasande snabbt de senaste åren. Och kanske är det bara början av vad komma skall.

Läs mer


Hållbara estetiska konstruktioner i fokus på AACD i Chicago

RESEBERÄTTELSE Mats Burendahl från SACD har just kommit hem från American Academy of Cosmetic Dentistry’s gigantiska årsmöte i Chicago och delar med sig av sina intryck.

Läs mer


Dental Advisor långtidsstudie: e.max Press ”Top Award Winner Long-Term Performer”

UTMÄRKELSE Det välkända amerikanska dentala testinstitutet The Dental Advisor har utnämnt IPS e.max Press till "Top Award Winner Long-Term Performer". Utmärkelsen kommer efter en fem-årsstudie som har omfattat 381 restaurationer.

Läs mer


Per Engstrand blir ny Cheftandläkare på MyDentist

PERSONNYTT MyDentist har anställt den tidigare chefen för Folktandvården Halland, Per Engstrand. Hans nya uppdrag är en tjänst som Cheftandläkare på MyDentist, vilket innebär ett övergripande ansvar för patientsäkerhet och kvalitetsutveckling. 

Läs mer


VD-byte i Nordentic

FÖRETAGSNYTT I april tillträder Filip Truedsson som VD för Nordentic. Nordentic är Nordens största kedja av dental-laboratorium med totalt 13 tandtekniska labb, ca 380 anställda och en total omsättning på mer än 380 miljoner SEK.

Läs mer


Krönikor

farid

Farids krönika

Panta Rei?

Vi kunde i SKI:s (Svenskt kvalitetsindex) senaste undersökning glädjande konstatera att tandvården ligger högt i jämförelse med andra branscher, liten fördel privattandvården. Både offentlig- och privattandvård har anledning att sträcka på sig! Vi kan alltså konstatera att våra patienter är nöjda med det arbete vi gör, den service vi erbjuder och att de har förtroende för oss som vårdare.
Hur kan vi förvalta och vidareutveckla detta då?

Läs mer

Webinars

Gratis NIOM-Webinar: Döda den dentala biofilmen

24 Maj 2018

Fler webinars på Dental24.se

Videopresentationer

En solskenshistoria från Dandent!

FÖRETAGSPRESENTATIONER Dandent är marknadsledande tillverkare och leverantör av sterila inredningar och produkter för vårdmiljöer. All tillverkning bygger på medicinska krav! Dandent har ett hållbarhets filosofi genomgående i hela produktionen som berör allt ifrån ingående material, produktion, bruk,  rivning och återvinning - hela livscykeln för en produkt. Nu tar de ett steg längre med en stor solcellsinvestering som...

Läs mer

Omvärldsbevakning

"En tandläkare på halvtid kortar inga köer"

25 Apr 2018 17:00

Mer pengar till tandläkare på landet

25 Apr 2018 17:00

Stora mängder kvicksilver omhändertaget

25 Apr 2018 13:19

Unikt företag återvinner

20 Apr 2018 08:38

Examen för 28 tandsköterskor

20 Apr 2018 07:13

Allt fler använder e-tjänsterna på 1177.se

20 Apr 2018 04:00

Läs alla omvärldsnyheter på
Dental24.se

Populära kurser & event

Tandvårdshögskolan i Malmö fyller 70 år

01 Jun, Tandvårdshögskolan i Malmö Tandvårdshögskolan i Malmö – sedan 1999 den Odontologiska fakulteten vid Malmö universitet – firar i år sitt 70-års jubileum. Vi firar detta den 1 juni med en kursdag och jubileumsfest för alla intresserade.

Läs mer

Kursresa till Nice Frankrike

10 Maj - 14 Maj, Nice Frankrike Hälsoresa med lätt träning och må bra-upplevelse. I dagens stressade tempo är det många som inte har tid att ta hand om sig själv och sin kropp medan vi lämnar allt annat på service. 

Läs mer

Perfektion med Zirkonia

22 Maj, ICDE kurscenter, Solna Dalvägen 14 Stockholm This course will focus on the strategic points in the successful restoration of anterior teeth.(ZirCAD LT with Power Dentin/Incisal & Ceram Selection Kit) Tooth analysis. How can we decide which material and powder to use? The potential and versatility of the entire e.max system will be discussed,as well as the application of various materials.For advanced...

Läs mer

Kurs i “facial driven design” med DDS Luca Dalloca och DMD Roberto Iafrate

11 Okt - 13 Okt, Stockholm Årsmöte & Kurs 2018 (11-13 oktober) På SACDs årsmöte med kurs i oktober så har vi den stora äran att få presentera några riktiga höjdare inom estetisk tandvård - DDS Luca Dalloca och DMD Roberto Iafrate.

Läs mer

HANDS-ON-kurs i kompositteknik

08 Jun, Tandvårdshögskolan, Malmö Denna hands-on-kurs vänder sig till dig, tandsköterska eller tandhygienist, som vill lära dig arbeta praktiskt med kompositfyllningar. Vi fokuserar på praktiska övningar och varvar med kort teori. Kursplan: • Teamarbete • Kort teori om bonding- och kompositmaterial samt härdningsteknik • Lär dig att arbeta med några olika typer av kompositmaterial • Lär dig att hantera matrisläggning...

Läs mer
Läs om fler kurser & event på Dental24.se
Nyheter Krönikor Krönikor Omvärldsbevakning Kurser & event Lediga jobb

Avregistrera dig från nyhetsbrevet.