Dental 24

Nyhets- och kunskapsportal inom odontologi

Nyheter från Dental24 | 20/06/18

Öppna webbversion

Kunskap ger färdighet!

Till vår stora glädje har nu även Sveriges Tandläkarförbund valt att publicera sina kurser på Dental24. Det gör att du i princip kan se alla aktuella kurser från olika kursgivare på ett och samma ställe.

Boka höstens kurser och event redan nu!

Trevlig läsning!

Per Ahlberg

Vänliga hälsningar
/Per Ahlberg
Grundare Dental24

Nytt på Dental24

Fyra nya forskningsprogram stakar ut riktningen för Malmö universitet

UTBILDNING Urbana miljöer, digitalisering, ämnesundervisning och munhälsa är de fyra forskningsområden som Malmö universitet kraftsamlar kring de närmaste fem åren. Det står klart efter rektorsbeslut på måndagen om att ge stöd till fyra nya flervetenskapliga forskningsprogram.

Läs mer


Tandhygienistutbildningen förlängs till tre år

UTBILDNING Regeringen har beslutat att förlänga tandhygienistutbildningen från två till tre års heltidsstudier. Syftet är att trygga kompetensen inom tandhygienistens växande yrkesområde.

Läs mer


4000 barn screenade på TLUGs volontärresa till Tanzania

VOLONTÄRVERKSAMHET Fyra volontärer från Tandläkare Utan Gränser reste i februari till Tanzania för att besöka avlägsna byskolor där de undervisade barnen om munhygien, kost och tandhälsa. Nästan 4000 barn screenades och av dem remitterades ca 1400 till tandläkare ”Dr Bodil” som är stationerad i landet för TLUG.

Läs mer


Triton ny majoritetsägare i Unident

FÖRETAGSFÖRVÄRV Private equity-bolaget Triton har tecknat avtal om att förvärva Unident AB. Unident är en ledande distributörer av dentala förbrukningsmaterial, utrustning, laboratorietjänster och dentalanalysprogramvara på den nordiska marknaden. Köpeskillingen är inte offentliggjord.

Läs mer


Krönikor

johanna

En tandsköterskas tankar

Jag önskar mig ett jobb

Ja, så är det. Jag önskar mig ett jobb, men inte vilket som helst. En fin liten arbetsplats att plantera mig på, där jag gärna får gro och växa länge. Grodhopp i arbetslivet är inget för mig. Jag tror på långsiktiga relationer för en värdefull avkastning åt båda håll.

Läs mer
Res o Lär

Res o Lär

Träning på recept

De svenska kursgivarna på Curomeds kursresa till indiska Kerala i höst, Björn och Ulrika Aasa, har tillsammans med sonen Jesper och hans sambo Stefanija utvecklat ”Träning på recept". Konceptet består av olika diagnos-specifika träningsprogram som också kan följas på dator eller TV.

Läs mer

Omvärldsbevakning

17 personer åtalas i stor tandvårdshärva

15 Jun 2018 19:07

Färre går till tandläkaren - men våra tänder blir allt bättre - Sydöstran

15 Jun 2018 07:05

Bennedbrytande processer startar flera år före insjuknande i reumatoid artrit

14 Jun 2018 05:33

Läs alla omvärldsnyheter på
Dental24.se

Incidenter

Patienter hade kvarglömda kompresser i munnen - P4 Malmöhus

17 Jun 2018 13:04

Läs om fler incidenter på Dental24.se

Populära kurser & event

Tylösandsdagarna 2018

19 Sep - 21 Sep, Tylösand, Hamstad Årets tema på Tylösandsmötet har som ambition att just hantera frågeställningar inför större bettrehabiliteringar utifrån flera olika infallsvinklar. När behövs betthöjning och hur mycket kan man höja bettet? Vilken terapi är att föredra i olika kliniska situationer och hur ska den genomföras på ett så säkert sätt som möjligt?

Läs mer

Swedental 2018

14 Nov - 16 Nov, Innovation och inspiration för världens bästa tandhälsa På Odontologisk Riksstämma och Swedental möts hela dentalbranschen. Mässan och konferensen är den svenska tandvårdens främsta forum för inspiration, utveckling och sociala möten. Här träffas alla i branschen för att ge och få en aktuell bild av forskning, produktnyheter och framtid med målet att göra den svenska tandhälsan...

Läs mer

Annual Word Dental Congress – FDI 2018

04 Sep - 08 Sep, Buenos Aires, Argentina Följ med Praktikertjänst och träffa kollegor från hela världen på FDI På FDI kan du gå på intressanta föreläsningar och se nya produkter. Åk med oss och vi ordnar din anmälan, resa, logi och trevlig samvaro! 2018 års kongress kommer att äga rum i Buenos Aires, Argentina på kongresshallen La Rural. Säkra din plats redan nu...

Läs mer

CDI Kursresa till Kina med Taiwan

19 Okt - 03 Nov, Shenzhen i Kina och Alishan i Taiwan På vår rundresa  besöker vi Shanghai EXPO, studiebesök på Beijing Dental University, Modern Dental Lab i Shenzhen. Vi besöker också bl.a Kinesiska muren, Den förbjudna staden, Yehliu Geopark, Alishan Montains i Taiwan. Kursen inriktar sig till hela tandvårdsteamet på kliniken: tandläkare, kirurg, tandsköterska, tandhygienist, receptionist Kursinnehåll: Protetik och implantat För kursprogram och mer information kontakta...

Läs mer

Avancerad implantatkirurgi för tandläkare

18 Okt - 19 Okt, Halmstad Kursdeltagarna ska efter genomgången kurs ha fått insikt i behandlingsmöjligheter som enklare alveolarutskotts-uppbyggnad med bentransplantat och GTR-teknik. Deltagaren kommer även att få insyn i möjligheter och begränsningar med att använda sinuslyft med lateral fönsterteknik respektive osteotomteknik. KURSUPPLÄGG Föreläsningar, patientdemonstrationer blandat med live-kirurgi. Kursdeltagarna ges möjlighet att assistera. MÅLGRUPP Kursen är en fortsättningskurs för dig som...

Läs mer
Läs om fler kurser & event på Dental24.se
Nyheter Krönikor Krönikor Omvärldsbevakning Kurser & event Lediga jobb

Avregistrera dig från nyhetsbrevet.