Dental 24

Nyhets- och kunskapsportal inom odontologi

Nyheter från Dental24 | 08/11/18

Öppna webbversion

Välkommen till fest!

Nästa vecka är det Odontologiska Riksstämman och Swedental i Göteborg. Då träffas nästan hälften av hela branschen på en och samma gång!

Nedan får du ett axplock på vad som är på gång!

Per Ahlberg

Vänliga hälsningar
/Per Ahlberg
Redaktör Dental24

Nytt i Dental24

Tjuvtitt på Swedental

RIKSSTÄMMA/SWEDENTAL Dental24 gläntar på dörren till årets upplaga av Swedental och Odontologisk Riksstämma. Vi ser en stark framtidstro med många produktnyheter och installationer som redan nu visar oss digitalisering i praktiken. Här kommer ett smakprov från från några av våra samarbetspartners!

Läs mer
Swedental_2016-136-200x133.jpg

Kliniken som imagebyggare – Del 2: Vägen till en trivsam upplevelse (Vad och Hur)

TANDVÅRD I den andra delen av Kliniken som imagebyggare listar Dental24 de saker som du, utöver kvalitativ vård, bör tänka igenom innan du börjar bygga om eller ge din klinik sitt efterlängtade facelift. Vi har både tagit in expertråd och talat med en tandläkare som själv har gjort resan.
Varsågod, handfasta tips om faktorerna som bidrar till trogna patienter och nöjda medarbetare.

Läs mer
Inredning-186x300.png

Bra cirkulation – viktigare än man kan tro

ERGONOMI Blodcirkulationen är viktig, det vet de flesta. Men hur viktigt det faktiskt är med en bra cirkulationen av vätska, dvs blod och lymfa, är det kanske inte många som känner till.

Läs mer
blodomlopp.jpg

Folktandvården som du aldrig har sett den förut

RIKSSTÄMMA/SWEDENTAL Folktandvården är mer än flera olika tandvårdsorganisationer. Det är en modern, passionerad kraft med visioner för hela Sveriges hälsa. På Swedental-mässan kommer alla folktandvårdsorganisationer att samlas under ett gemensamt paraply - Folktandvården Sverige.

Läs mer
FtvSverige-200x50.jpg

Mer tid för patienter med FRENDAs journalsystem

PRODUKTNYHET FRENDA är Sveriges första webbaserade journalsystem för tandvård. Systemet ligger i teknikens framkant och erbjuder bland annat smarta funktioner som röststyrning, automatiserade kallelser och användarvänlig webbtidsbokning. FRENDA har utvecklats tillsammans med tandläkare för tandläkare och syftar till att ge mer tid för patienter och produktion.

Läs mer
webbsystem-200x135.jpg

Komplikationer och överlevnad för skruvretinerade och cementerade implantatkonstruktioner

EN SYSTEMATISK ÖVERSIKT Studien kunde inte påvisa några signifikanta skillnader i överlevnad efter fem år för cementerade implantatkonstruktioner (96%) och skruvretinerade (95,5%). Oavsett terapiform, enstaka kronor eller broar, fann man inte heller någon signifikant skillnad.

Läs mer
Studie-200x141.jpg

Praktikertjänst växlar upp med ny verksamhetsform – breddar karriärmöjligheterna inom tandvård

FÖRETAGARE/VERKSAMHET Praktikertjänst lanserar PTJ Dental, en ny verksamhetsform inom bolaget där tandläkare erbjuds att gå in som anställda och driva verksamhet utan att bli aktieägare. Till grund för satsningen ligger en ambition om att bli det självklara valet för alla tandläkare som vill arbeta privat.

Läs mer
Praktikertjanst_logo-200px-200x32.jpeg

Säg JA till patienterna som vill uttrycka sig själva!

PRODUKTNYHET Med den uppmaningen vill Curaprox visa att det är möjligt att förvandla ett rent måste till något mer lek- och lustfyllt.

Läs mer
BEYOU_Sixpack_10mlTuben_Group-200x97.png

Dental24 slår rekord och når ny ”All Time High”

DIGITAL KOMMUNIKATION Den 6 november passerade Dental24 2017 års totala antal visningar. Det innebär ett ”All Time High” i årliga visningar lagom till Dental24s tioårsjubileum.

Läs mer
dental24_fb-200x200.jpg

Krönikor

gordon

Gordons krönika

Varför upplever vi nutiden och framtiden så mörk när vi har det bättre än någonsin?

I boken ”Factfullness” visar familjerna Rosling att världen aldrig varit bättre än idag, ändå, när jag samtalar med andra, märker jag att en tveksamhet inför framtiden breder ut sig.

Läs mer
karin

Karins blogg

Kaoset vid nödutgången – eller – Katastrofen som kom av sig

Planet darrar av turbulens. Pulsen är i oordning. Andningen grund. Är det slut nu? Det här livet. Ska jag sluta i småbitar spridda över Anderna?

Läs mer
bodel

Bodels blogg

Nya grepp i dentalbranschen

Det är underbart med människor som vågar förändra och satsa på nya grepp trots att deras idéer kanske inte omedelbart generar så stora vinster. Passa på och träffa några uppfinnare och föreläsare i monter B01:43 på Swedental.

Läs mer
Res o Lär

Res o Lär

Svårigheter att rekrytera personal till Folktandvården samt 2019 års kursprogram

Jag har sedan min förra krönika haft en dialog med tandvårdsdirektörerna i de två nordligaste länen och det visar sig att Folktandvården i Sverige skulle behöva ytterligare 300 tandläkare. Jag har också talat med en tandläkare som efter många år i Folktandvården köpte ut ”sin” klinik för att driva den i Praktikertjänsts regi. Han betonade fördelarna med att kunna bestämma själv och kunna satsa ordentligt på vidareutbildning både för sig själv och sin personal med hjälp av managementfilosofin ”frihet under ansvar”.

Läs mer

Webinars

WEBINAR: Dental Ceramics – Material choice and treatment options

5 Dec 2018

Fler webinars på Dental24.se

Omvärldsbevakning

James Lind och oral hälsa

8 Nov 2018 06:10

Frisktandvårdspatienter får fler fyllningar

8 Nov 2018 06:05

Karies ökar hos de äldsta

7 Nov 2018 14:55

Rapport: Vårdval för tandreglering kan krympa utbudet i Skaraborg

7 Nov 2018 06:35

Karlstad vill utbilda tandhygienister

7 Nov 2018 05:55

FN intresserad av en miljard tandköttsfickor

6 Nov 2018 05:46

Tandläkare nekas legitimation – misstänks ha jobbat under yrkesförbud

5 Nov 2018 15:43

Tandvården ska styras av kunskap

5 Nov 2018 12:05

Läs alla omvärldsnyheter på
Dental24.se

Incidenter

Folktandvården Stockholm gör lex Maria-anmälan

8 Nov 2018 13:06

Läs om fler incidenter på Dental24.se

Populära kurser & event

GTS.png

Sverkerpriset och Jubileumsfest på GTS!

16 Nov, GTS Erik Dahlbergsgatan 9, Göteborg Kom till 125-års jubileum på GTS fredag kväll den 16 november! GTS är ett av världens äldsta tandläkaresällskap. Denna kväll blir en kombinerad pris- och jubileumstillställning med utdelning av Sverkerpriset, god mat, underhållning och ett mycket trevligt kollegialt umgänge. Anmälan senast fredag 2 november Anmäl er till kvällsaktiviteten på GTS (kl 19.30, Erik Dahlbergsgatan 9) till...

Läs mer
swedental_2018_staende-e1539867019268.png

Odontologisk Riksstämma & Swedental 2018

14 Nov - 16 Nov, Innovation och inspiration för världens bästa tandhälsa På Odontologisk Riksstämma och Swedental möts hela dentalbranschen. Mässan och konferensen är den svenska tandvårdens främsta forum för inspiration, utveckling och sociala möten. Här träffas alla i branschen för att ge och få en aktuell bild av forskning, produktnyheter och framtid med målet att göra den svenska tandhälsan...

Läs mer
stf_logo.gif

Avancerad implantatkirurgi

06 Dec - 07 Dec, Malmö, Tandvårdshögskolan, Smedjegatan Kursen är för dig som vill lära dig mer – du har gått implantatkirurgisk basutbildning och har erfarenhet av enklare implantatkirurgiska ingrepp.

Läs mer
Unident.jpg

Bli certifierad för Invisalign Go

30 Nov, Stockholm – det klara alternativet till tandställning! Sedan år 2000 har mer än 80.000 tandläkare certifierats för Invisalign och över 5 miljoner patienter framgångsrikt behandlats. I Norden har redan 1 500 tandläkare certifierat sig för att erbjuda Invisalign-behandlingar på sina kliniker. För att bli Invisalign Go-certifierad erbjuder vi nu, tillsammans med Align som är tillverkare av Invisalign, ett nytt...

Läs mer
stf_logo.gif

Klinisk bettfysiologi och protetik

22 Nov - 23 Nov, Stockholm, Scandic Park Kursgivarna delar med sig av sina snart 40-åriga kliniska erfarenheter från privattandvård. Målsättningen med kursen är att lära sig att handlägga knepiga fall och undvika onödiga misstag, så att behandlingarna går snabbt och effektivt med patienten i centrum. I kursplanen återfinns många moment på begäran från kursdeltagare. Bettfysiologiska aspekter på protetiska behandlingar Preprotetisk profylax Index...

Läs mer
Läs om fler kurser & event på Dental24.se
Nyheter Krönikor Krönikor Omvärldsbevakning Kurser & event Lediga jobb

Avregistrera dig från nyhetsbrevet.