Dental 24

Nyhets- och kunskapsportal inom odontologi

Nyheter från Dental24 | 14/11/18

Öppna webbversion

Mässyra!

Just nu är vi på Odontologiska Riksstämman och Swedental i Göteborg för att inslupa ny kunskap och träffa många bekanta ansikten.

Per Ahlberg

Vänliga hälsningar
/Per Ahlberg
Redaktör Dental24

Nytt i Dental24

Dubbla glädjeskutt på Swedental!

RIKSSTÄMMA/SWEDENTAL Den här veckan är vi på Dental24 extra glada.
Dels för att vi ska få ta del av det allra senaste inom svensk tandvård, dels för att vi kommer fira vårt eget 10-årsjubileum! Allt sker på Odontologisk Riksstämma/ Swedental 14–16 november på Svenska Mässan i Göteborg.

Läs mer
74AuFDVATOSjHkVH7Nnesg-200x150.jpg

Kliniken som imagebyggare – Del 3 – Kläderna gör medarbetaren

TANDVÅRD I tredje delen av Dental24s artikelserie om Kliniken som imagebyggare har vi pratat med två olika leverantörer av yrkeskläder som tillsammans ger några riktmärken för dig som ser klädseln på jobbet som en konkurrensfördel och vill nå ända fram!

Läs mer
fullsizeoutput_3532-200x166.jpeg

Vad kan tandvården göra för att identifiera barn som far illa?

RIKSSTÄMMA/SWEDENTAL Sveriges Tandhygienistförening uppmärksammar viktig social fråga under Odontologiska Riksstämman i Göteborg.

Läs mer
sverigestandhygienistforening.png

Rekryteringsfokus för Praktikertjänst på Swedental

RIKSSTÄMMA/SWEDENTAL Den 14 till 16 november pågår Swedental i Göteborg. Det är Nordens största mötesplats för tandvården och en arena för att diskutera tandvårdens möjligheter och utmaningar. Praktikertjänst är på plats för att bland annat berätta om de karriärmöjligheter som finns i bolaget.

Läs mer
Praktikertjanst_logo-200px-200x32.jpeg

Tandläkare varnas för gratis självbehandling

OEGENTLIGHET En tandläkare ska ha utfört tandvård på sig själv och en nära anhörig – utan att ta betalt, det rapporterar Nyhetsbyrån Siren. Folktandvården i Dalarna beräknar att man gått miste om 8 450 kronor och nu varnas tandläkaren av landstinget.

Läs mer
Tandl%C3%A4kare-Halland-e1542003725604-200x300.jpg

Ett revolutionerande nytänk inom skruvade implantatlösningar

UPPFINNING Inga generande bukala eller faciala skruvgenomgångar, fullständig oavhängigt av läge och vinklar upp till 45°.
Helt utan krångliga och tidsödande anpassningar.

Läs mer
addbutment-concept-model-shadow-200x207.png

Podcasts

Blodad Tand: Munnen – Intervju med Pia Skott

13 Nov 2018 12:27

Gästen i detta avsnitt är Pia Skott disputerad sjukhustandläkare som och nytillträdd forskningschef inom Folktandvården Stockholm där hon även jobbat 8 år som klinikchef. 

Lyssna här
Blodadtand-200x200.png

Fler podcasts på Dental24.se

Webinars

WEBINAR: Dental Ceramics – Material choice and treatment options

5 Dec 2018

Fler webinars på Dental24.se

Omvärldsbevakning

Futuristisk tandvård

13 Nov 2018 12:00

Kammarrätten säger nej till svensk legitimation

13 Nov 2018 10:32

Läs alla omvärldsnyheter på
Dental24.se

Populära kurser & event

stf_logo.gif

Avancerad implantatkirurgi

06 Dec - 07 Dec, Malmö, Tandvårdshögskolan, Smedjegatan Kursen är för dig som vill lära dig mer – du har gått implantatkirurgisk basutbildning och har erfarenhet av enklare implantatkirurgiska ingrepp.

Läs mer
Unident.jpg

Bli certifierad för Invisalign Go

30 Nov, Stockholm – det klara alternativet till tandställning! Sedan år 2000 har mer än 80.000 tandläkare certifierats för Invisalign och över 5 miljoner patienter framgångsrikt behandlats. I Norden har redan 1 500 tandläkare certifierat sig för att erbjuda Invisalign-behandlingar på sina kliniker. För att bli Invisalign Go-certifierad erbjuder vi nu, tillsammans med Align som är tillverkare av Invisalign, ett nytt...

Läs mer
NIOMlogo-e1481212288615.jpg

WEBINAR: Dental Ceramics – Material choice and treatment options

05 Dec, Webb In this webinar associate professor Marit Øilo presents the best material choices and treatment options for your patients when it comes to dental ceramics. Attending the webinar will provide you with both inspiration and new insight.

Läs mer
stf_logo.gif

Klinisk bettfysiologi och protetik

22 Nov - 23 Nov, Stockholm, Scandic Park Kursgivarna delar med sig av sina snart 40-åriga kliniska erfarenheter från privattandvård. Målsättningen med kursen är att lära sig att handlägga knepiga fall och undvika onödiga misstag, så att behandlingarna går snabbt och effektivt med patienten i centrum. I kursplanen återfinns många moment på begäran från kursdeltagare. Bettfysiologiska aspekter på protetiska behandlingar Preprotetisk profylax Index...

Läs mer
Praktikertjanst_logo.jpg

Infiltrationsanestesi – för tandsköterskor

23 Nov - 24 Nov, Stockholm Efter kursens teori, praktiska övningar samt praktisk träning på mottagningen och avslutande skriftligt prov, ska deltagarna självständigt efter tandläkarens delegation kunna utföra infiltrationsanestesi.

Läs mer
Läs om fler kurser & event på Dental24.se
Nyheter Krönikor Krönikor Omvärldsbevakning Kurser & event Lediga jobb

Avregistrera dig från nyhetsbrevet.