Dental 24

Nyhets- och kunskapsportal inom odontologi

Nyheter från Dental24 | 25/04/19

Öppna webbversion

Arbetsglädje!

Arbetsglädje är att känna utveckling på jobbet. Ett sätt att göra det är att delta i en kurs, kanske tillsammans med någon kollega.

Just nu finns det många intressanta kurser & event att välja emellan på Dental24, både före och efter sommaren. Detta är något du kan se fram emot och ha glädje av varje dag. Boka nu innan det är för sent!

Per Ahlberg

Vänliga hälsningar
/Per Ahlberg
Redaktör Dental24

Nytt i Dental24

Kan vi lita på reklamen för dentala material?

KÄLLKRITIK Information via reklam är en viktig, och för många kanske den enda, informationskällan om nya material och metoder. I en studie från Universitetet i Bergen värderades kvaliteten (sanningshalten) på ett urval av reklam för några på marknaden vanliga fyllningsmaterial. Värderingen gjordes i relation till fastställda kriterier såsom förekomsten av information från vetenskaplig litteratur och annan evidensbaserad kunskap.

Läs mer
Reklam-200x232.jpg

Ljushärdning förtjänar att uppmärksammas, och är faktiskt inte så enkel som man kan tro

UTBILDNING Komposit-tidsåldern startade visserligen med kemiskt härdande produkter, men redan efter ett par år upptäckte man att ljushärdning var en bättre väg att gå. Sedan dess har det hänt en hel del. Efter UV-ljus gick man över till blått ljus och idag genereras ljuset av LED-chips. Men ger vi verkligen ljushärdningen den uppmärksamhet den förtjänar?

Läs mer
Ljushardning-200x119.jpg

Hanna Ahonen och Ann-Catrin André Kramer prisade

PERSONNYTT På Sveriges Tandhygienistförenings 50-års-jubileum och TandhygienistDagar i Stockholm den 7-9 april delades det ut två stipendier.

Läs mer
Ahonen_Andre-200x141.jpg

Demo av EMS AirFlow

DEMO AIRFLOW, Luftpolering, blästring, rengöring…Denna metod har många olika namn och oftast menar man samma sak.

Läs mer
EMS-logo200px-200x56.png

Krönikor

per

Dental24 - Blogg för delade meningar

Höj volymen eller byt frekvens

I ett informationsbrus som vi aldrig tidigare skådat kan det vara svårt att få fram ditt budskap och göra dig hörd. Då finns det i princip bara två saker att göra. Det ena är att ”höja volymen”, det vill säga investera mer i att bli sedd, till exempel genom att annonsera. Det andra, vilket kanske är ännu bättre, är att ”byta frekvens” så att du kommunicerar på ett sätt och i en kanal som mottagaren lyssnar på.

Läs mer
gordon

Gordons krönika

Trender vars fulla effekt vi äntligen kan ana runt hörnet men ska det verkligen behöva ta så lång tid nu när behovet av förändring på många områden har blivit så stort?

”En trend är någonting som redan skett men vars fulla effekt vi ännu inte sett”. Citatet är hämtat ur Faith Popcorns bok ”Popcornrapporten” utgiven år 1991. Boken blev omgående en bestseller när den gavs ut. Många av de trender hon beskrev för 28 år sedan är idag självklara företeelser i samhället, men de ansågs när hon publicerade dem vara nonsens och utopier.

Läs mer

Omvärldsbevakning

Gapa stort – tandläkarmusen både roar och läker

19 Apr 2019 23:15 - Kristianstadsbladet.se

I en humoristisk bilderbok uppsöker en krokodil en tandläkare, som visar sig vara en liten mus. Peter Grönborg är road, men anser också att...

Tandläkarens bästa tips i påsk

19 Apr 2019 16:08 - Enköpings-Posten

Med påskharen kommer godis. Det kan blir mycket sötsaker i påskäggen. Tandläkare Pia Gabre ger sina bästa tips för att behålla tandhälsan i...

Ny moms fördyrar tandvård

17 Apr 2019 16:43 - Helagotland.se

Skatteverket beslutade nyligen att uthyrning av vårdpersonal ska beläggas med moms från halvårsskiftet. Det är ett myndighetsbeslut som...

Staten slipper betala skadestånd till anmäld tandläkare

17 Apr 2019 10:55 - Dagens Juridik

Foto: Martina Holmberg / TT En tandläkare krävde skadestånd av staten på grund av att Försäkringskassan anmält honom. Stockholms tingsrätt...

Överkappning bättre och billigare än rotfyllning

15 Apr 2019 04:12 - Tandläkartidningen Tidningen

Vid behandling av en frilagd pulpa hos barn och ungdomar är överkappning både bättre och billigare än rotfyllning, visar ny svensk...

Läs alla omvärldsnyheter på Dental24.se

Populära kurser & event

Tandvardsdagen.png

Svenska Tandvårdsdagen Halmstad

27 sep, Halmstad, Hotell Tylösand En uppskattad heldag och mötesplats för tandvården på turné - med föreläsningar, stor dentalmässa och mingel med kollegor! Prisvärd utbildningsdag för alla i teamet, välj bland flera föreläsningar inom odontologi och affärsutveckling, och inspireras av Sveriges populäraste föreläsare.

Läs mer
DABlogo150px.jpg

MOMS – vad gäller?

22 maj, Dab Hjulhamnsg. 3, Malmö Vad gäller för konsulter inom tandvården efter en dom från Högsta förvaltningsdomstolen? Momspliktig uthyrning av tandvårdspersonal eller momsfria tandvårdstjänster?

Läs mer
sfop-logga.png

Tylösandsdagarna 2019

18 sep - 20 sep, Hotell Tylösand, Halmstad Årets tema på Tylösandsmötet har som ambition att hantera kliniska frågeställningar inför implantatbehandlingar utifrån flera olika infallsvinklar. Såväl kirurgiska som protetiska och tandtekniska aspekter påverkar ju var vi landar med slutresultatet – eller korsar mållinjen för att använda ännu en idrottslig liknelse.

Läs mer
c-teknologisk-institut.png

Gerodontidagarna 2019

21 maj - 22 maj, Stockholm Du som arbetar med tandvård för äldre har en viktig uppgift att hitta balans mellan den tandvård som är möjlig att utföra och den tandvård som patientens hälsotillstånd tillåter. Kunskapsläget inom såväl forskning som praktik utvecklas kontinuerligt och ställer i och med det krav på uppdaterad kompetens.

Läs mer
stf_logo.gif

Protetisk buffé – en vägledning till enkel och hållbar protetik

09 maj - 10 maj, Göteborg, Radisson Blu Scandinavia Hotel Handgripliga kliniska tips och råd baserade på erfarenhet och vetenskap i protetik samt en konstruktiv dialog utlovas av föreläsarna. Deltagarna ska få verktyg för att planera och genomföra enklare till mer avancerade bettrehabiliteringar. Terapiplanering Från prep till avtryck Planeringsinstrument som underlättar Provisorier – mer än bara tandskydd Hur göra en protes som fungerar? Att hantera...

Läs mer
Läs om fler kurser event på Dental24.se
Nyheter Krönikor Krönikor Omvärldsbevakning Kurser & event Lediga jobb

Avregistrera dig från nyhetsbrevet.