Dental 24

Nyhets- och kunskapsportal inom odontologi

Nyheter från Dental24 | 07/03/19

Öppna webbversion

Aktuellt just nu!

På väg till IDS mässan i Köln?
Planera dina besök redan här på Dental24!

Denna vecka välkomnar vi dessutom en ny gästbloggare - Per Johan Pettersson, VD på MeridentOptergo. I sin första krönika skriver han om något som berör oss alla, nämligen ergonomi.

Har du också något som du vill dela med dig av?
Då är du välkommen att höra av dig!

Per Ahlberg

Vänliga hälsningar
/Per Ahlberg
Redaktör Dental24

Nytt i Dental24

Ska du till IDS? Låt oss visa den nya trenden i Köln!

MÄSSNYTT IDS är en global mässa inom tandvården där du kan utöka dina kunskaper och ta del av innovationer och trender. I år äger den rum under perioden 12-16 mars.

Läs mer
ids_logo_ohne_datum_rgb_1-200x200.jpg

Praktikertjänst deltar på tandvårdsmässan IDS i Köln – presenterar miljöprojektet Life

MILJÖ Praktikertjänst deltar i år på tandvårdsmässan IDS i Köln den 12 till 16 mars, och på plats kommer bolaget att presentera miljöprojektet Hg-Rid Life och det nya kostnadsfria webbverktyg som hjälper tandvårdsmottagningar att arbeta för en mer miljövänlig och hållbar tandvård. Life delfinansieras via EU Life Programme och syftar till att minimera kvicksilverutsläppen.

Läs mer
amalgam-200x119.jpg

TLV föreslår förbättringar i tandvårdsstödet

TANDVÅRDSSTÖDET Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket (TLV) föreslår bland annat nya åtgärder i stället för dagens åtgärder för kirurgisk behandling av tandlossning och inflammation kring implantat. De nya åtgärderna följer dagens behandlingsprinciper bättre för dessa sjukdomar.

Läs mer
TLV_ord_RGB.gif

Tandvården hittar personer i riskzon för diabetes

DIAGNOSTIK Diabetes kan vara svårt att upptäcka då symtomen ofta kommer smygande. I ett unikt samarbete mellan Folktandvården och primärvården i Region Stockholm hittas patienter med risk för att få diabetes vid en vanlig undersökning hos tandläkaren.

Läs mer
diabetes2-200x143.jpg

Kan energidrycker vara skadliga för barn och ungdomar?

HÄLSA Få negativa hälsoeffekter vid måttligt intag av energidrycker hos barn och ungdom 8-18 år. Detta rapporterar norska forskare efter genomgång av aktuella publicerade undersökningar av dessa grupper.

Läs mer
sportdryck-200x114.jpg

Trivsel på jobbet är A & O

MEDARBETARUNDERSÖKNING Att känna sig delaktiga i utvecklingen av verksamheten, gott ledarskap, kompetensutveckling och karriärmöjligheter är alla viktiga faktorer för trivsel på jobbet enligt ny medarbetarundersökning.

Läs mer
folktandvarden-Skane-200x105.jpg

Nordentic växer i Västergötland

FÖRETAGSFÖRVÄRV Tandprotetik Väst i Falköping blir en del av Nordentic.

Läs mer
logo_nordentic@2x-200x139.png

TePe ger ett miljövänligare alternativ för munhälsan – lanserar tandborste av bioplast

PRODUKTNYHET TePe är först i Sverige med att lansera en ny miljövänligare tandborste i bioplast, TePe GOOD™ – bakom ligger ett övergripande initiativ mot ökad hållbarhet i företagets produktsortiment och verksamhet. Tandborsten av bioplast har samma kvalitet, design och känsla som TePes övriga tandborstar.

Läs mer
Tandborste-200x164.png

Krönikor

karin

Karins blogg

Vad ska jag säga till min jobbiga svärmor?

Vad ska jag säga till min sköterska? Vad ska jag säga till min tonåring? Vad ska jag säga…? Snälla, säg vad jag ska säga!

Läs mer
Res o Lär

Gästbloggare

Så håller du nacke- & axelbesvär på avstånd

Du har säkert själv funderat, någon gång, på vad som kan ligga bakom tillfälliga eller återkommande besvär i nacke och axlar, trots att du har bra utrustning i form av patientstolar, instrument och arbetsstolar. Min förhoppning är att, genom mina inlägg här på Dental24, kunna bidra till värdefulla insikter, som direkt kan tillämpas i din vardag, och på så sätt hålla ett antal onödiga besvär på avstånd. Vi börjar med nacke och axlar då besvär i dessa områden är vanligt förekommande.

Läs mer

Omvärldsbevakning

Plånboken ska inte avgöra rätten till en god tandhälsa

5 Mar 2019 18:01 - Dagens Samhälle

Bilden av tandhälsa som något man själv kan styra över stämmer inte. Att man som patient dessutom själv måste skaffa sig kunskap om de...

Få spår att gå på efter inbrottsvåg mot värmländsk tandvård

5 Mar 2019 12:58 - Sveriges Radio

Utrustning för miljonbelopp har stulits under vinterns inbrottsvåg inom värmländsk tandvård, och patienter har fått bokas om. Totalt har...

CSN utreder fuskmisstankar i Bulgarien

3 Mar 2019 19:23 - Affarsliv.com

Brott Flera svenskar som får studiemedel för att studera till läkare eller tandläkare i Bulgarien utreds av CSN.Det finns misstankar om att...

Därför är tandvården dyr – tandvårdsdirektören förklarar

1 Mar 2019 15:29 - Sveriges Radio

Hos tandläkaren får man gräva djupt i plånboken men gäller de resten av sjukvården är notan lättare att betala.

Små barns tandhälsa allt sämre

1 Mar 2019 08:31 - Tv4.se

Tandhälsan hos små barn fortsätter att försämras. Enligt preliminära siffror TV4Nyheterna tagit del av hade i genomsnitt nästan varenda...

Pensionen skapar oro i folktandvården

1 Mar 2019 04:54 - Sveriges Radio

Redan idag är det brist på personal i folktandvården men om man ska lyssna på tandvårsdirektören kan det blir ännu värre.

"Vi behandlar den extremt tandvårdsrädda patienten"

28 Feb 2019 09:38 - Sveriges Radio

Hur tacklar en tandläkarmottagning någon med tandläkarskräck? Folktandvården Dalarna har fått sin första specialist inom Orofacial medicin...

Fortsatt personalbrist i hälso- och sjukvården

28 Feb 2019 08:00 - Socialstyrelsen

Det råder fortsatt brist på ett flertal yrkesgrupper inom sjukvården. Nästan alla regioner redovisar brist på sjuksköterskor, barnmorskor,...

Läs alla omvärldsnyheter på Dental24.se

Populära kurser & event

DABlogo150px.jpg

MOMS – vad gäller?

22 maj, Dab Hjulhamnsg. 3, Malmö Vad gäller för konsulter inom tandvården efter en dom från Högsta förvaltningsdomstolen? Momspliktig uthyrning av tandvårdspersonal eller momsfria tandvårdstjänster?

Läs mer
Tandvardsdagen.png

Svenska Tandvårdsdagen Ystad

08 mar, Ystad En uppskattad heldag och mötesplats för tandvården på turné - med föreläsningar, stor dentalmässa och mingel med kollegor! Prisvärd utbildningsdag för alla i teamet, välj bland flera föreläsningar inom odontologi och affärsutveckling, och inspireras av Sveriges populäraste föreläsare.

Läs mer
IDS-e1490200621781.jpeg

IDS – the 38th International Dental Show

12 mar - 16 mar, Köln, Tyskland Stor internationell dentalmässa som går vartannat år i Köln

Läs mer
Torbjorns_team.png

Tandreglering med Clear Aligner +

14 mar, Göteborg, Clarion Hotel Post Gör osynlig tandreglering till ett användbart verktyg i ditt dagliga arbete med hjälp av Clear Aligner + från Torbjörns Team. Introduktionskurs till det helsvenska alternativet för behandling med Clear Aligner. Träffa teamet bakom metoden som används av både specialister och allmäntandläkare runt om i landet.

Läs mer
sts_logonybl_ny.gif

Vetenskap och klinik i samverkan

04 apr - 05 apr, Malmö Syftet med konferensen är att bidra till framtidens forskningsområden. Den största volymen tandvård sker inom allmäntandvården, där forskningen inte är lika stark som inom specialisttandvården. Därför är ett fokusområde att lyfta och bredda den akademiska kompetensen inom allmäntandvården. Vi hoppas med dessa konferensdagar skapa en mötesplats för den odontologiska forskningen och de kliniska verksamheterna i...

Läs mer
Läs om fler kurser event på Dental24.se

Platsannonser

Affärsinriktad dental representant sökes omgående till Göteborgsområdet

På Curaprox Sweden söker vi ständigt talanger som är extroverta och säljfokuserade. Just nu söker vi en affärsorienterad dental representant/säljare till Göteborgsområdet, som kan skapa lönsam tillväxt. Mediterande om ansökande arbetar/arbetat som tandhygienist i minst 5 år. Tjänsten är till en början på deltid.

Läs mer
cpx_logo-200x39.gif

Fler platsannonser på Dental24.se
Nyheter Krönikor Krönikor Omvärldsbevakning Kurser & event Lediga jobb

Avregistrera dig från nyhetsbrevet.