Dental 24

Nyhets- och kunskapsportal inom odontologi

Nyheter från Dental24 | 28/06/18

Öppna webbversion

Följ med i sommar!

Vill du följa med i nyhetsflödet i sommar rekommenderar vi dig att antingen surfa in på www.Dental24.se lite då och då eller "gilla" Dental24 på Facebook, så får du reda på det viktigaste inom svensk tandvård.

Vi omvärldsbevakar löpande allt som händer i sommar, t.ex. Almedalsveckan, politik och övrig media.

Missa heller inte att gå in på Dental24s Kurser & Event och boka in någon/några av höstens kurser. Vi har fyllt på med många intressanta kurser. Aldrig tidigare har du kunnat hitta så många relevanta kurser på ett och samma ställe!
En skön sommardag på Göta kanalTrevlig sommar!

Per Ahlberg

Vänliga hälsningar
/Per Ahlberg
Grundare Dental24

Nytt på Dental24

Praktikertjänst väljer fyra leverantörer inom tandteknik – innebär besparing på 50 procent

UPPHANDLING Praktikertjänsts upphandling av svensktillverkad tandteknik är klar och bolaget avser att teckna avtal med fyra olika fullservicelabb – Tandia, Tumba Dental, Dentnet och Westdent. Upphandlingen – med ett årligt värde på cirka 450 miljoner kronor – innebär besparingar på omkring 50 procent jämfört med tidigare avtal för en majoritet av bolagets mottagningar.

Läs mer


Elisabeth Rasmusson, Göteborg ny president för SACD

PERSONNYTT 1 juli tillträder tandläkare Elisabeth Rasmusson som ny president för SACD - Swedish Academy of Cosmetic Dentistry. Elisabeth har varit med i SACD:s styrelse sedan 2016. Hon har sin praktik på Götaplatsen i Göteborg.

Läs mer


Tandhygienist i kommun ökar kunskap om äldres munhälsa

MUNHÄLSA Nu satsar Folktandvården på tandhygienister inom kommunal verksamhet (TAIK) tillsammans med Borås, Skövde, Trollhättan och Kungälv.

Läs mer


Tips för säker och tillräcklig ljushärdning av dentala material

LJUSHÄRDNING Korrekt ljushärdning är avgörande för en kompositfyllnings kvalitet och överlevnad. I detta nyhetsbrev från NIOM ges några enkla kliniska tips som optimerar proceduren vid ljushärdning.

Läs mer


Krönikor

bodel

Bodels blogg

Skepp ohoj, del 2

Att segla på Costa del Sol innebar mycket mer vind än vad jag hade kunnat tänka mig. Vi gick från Gibraltar till Almerimar som ligger nästan längst österut innan man rundar udden och går norrut.

Läs mer
farid

Tandhygienistbloggen

Guld att få byta miljö och få ny kunskap

I slutet av april fick jag möjlighet att vara med på Tandhygienistdagarna i Visby. Över 700 kollegor från hela landet samlades. I år var fokus på äldre och periimplantit. Implantaten är en utmaning eftersom de är svåra att rengöra, där har vi tandhygienister en viktig roll i det förebyggande arbetet.

Läs mer

Omvärldsbevakning

Så flossar du – allt du velat veta om floss dance

28 Jun 2018 06:59

Lifco förvärvar Denterbridge i Frankrike

25 Jun 2018 05:00

24 Karats VD: Det där med tandläkare och vård var inte min bästa idé - P4 Jönköping

25 Jun 2018 04:54

Tanläkarbesöket slutade i rättegång

22 Jun 2018 09:00

Hör tandläkarstudenterna som rycker in i sommar

20 Jun 2018 14:21

Läs alla omvärldsnyheter på
Dental24.se

Incidenter

Kvinna avled efter tandinfektion

27 Jun 2018 16:59

​Landstinget Dalarna gör en lex Maria-anmälan på grund av att vuxen-tand missades

25 Jun 2018 13:05

Misslyckades att operera visdomstand två gånger – får kritik av IVO

21 Jun 2018 09:50

Tandläkare får kritik av myndighet

20 Jun 2018 14:43

Läkare i Helsingborg glömde kompressor i munnen efter tandoperationer

20 Jun 2018 08:00

Läs om fler incidenter på Dental24.se

Populära kurser & event

Tylösandsdagarna 2018

19 Sep - 21 Sep, Tylösand, Hamstad Årets tema på Tylösandsmötet har som ambition att just hantera frågeställningar inför större bettrehabiliteringar utifrån flera olika infallsvinklar. När behövs betthöjning och hur mycket kan man höja bettet? Vilken terapi är att föredra i olika kliniska situationer och hur ska den genomföras på ett så säkert sätt som möjligt?

Läs mer

Bemötande av hot och våld

20 Sep, Stockholm Att förstå och bemöta manipulativa, aggressiva och utmanande beteende är tillsammans med förebyggande åtgärder och klara strategier viktiga delar för att minimera och hantera hotfulla och våldsamma situationer. Hur kan vi identifiera specifika risksituationer och hur kan vi planera insatser och samtal för att undvika hotfulla situationer?

Läs mer

Tilläggsutbildning i implantationskirurgi/protetik diplomkurs

27 Aug - 31 Aug, Malmö, Quality Hotel View Ger kunskaper för allmäntandläkare att utföra det kirurgiska och protetiska arbetet i samband med implantationsbehandling. Kursen består av tre delar, varav del 2 är praktik på hemorten och hemstudier.

Läs mer

Avancerad implantatkirurgi för tandläkare

18 Okt - 19 Okt, Halmstad Kursdeltagarna ska efter genomgången kurs ha fått insikt i behandlingsmöjligheter som enklare alveolarutskotts-uppbyggnad med bentransplantat och GTR-teknik. Deltagaren kommer även att få insyn i möjligheter och begränsningar med att använda sinuslyft med lateral fönsterteknik respektive osteotomteknik. KURSUPPLÄGG Föreläsningar, patientdemonstrationer blandat med live-kirurgi. Kursdeltagarna ges möjlighet att assistera. MÅLGRUPP Kursen är en fortsättningskurs för dig som...

Läs mer

CDI Kursresa till Kina med Taiwan

19 Okt - 03 Nov, Shenzhen i Kina och Alishan i Taiwan På vår rundresa  besöker vi Shanghai EXPO, studiebesök på Beijing Dental University, Modern Dental Lab i Shenzhen. Vi besöker också bl.a Kinesiska muren, Den förbjudna staden, Yehliu Geopark, Alishan Montains i Taiwan. Kursen inriktar sig till hela tandvårdsteamet på kliniken: tandläkare, kirurg, tandsköterska, tandhygienist, receptionist Kursinnehåll: Protetik och implantat För kursprogram och mer information kontakta...

Läs mer
Läs om fler kurser & event på Dental24.se
Nyheter Krönikor Krönikor Omvärldsbevakning Kurser & event Lediga jobb

Avregistrera dig från nyhetsbrevet.