Dental 24

Nyhets- och kunskapsportal inom odontologi

Nyheter från Dental24 | 11/10/18

Öppna webbversion

Bara en månad kvar...

Nu är det bara en månad kvar till Odontologiska Riksstämman och Swedental i Göteborg.

Undrar om det blir nytt besöksrekord? Det brukar ju vara många som kommer till Odontologiska Riksstämman och Swedental när det går i Göteborg.

Om du ännu inte anmält dig eller kanske inte bokat övernattning. Gör det nu!

Hoppas att vi ses där!

Per Ahlberg

Vänliga hälsningar
/Per Ahlberg
Redaktör Dental24

Nytt i Dental24

Socialstyrelsen föreslår nya regler för skönhetsbehandlingar

NYA REGLER Kirurgiska ingrepp och injektioner som görs i estetiskt syfte ska omfattas av samma regler som andra behandlingar i hälso- och sjukvården. Enbart hälso- och sjukvårdspersonal ska få utföra behandlingarna, och IVO ska stå för tillsynen. Det föreslår Socialstyrelsen som bedömer att regleringen innebär ett stärkt skydd för den enskilde.

Läs mer
socialstyrelsen-200x200.png

Kosmetisk tandvård för patientens personlighet

UTBILDNING Utvecklingen inom estetisk tandvård går i en rasande fart. Och den har förmodligen bara börjat. För inte så länge sedan var trenden inspirerad av TV-program som Extreme Makeover. Man gjorde om alla tänder i samma färg och form; rakt, symmetriskt och kritvitt.

Läs mer
Luca-Dalloca-och-Roberto-lafrate-200x137.png

Nyttan av en bra hållning

ERGONOMI Hållning beskriver hur olika kroppsdelar förhåller sig till varandra och är positionen som du intar för att hålla dig upprätt mot gravitationen medan du står, sitter eller ligger. En bra hållning är en position där vikten är jämnt fördelad över kroppen, så att ingen sida utsätts för mer belastning än någon annan.

Läs mer
dentistry_1018_ver2-200x133.png

Effekten på plaque, blödning och biverkningar vid olika koncentrationer av klorhexidin

STUDIE I en dubbelblind, randomiserad klinisk studie jämfördes effekten av olika koncentrationer av klorhexidin på gingival blödning, plaque och orala biverkningar.

Läs mer
Flaska-200x300.jpg

10 år med Dental24: Del 2: Dental24 idag – stark mix av värdeskapande innehåll

DIGITAL KOMMUNIKATION För tionde året i rad ökar visningarna på Dental24. Det var på Swedental i Stockholm 2008 som Dental24 började att publicera dentala nyheter och kunskap på nätet. Sedan dess har våra visningar ökat med över tio procent varje år. I en miniserie om Dental24s historia skildrar vi oss själva som vi är idag.

Läs mer
dental24_fb-200x200.jpg

Aqua Dental satsar på ortodonti

FÖRETAGSNYTT Tandläkarkedjan Aqua Dental utökar sin nyligen inledda verksamhet inom ortodonti. Sex nya specialisttandläkare har anställts och man har dessutom knutit till sig Anette Fransson som Senior adviser. 

Läs mer
AquaDental-200x18.png

Anders Jonsson ny kvalitetschef på Praktikertjänst

PERSONNYTT Anders Jonsson har utsetts till ny kvalitetschef i Praktikertjänst. Han har arbetat som tandläkare i närmare 35 år och varit verksam i Praktikertjänst i cirka 30 av dessa. Anders Jonsson tar plats i koncernledningen och tillträder senast den 1 mars 2019.

Läs mer
Anders_Jonsson-200x293.png

Krönikor

per

Dental24 - Blogg för delade meningar

Tandvårdsskräck?

Att ha tandvårdsskräck är att vara fullt medveten om att man behöver besöka tandvården ibland men ändå inte göra det. Det gäller väl inte dig, för du kommer väl på Riksstämman och Swedental i Göteborg?

Läs mer

Webinars

WEBINAR: Dental Ceramics – Material choice and treatment options

5 Dec 2018

Fler webinars på Dental24.se

Omvärldsbevakning

Ambra Michelotti hedersdoktor i Malmö

10 Oct 2018 09:03

Folktandvården: Vi försöker nå patienten med återbud så snabbt som det går

10 Oct 2018 06:34

Sex tandläkare tar plats i landstingen

10 Oct 2018 04:37

Korta köer till privatpraktiserande tandläkare i Halland

9 Oct 2018 18:48

Tandläkare från Portugal kan lösa tandläkarbristen

9 Oct 2018 14:41

Kritiserad chef får nytt toppjobb

9 Oct 2018 08:52

Långa väntetider till tandvården – kan få köa i två år

9 Oct 2018 07:47

Försäkringskassan polisanmäler 24 Karat

9 Oct 2018 07:29

Inte alltid lätt få börja jobba som tandläkare

9 Oct 2018 05:34

Dålig tandhälsa påverkar elitidrottares prestation

9 Oct 2018 05:14

Läs alla omvärldsnyheter på
Dental24.se

Incidenter

Arbetade utan handskar – tandläkare kritiseras

8 Oct 2018 15:30

HSAN drar in tandläkarens legitimation

8 Oct 2018 13:21

Läs om fler incidenter på Dental24.se

Populära kurser & event

c-teknologisk-institut.png

Forum för Tandhygienister

07 Nov - 08 Nov, Hotel Birger Jarl Stockholm Tulegatan 8, Stockholm Stärk dina kunskaper & din roll som tandhygienist! Rollen som tandhygienist ställer höga krav på såväl ansvar och kompetens som rätt bemötande av varierande klientel. Därför har vi till denna konferens bjudit in inspirerande praktikfall och experter för att ta ett helhetsgrepp kring yrkesrollen tandhygienist. Under två heldagar reder vi ut de mest förekommande utmaningarna...

Läs mer
stf_logo.gif

Kirurgi

16 Okt - 19 Okt, Göteborg, Hotel Riverton Kursen syftar till att förse kursdeltagarna med fördjupade kunskaper inom käkkirurgi motsvarande teoretiska kunskaper som krävs för ST-utbildning  inom övriga odontologiska discipliner. Dentoalveolär kirurgi – retinerade tänder, apikalkirurgi, cystectomier Implantatkirurgi inkl. rekonstruktiv hård och mjukvävnadskirurgi, Infektioner och läkemedelskomplikationer inom huvud/hals Maxillofacial kirurgi – ortognat kirurgi, rekonstruktiv käkkirurgi, käkledskirurgi Tand samt käk- och ansiktstraumatologi Tumörer –...

Läs mer
labrida.jpeg

Peri-Implantit i den kliniska vardagen

27 Okt, Landalatandläkarna, Kapellplatsen 3 Göteborg

Läs mer
DentsplySirona.png

Baskurs i implantatprotetik för teamet. Astra Tech Implantat System EV.

07 Nov - 09 Nov, Malmö Kursen vänder sig till teamet som inte har någon erfarenhet av implantatprotetik, och som ska börja utföra den protetiska terapin. Kursen ger de grundläggande kunskaper som krävs för att utföra implantatbehandlingar. Deltagaren har efter genomgången kurs förståelse för biologiska, fysiologiska och mekaniska faktorer. Dessutom fått god kännedom om implantatsystemets unika egenskaper. Kursplan 3 dagars kurs...

Läs mer
Straumann-1.jpg

Avancerad implantatkirurgi för tandläkare

18 Okt - 19 Okt, Halmstad Kursdeltagarna ska efter genomgången kurs ha fått insikt i behandlingsmöjligheter som enklare alveolarutskotts-uppbyggnad med bentransplantat och GTR-teknik. Deltagaren kommer även att få insyn i möjligheter och begränsningar med att använda sinuslyft med lateral fönsterteknik respektive osteotomteknik. KURSUPPLÄGG Föreläsningar, patientdemonstrationer blandat med live-kirurgi. Kursdeltagarna ges möjlighet att assistera. MÅLGRUPP Kursen är en fortsättningskurs för dig som...

Läs mer
Läs om fler kurser & event på Dental24.se
Nyheter Krönikor Krönikor Omvärldsbevakning Kurser & event Lediga jobb

Avregistrera dig från nyhetsbrevet.