Dental 24

Nyhets- och kunskapsportal inom odontologi

Nyheter från Dental24 | 06/09/18

Öppna webbversion

Många åsikter om tandvården

Dagarna före valet är det många politiker och patienter som framför sina åsikter i media.

Dental24 m.fl. har tidigare belyst vad de olika politiska partierna vill åstadkomma med tandvården, eller väljarnas olika valmöjligheter, om man så vill.

De senaste veckorna har vi också noterat på Dental24 hur allmänhetens intresse för tandvårdsfrågor har ökat då många har sökt information på Dental24 och läst artikeln Riksdagspartiernas tandvårdspolitik som vi publicerade redan i våras.

Hur det än går i valet är det högst sannolikt att vi kommer få se en tandvårdsreform inom en överskådlig framtid. Hur reformen kommer se ut lär vi inte få veta nu, utan så småningom.

Per Ahlberg

Vänliga hälsningar
/Per Ahlberg
Redaktör Dental24

Nytt i Dental24

Nordbor prisar tandvården i välfärdsindex

VÄLFÄRD Tandvården som välfärdsområde fortsätter att åtnjuta högt förtroende i Sverige liksom i övriga Norden. Enligt SEBs Välfärdsbarometer 2018 får tandvård det högsta samlade betyget i Norden.

Läs mer
valfard-200x180.png

Korvo ger kurs i Style Italiano

KOSMETISK TANDVÅRD Composite-systemet Style Italiano är en utmärkt lösning för tandläkare som vill börja med estetiska framtandsfyllningar. Det är en enkel teknik med få material. Orden kommer från tandläkare Annika Korvo, Sundsvall, som i oktober håller en kurs i Style Italiano.

Läs mer
korvo-trauma-f%C3%B6re-200x129.jpg

Ny forsknings- och utvecklingschef i Ftv Skåne

PERSONNYTT Folktandvården Skåne satsar målmedvetet på forskning och innovation. Henrik Jansson, Folktandvården Skånes nya FoU-chef, ska driva arbetet fortsatt framåt.

Läs mer
Henrik_Jansson--200x140.png

Framgångsrikt samarbete ger hedersdoktorat

PERSONNYTT Professor Ambra Michelotti blir ny hedersdoktor vid Odontologiska fakulteten, Malmö universitet, där hon lämnat stora bidrag till utvecklingen av specialistutbildningen och forskningen.

Läs mer
MAU.png

Krönikor

karin

Karins blogg

Den arga expediten

Service är svårt. Det sliter att vara på tå. Alla kan ha en dålig dag. Vissa kunder är idioter. Patient from hell, jodå.

Läs mer
bodel

Bodels blogg

Skepp ohoj, del 5

Efter ett dygns segling från Sardinien över Tyrrenska havet började vi skymta Sicilien och fyren Capo, i Vito Piana Di Sopra på öns nordvästra kust.

Läs mer

Omvärldsbevakning

”Många vill veta vad vården kostar”

5 Sep 2018 06:00

Missnöjesallians kan ta över

5 Sep 2018 01:00

Här är tandvårdens lösning för snabbare hjälp

3 Sep 2018 04:09

Personalbristen riskerar leda till mångmiljardnota

1 Sep 2018 20:15

Tandvården för hemlösa läggs ner på Pelarbacken

31 Aug 2018 11:40

Jämställ tandvård med medicinsk vård

30 Aug 2018 12:56

Oppositionen splittrad om tandvården

30 Aug 2018 07:38

Läs alla omvärldsnyheter på
Dental24.se

Incidenter

Tandläkare vägrade laga implantat – tänder lossnade när mannen åt

31 Aug 2018 07:47

Läs om fler incidenter på Dental24.se

Populära kurser & event

sfop-logga.png

Tylösandsdagarna 2018

19 Sep - 21 Sep, Tylösand, Hamstad Årets tema på Tylösandsmötet har som ambition att just hantera frågeställningar inför större bettrehabiliteringar utifrån flera olika infallsvinklar. När behövs betthöjning och hur mycket kan man höja bettet? Vilken terapi är att föredra i olika kliniska situationer och hur ska den genomföras på ett så säkert sätt som möjligt?

Läs mer
stf_logo.gif

Kirurgi

16 Okt - 19 Okt, Göteborg, Hotel Riverton Kursen syftar till att förse kursdeltagarna med fördjupade kunskaper inom käkkirurgi motsvarande teoretiska kunskaper som krävs för ST-utbildning  inom övriga odontologiska discipliner. Dentoalveolär kirurgi – retinerade tänder, apikalkirurgi, cystectomier Implantatkirurgi inkl. rekonstruktiv hård och mjukvävnadskirurgi, Infektioner och läkemedelskomplikationer inom huvud/hals Maxillofacial kirurgi – ortognat kirurgi, rekonstruktiv käkkirurgi, käkledskirurgi Tand samt käk- och ansiktstraumatologi Tumörer –...

Läs mer
DentsplySirona.png

Baskurs i implantatprotetik för teamet. Astra Tech Implantat System EV.

07 Nov - 09 Nov, Malmö Kursen vänder sig till teamet som inte har någon erfarenhet av implantatprotetik, och som ska börja utföra den protetiska terapin. Kursen ger de grundläggande kunskaper som krävs för att utföra implantatbehandlingar. Deltagaren har efter genomgången kurs förståelse för biologiska, fysiologiska och mekaniska faktorer. Dessutom fått god kännedom om implantatsystemets unika egenskaper. Kursplan 3 dagars kurs...

Läs mer
Praktikertjanst_logo.jpg

Bemötande av hot och våld

20 Sep, Stockholm Att förstå och bemöta manipulativa, aggressiva och utmanande beteenden är tillsammans med förebyggande åtgärder och klara strategier viktiga delar för att minimera och hantera hotfulla och våldsamma situationer. Hur kan vi identifiera specifika risksituationer och hur kan vi planera insatser och samtal för att undvika hotfulla situationer?

Läs mer
Straumann-1.jpg

Grundkurs i implantatprotetik för tandläkare

11 Okt - 13 Okt, Göteborg Kursdeltagarna skall efter genomgången kurs självständigt kunna patientselektera, terapiplanera samt utföra alla typer av implantatprotetisk behandling med Straumann® Dental Implant System. KURSUPPLÄGG 2 1/2-dagars kurs som ges i föreläsnings- och diskussionsform varvat med grupparbeten samt inslag av praktiskt arbete på modell. Egna patientfall medtas för terapiplanering. Kursen är tänkt som en startutbildning och skall ge...

Läs mer
Läs om fler kurser & event på Dental24.se
Nyheter Krönikor Krönikor Omvärldsbevakning Kurser & event Lediga jobb

Avregistrera dig från nyhetsbrevet.