Dental 24

Nyhets- och kunskapsportal inom odontologi

Nyheter från Dental24 | 03/10/19

Öppna webbversion

Fusket fortsätter

Fusket med tandvårdsstödet fortsätter att öka visar en ny rapport från Försäkringskassan.

Detta är väldigt tråkigt i en annars relativt välfungerande bransch.

Mer om detta och mycket annat kan du läsa om nedan.

Per Ahlberg

Vänliga hälsningar
/Per Ahlberg
Redaktör Dental24

Nytt i Dental24

Myndighetssamverkan mot organiserad brottslighet inom tandvårdsstödet

BROTTSLIGHET Försäkringskassan har i samarbete med flera andra myndigheter kartlagt och avvärjt brott kopplade till tandvårdsstödet. Genom avancerade bolagskonstruktioner och bedrägerier har kriminella element försökt att brottsligt utnyttja tandvårdsstödet. Samverkan mellan myndigheterna har lett till flera fällande domar samt att framtida felaktiga utbetalningar stoppats. Det visar den slutrapport som nu presenteras.

Läs mer
FK-200x200.png

Stärkt skydd för den enskilde vid estetiska behandlingar

ESTETIK I departementspromemorian lämnas förslag på en lag om estetiska kirurgiska ingrepp och estetiska injektionsbehandlingar. Det övergripande målet med lagen är att stärka skyddet för individens liv och hälsa.

Läs mer
Regeringskansliet-200x56.png

Demens påverkar munhälsan

AVHANDLING Kognitiv nedsättning kan vara tecken på begynnande demens, och tandvården måste vara medveten om risken för sämre oral hälsa hos denna patientgrupp, menar Helena Nilsson.

Läs mer
Malmo_University_English_Logo-e1554321362489.png

Webbaserad fortbildning startas för tandhygienister

UTBILDNING Nu lanseras en unik e-learning-plattform för tandhygienister i Europa. Satsningen har som syfte att möta de behov av en kontinuerlig fortbildning som finns hos Europas tandhygienister.

Läs mer
Utbildning-200x133.jpg

Ny bok: Estetisk Tandvård av Hilda Zollitsch och Cecilia Ömo

BOKNYTT Estetisk Tandvård är en grundbok som vänder sig till tandläkare och tandläkar-studenter med intresse för estetisk tandvård. Boken behandlar ämnen som fotografering, färglära och smile design.

Läs mer
Estetisk-tandva%CC%8Ard-Omslag-200x229.jpg

Didier Dietschi – adhesivernas mästare – besöker Sverige

UTBIDNING En av de verkligt stora besöker snart Sverige och SACD - Swedish Academy of Cosmetic Dentistry. Dr Didier Dietschi beskrivs ibland som en uppfinnare med komposit och adhesiver som arbetsfält.

Läs mer
70975859_2425977274156554_4020946350995668992_o-200x280.jpg

Oral Care expanderar

FÖRETAGSFÖRVÄRV Oral Care har förvärvat ytterligare två kliniker i centrala Stockholm. Samtidigt flyttar fyra tandläkare sina verksamheter till några av företagets befintliga kliniker och blir en del av Oral Care. Ett alternativ som passar mindre kliniker som önskar sälja sin verksamhet. 

Läs mer
OralCare-xsmall.png

Krönikor

gordon

Gordons krönika

Insamlade recept från de mest framgångsrika tandläkarmottagningarna, del 3

Idag ställer jag ytterligare några frågor för dig att fundera över och söka svaren på - för att du ska kunna få till ett recept på hur du ska nå en osedvanlig framgång.

Läs mer

Omvärldsbevakning

Tandläkarfusk avslöjat – tog betalt för obefintlig vård

1 Oct 2019 17:42 - Tv4.se

Flera fall av fusk med tandvårdsstödet har avslöjats i en riktad insats som Försäkringskassan gjort. Stödet betalas ut till tandläkare, som...

Tandläkare fuskar för miljoner

1 Oct 2019 08:35 - Svt.se

Hittills i år har Försäkringskassan krävt tillbaka 30 miljoner kronor från tandvårdskliniker som redovisar vård som aldrig utförts. Förra...

Tandsköterskor blir specialister

1 Oct 2019 04:38 - Tandläkartidningen Tidningen

Efter tolv dagars utbildning med 21 föreläsare, godkänt skriftligt prov och ett examensarbete kan 21 tandsköterskor från hela landet nu...

Tandvården måste barnsäkras

27 Sep 2019 09:29 - Tandläkartidningen Tidningen

FN:s barnkonvention blir svensk lag nästa år. Tandvården måste ”barnsäkras” inför det, betonade Gunilla Klingberg när hon talade på...

Läs alla omvärldsnyheter på Dental24.se

Incidenter

Tandläkare på Österlen utreds efter brister i hygien och rutiner upptäckts

2 Oct 2019 09:14 - Lokaltidningen Ystad

Yrkesutövningen inom flera områden är bristfällig ÖSTERLEN. Inspektionen för vård och omsorg har upptäckt flera brister vid en...

Läs om fler incidenter på Dental24.se

Populära kurser & event

O_R_SWE19_enrad_Pos.gif

Odontologisk Riksstämma och Swedental 2019

13 nov - 15 nov, Stockholmsmässan, Älvsjö Odontologisk Riksstämma tillsammans med utställningen Swedental är ett kraftfullt koncept som erbjuder Nordens viktigaste mötesplats för dentalbranschen. Under tre dagar samlas branschen och får en aktuell och komplett bild av vetenskap, forskning, produktnyheter, utveckling och framtid. Riksstämman bjuder på ett högkvalitativt seminarieprogram som i år fokuserar på att ta ett helhetsgrepp kring temat verksamhetsutveckling -...

Läs mer
NB_Logo_Stacked_14mm-6mm_CMYK.jpg

Kom igång med implantatbehandling – från implantat till färdig tand

17 okt - 18 okt, Elite Hotel Marina Tower , Nacka Lär dig implantat från A till Ö! Om du är redo att utveckla dig själv professionellt så är den här kursen för dig. Lär dig arbeta med implantat så kommer du att  kunna behandla fler patienter på din klinik. Genom att välja rätt patient och indikation blir det lättare att börja med implantatbehandling. Kursen fokuserar...

Läs mer
DentsplySirona.png

Guidad kirurgi från grunden – teori och klinik

21 okt - 22 okt, Mölndal Kursen vänder sig till tandläkare som har erfarenhet av implantatkirurgi och som vill ta steget vidare till guidad kirurgi.

Läs mer
stf_logo.gif

Diplomkurs Mikrobiologi

21 okt - 25 okt, Göteborg, Konferenscentrum Wallenberg Kursen vänder sig till allmäntandläkare, specialister och tandläkare under specialistutbildning som önskar uppdaterad och fördjupad kunskap i mikrobiologi och det orala ekosystemet med speciell inriktning på munhålan vid hälsa och sjukdom.

Läs mer
Unident.jpg

Bli certifierad för Invisalign Go

08 nov, Stockholm – det klara alternativet till tandställning!

Läs mer
Läs om fler kurser event på Dental24.se

Platsannonser

Här publiceras alla lediga jobb!

På Dental24 hittar du alla lediga jobb antingen som ”orubricerad annons” i vårt nyhetsbrev och med text + bild/logga under ”Lediga jobb” eller som bannerannons (300x180 px) på webben. Du kan även söka/filtrera fram specifik tjänst/ort m.h.a. vår sökmotor.

Läs mer
dental24_4farg-200x51.jpg

Fler platsannonser på Dental24.se
Nyheter Krönikor Krönikor Omvärldsbevakning Kurser & event Lediga jobb

Avregistrera dig från nyhetsbrevet.