Dental 24

Nyhets- och kunskapsportal inom odontologi

Nyheter från Dental24 | 16/08/18

Öppna webbversion

Välkommen tillbaka!

Hoppas att du har haft en härlig sommar!

Ser fram emot en händelserik, intressant och vacker höst!

Men innan dess kanske vi ses på Tylösandsdagarna 19-21 september?

Per Ahlberg

Vänliga hälsningar
/Per Ahlberg
Grundare Dental24

Nytt på Dental24

Sjukhusfartyget Africa Mercy har anlänt till Guinea

VÄLGÖRENHET Välgörenhetsorganisationen Mercy Ships är nu på plats med sitt sjukhusfartyg Africa Mercy i Conakry, Guinea för att i tio månader erbjuda gratis livsförändrande sjukvård till det guineanska folket. Organisationen planerar att genomföra 2 000 - 2 500 operationer ombord och behandla över 8 000 patienter vid den landbaserade tandläkarkliniken, samt utbilda lokal sjukvårdspersonal.

Läs mer
LoggaMercyShips-200x145.png

Smile Tandvård expanderar ytterligare

FÖRETAGSFÖRVÄRV Smile Tandvård förvärvar Tandläkarna Markgren i Kristinehamn.

Läs mer
smile_2017-200x96.jpg

Bluephase Style Black Edition: 999 lampor i en nyskapande design

PRODUKTNYHET Ivoclar Vivadent lanserar nu en begränsad utgåva av härdljuslampan Bluephase Style i en mattsvart kulör. Den svarta färgen står för en nätt och tidlös elegans.

Läs mer
Bluephase-Style-BE-200x150.jpg

Krönikor

gordon

Gordons krönika

Nu är det val igen

I många länder offrar människor sina liv för att skapa en demokrati och för att få rätten att rösta. Vi lever i en demokrati och har rätten att rösta. Jag har alltid fullgjort min plikt att rösta men denna gång känner jag mig vilsen. Finns det något parti som inte enbart är opportunistiskt och som jag med stolthet och övertygelse vill rösta på?

Läs mer
mats

Tandteknikerns vardag

– Nu ryker allt vi byggt upp, var allt jag hann tänka

Det tog 15 minuter från första gnistan till en totalbrand hos grannen. Tisdagen den 7:e augusti var det obehagligt nära för oss. Tack vare brandmän, insatsledning och skadebesiktning direkt på plats kunde vi arbeta som vanligt igen redan morgonen därpå! Men jag har nästan aldrig varit så rädd!

Läs mer

Podcasts

När pengarna inte räcker till tandläkarbesöket

10 Aug 2018 16:33

Många upplever att de inte har råd att gå till tandläkaren regelbundet. En av dem är fyrabarnsmamman Nataly, som bara går om hon får akut ont i tänderna - hon prioriterar hellre barnens utgifter. En annan är pensionären Marianne, vars senaste tandläkarbesök kostade runt 10 000 kronor. En summa som hon hade svårt att få pengarna att räcka till. Har tandvården blivit en klassfråga? Och varför finns inte samma högkostnadsskydd för tandvård, som det finns för sjukvård?

Lyssna här
Fler podcasts på Dental24.se

Omvärldsbevakning

Här lyckas tandläkaren hålla kön kort

14 Aug 2018 03:00

Läs alla omvärldsnyheter på
Dental24.se

Populära kurser & event

sfop-logga.png

Tylösandsdagarna 2018

19 Sep - 21 Sep, Tylösand, Hamstad Årets tema på Tylösandsmötet har som ambition att just hantera frågeställningar inför större bettrehabiliteringar utifrån flera olika infallsvinklar. När behövs betthöjning och hur mycket kan man höja bettet? Vilken terapi är att föredra i olika kliniska situationer och hur ska den genomföras på ett så säkert sätt som möjligt?

Läs mer
stf_logo.gif

Kirurgi

16 Okt - 19 Okt, Göteborg, Hotel Riverton Kursen syftar till att förse kursdeltagarna med fördjupade kunskaper inom käkkirurgi motsvarande teoretiska kunskaper som krävs för ST-utbildning  inom övriga odontologiska discipliner. Dentoalveolär kirurgi – retinerade tänder, apikalkirurgi, cystectomier Implantatkirurgi inkl. rekonstruktiv hård och mjukvävnadskirurgi, Infektioner och läkemedelskomplikationer inom huvud/hals Maxillofacial kirurgi – ortognat kirurgi, rekonstruktiv käkkirurgi, käkledskirurgi Tand samt käk- och ansiktstraumatologi Tumörer –...

Läs mer
DentsplySirona.png

Baskurs i implantatprotetik för teamet. Astra Tech Implantat System EV.

07 Nov - 09 Nov, Mölndal Kursen vänder sig till teamet som inte har någon erfarenhet av implantatprotetik, och som ska börja utföra den protetiska terapin. Kursen ger de grundläggande kunskaper som krävs för att utföra implantatbehandlingar. Deltagaren har efter genomgången kurs förståelse för biologiska, fysiologiska och mekaniska faktorer. Dessutom fått god kännedom om implantatsystemets unika egenskaper. Kursplan 3 dagars kurs...

Läs mer
Straumann-1.jpg

Grundkurs i implantatprotetik för tandläkare

11 Okt - 13 Okt, Göteborg Kursdeltagarna skall efter genomgången kurs självständigt kunna patientselektera, terapiplanera samt utföra alla typer av implantatprotetisk behandling med Straumann® Dental Implant System. KURSUPPLÄGG 2 1/2-dagars kurs som ges i föreläsnings- och diskussionsform varvat med grupparbeten samt inslag av praktiskt arbete på modell. Egna patientfall medtas för terapiplanering. Kursen är tänkt som en startutbildning och skall ge...

Läs mer
Praktikertjanst_logo.jpg

Bemötande av hot och våld

20 Sep, Stockholm Att förstå och bemöta manipulativa, aggressiva och utmanande beteende är tillsammans med förebyggande åtgärder och klara strategier viktiga delar för att minimera och hantera hotfulla och våldsamma situationer. Hur kan vi identifiera specifika risksituationer och hur kan vi planera insatser och samtal för att undvika hotfulla situationer?

Läs mer
Läs om fler kurser & event på Dental24.se
Nyheter Krönikor Krönikor Omvärldsbevakning Kurser & event Lediga jobb

Avregistrera dig från nyhetsbrevet.