Dental 24

Nyhets- och kunskapsportal inom odontologi

Nyheter från Dental24 | 19/06/19

Öppna webbversion

Glad midsommar!

Äntligen är sommaren här med många sköna stunder med sill, jordgubbar och glass.
Vädret blir säkert som alltid omväxlande! ☀️🌧☀️⛈☀️

Här kommer lite lättsam läsning som gör vardagen mer intressant.

Glad midsommar! 😀

Per Ahlberg

Vänliga hälsningar
/Per Ahlberg
Redaktör Dental24

Nytt i Dental24

Skjut upp tillämpningen av nya vårdmomsen!

SKATTEREGLER Riksdagens skatteutskott har fattat beslut om ett utskottsinitiativ, som uppmanar regeringen att skyndsamt göra en konsekvensanalys av vårdmomsen samt att komma med förslag på åtgärder. Privattandläkarna har verkat för att riksdagen ska förtydliga lagstiftningen och välkomnar utskottsinitiativet.

Läs mer
ptl1.jpg

Folktandvården Skåne inför nytt journalsystem

JOURNALSYSTEM Folktandvården Skåne inför ett nytt journalsystem på samtliga 68 kliniker.

Läs mer
IT-200x133.png

Tandläkare i Enköping döms till nya böter för Brott mot strålskyddslagen

STRÅLSÄKERHET Åklagarkammaren i Uppsala har dömt ett tandläkarföretag i Enköping till 10 000 kr i företagsböter för Brott mot strålskyddslagen. Företaget har utan tillstånd bedrivit verksamhet med joniserande strålning, meddelar åklagaren i strafföreläggandet.

Läs mer
stralsakerhetsmyndigheten-200x105.jpg

Krönikor

gordon

Gordons krönika

Insamlade recept från de mest framgångsrika tandläkarmottagningarna

I denna och kommande krönikor har jag samlat en del av det jag upplever vara framgångsfaktorerna bakom enastående tandläkarmottagningar, såväl svenska som utländska.

Läs mer

Podcasts

Blodad Tand: Dr Pascale Magne – Esthetic guru

17 jun 2019 15:41

Dr Pascal Magne is a world-renowned Professor of Esthetic Dentistry at the University of Southern California. His last lecture In Sweden was 10 years ago and at his recent symposium in Sweden, Blodad tand recorded this podcast episode. Dr. Magne presented his latest research on bonding regarding ceramics and composite and new research when it relates to CAD/CAM.

Lyssna här
Blodadtand-200x200.png

Vårdfrågan – Tandvård i glesbygd med Anders Sundh, Tandkliniken Stjärnan

15 jun 2019 14:24

I det tionde avsnittet av Vårdfrågan pratar vi om entreprenörskap, tandvård i glesbygd och tandvårdsrädsla med tandläkare Anders Sundh, som driver en mottagning i Storrödningsberg, en by med tio invånare mitt i Västerbotten. Det är ett samtal om hans personliga resa från lastbilschaufför till tandläkare till börs-vd till doktor i materiallära och slutligen till deltidspensionär och tandläkare mitt i skogen.

Lyssna här
Vardfragan-200x200.png

Fler podcasts på Dental24.se

Omvärldsbevakning

Högskoleprovsmålet rivs upp

18 Jun 2019 15:10 - Sveriges Radio

Högskoleprovsmålet, där bland annat en Umeåbo dömdes, kommer rivas upp på grund av jävig domare.

Oupptäckt diabetes kopplas till hjärtinfarkt och tandlossning

17 Jun 2019 10:05 - Netdoktor

Människor som har en oupptäckt glukosstörning, det vill säga nedsatt förmåga att omsätta socker, har en ökad risk för både hjärtinfarkt och...

Folktandvården i Norrbotten bemannas upp med blivande tandläkare

14 Jun 2019 04:00 - Svt.se

Snart är de semestertider och många arbetsplatser tar hjälp av vikarier. Folktandvården i Norrbotten är inget undantag.

Patienter är positiva till journalen via 1177 Vårdguiden

13 Jun 2019 09:52 - Via TT

Användningen av 1177 Vårdguidens e-tjänster fortsätter att öka. Nu har över sex miljoner invånare i Sverige någon gång loggat in på...

Läs alla omvärldsnyheter på Dental24.se

Populära kurser & event

NB_Logo_Stacked_14mm-6mm_CMYK.jpg

Nobel Biocare Global Symposium 2019

27 jun - 29 jun, Madrid, Spanien På sitt globala symposium i Madrid kommer Nobel Biocare att presentera ett nytt implantatsystem som är utformat för att utmana konventionella metoder inom implantattandvården. Det nya Nobel Biocare N1TM-systemet, som utvecklats i samarbete med ett internationellt nätverk av forskare från erkända internationella institutioner, kommer att innehålla inte bara en ny biologiskt driven design, utan också...

Läs mer
Praktikertjanst_logo-200px.jpeg

Munslemhinneförändringar – fallpresentationer

08 Nov, Stockholm Målet för kursen är att uppdatera dina kunskaper i våra vanligaste munslemhinneförändringar. Fokus kommer att vara på hur du på bästa möjliga sätt kan diagnostisera och behandla dessa. Vi tittar på vilka specifika slemhinneförändringar du kan finna på läppar och hud, imunbotten, i kinderna, på tungan, på gingivan samt i gommen.

Läs mer
Tandvardsdagen.png

Svenska Tandvårdsdagen Halmstad

27 sep, Halmstad, Hotell Tylösand En uppskattad heldag och mötesplats för tandvården på turné - med föreläsningar, stor dentalmässa och mingel med kollegor! Prisvärd utbildningsdag för alla i teamet, välj bland flera föreläsningar inom odontologi och affärsutveckling, och inspireras av Sveriges populäraste föreläsare.

Läs mer
3Shape.jpg

3shape Trios – The Digital Journey II

23 aug - 24 aug, Stockholm The Nordic 3Shape TRIOS Community "3Shape - The Digital Journey II" is a 2 day course. Through the two days, you will participate in a number of great lectures and workshops: Discovering Digital: Why the Time is Now! – Dr. Naren Rajan Using 3D Technology to Monitor patients – Dr. Nelson Silva Go Beyond in every step of...

Läs mer
stf_logo.gif

Inga sura miner med nya fasader!

04 okt, Stockholm, Hotel C En fullspäckad dag med kliniska tips gällande kronor och fasader. Du får med dig en strukturerad arbetsgång för att ro estetiska behandlingar i hamn. Kursen är rik på patientfall med foto och video. Kommunikation med patient Fotografering Smiledesign Kommunikation med tandtekniker Preparationer Trådläggningstekniker Temporära ersättningar Materialval Föreläsare Melvin Majid Sohrabi, specialist Oral protetik, Stockholm Kontakta...

Läs mer
Läs om fler kurser event på Dental24.se

Platsannonser

Distriktsansvarig säljare till Neoss

Vi söker dig som är Tandtekniker, Tandsköterska, Tandläkare, Säljare av Dental produkter eller motsvarande.

Läs mer
Neosslogga-200x94.png

Tandtekniker till ARC solutions

Vi söker dig som har tandteknikerutbildning. Du skall ha goda kunskaper och erfarenhet av arbete med skanners i digitala flöden, gärna 3shape. Du har kunskaper om design av implantatprotetik och bettskenor och dess framtagandeprocess. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav, andra språk är meriterande. Vidare är B-körkort önskvärt.

Läs mer
ArcSolution-200x200.jpeg

Fler platsannonser på Dental24.se
Nyheter Krönikor Krönikor Omvärldsbevakning Kurser & event Lediga jobb

Avregistrera dig från nyhetsbrevet.