Dental 24

Nyhets- och kunskapsportal inom odontologi

Nyheter från Dental24 | 24/09/20

Öppna webbversion

Vad är det som händer?

Hoppas att alla är tillbaka på jobbet igen på ett eller annat sätt!

Det finns mycket att göra i dessa tider och en del av det är, förhoppningsvis, att du håller dig uppdaterad via Dental24. 😃

Per Ahlberg

Vänliga hälsningar
/Per Ahlberg
Redaktör Dental24

Nytt i Dental24

Kunskapen om det naturliga leendet – Smile Design del 9 – Tandköttets utformning och estetik

PROTETIK Den nionde estetiska komponenten handlar om hur tandköttet och läpparna påverkar leendet. Låt oss först titta på tandköttets utformning och hur det formas runt varje framtand i överkäken.

Läs mer
05_01.jpg

Risk att allmäntandläkare överskattar sina kunskaper om rotbehandling

ENDODONTI Det finns en risk att allmäntandläkare överskattar sina kunskaper när det gäller rotbehandlingar. Behovet av vidareutbildning är därför stort. Allt enligt en enkätundersökning som besvarats av 819 allmäntandläkare i Sverige och Norge.

Läs mer
MAU-e1575547561842.png

Genombrott för framtidens tandvård

STUDIE Ny kunskap om tändernas byggmaterial och tillväxt kan påskynda utvecklingen inom regenerativ tandvård, biologisk terapi av skadade tänder, men också för behandlingen av tandkänslighet. Studien som genomförts av forskare vid Karolinska Institutet publiceras i Nature Communications.

Läs mer
ki_logo_vert_rgb-2-200x240.png

Krönikor

michael_braian

Michael Braians krönika

Har du hittat din digitala balans?

Jag får ofta frågor som: ”När får jag tillbaka min ROI (Return Of Investment) på min scanner?; När är det bäst att investera?; Är vi tidigt ute?; Jag är digitalt okunnig, men tycker digital tandvård är jättespännande - är det läge för mig att satsa på det här nu?".
Som ni förstår är sådana frågor nästan omöjliga att svara på. Den fråga man istället bör ställa sig är: "Har jag hittat min digitala balans?"

Läs mer

Omvärldsbevakning

Tusentals besök på Tandpriskollen

23 Sep 2020 08:30 - Tandläkartidningen Tidningen

Tandpriskollen har fått ett positivt mottagande, och tusentals besök om dagen sedan lanseringen tidigare i år.

Hon är ensam tandläkare på Folktandvården i Slite

21 Sep 2020 06:31 - Sveriges Radio

I förra veckan beslutade hälso- och sjukvårdsnämnden att inte lägga ner Folktandvården i Slite – man hoppas nu på att hitta en ny ...

SD överklagar tandvårdsstängning – underkänner riskanalysen

18 Sep 2020 13:40 - Sveriges Radio

Nu överklagar Sverigedemokraterna beslutet om att stänga tandvårdsklinikerna i Särna, Insjön, Bjursås och Grängesberg. I måndags tog ...

Nu ska de äldre få gapa stort igen

18 Sep 2020 07:29 - Sveriges Radio

Nu ska de äldre få börja gå till tandläkaren igen, personer i riskgrupper har inte fått komma till tandläkarklinikerna på vanliga besök på ...

Läs alla omvärldsnyheter på Dental24.se

Populära kurser & event

DentsplySirona.png

Sinuslyft med osteotomteknik

29 sep, Västervik, Oralkirurgiska kliniken, Specialisttandvården, Västerviks sjukhus Kursen vänder sig till tandläkare som har erfarenhet av implantatkirurgi.

Läs mer
TUC.jpg

Digitalisering inom tandvården

26 okt - 04 dec, Distans, Stockholm alt Tranås Kursen ger dig kunskaper om hur digitaliseringen påverkar tandvården och hur man kan effektivisera med hjälp av digital klinisk fotografering och bildhantering, digital avtryckstagning och terapiplanering utifrån digitala modeller.

Läs mer
Straumann-1.jpg

Grundkurs i implantatkirurgi för tandläkare – Straumann SMART

15 okt - 17 okt, Quality Hotel 11 - Eriksbergshallen Maskingatan 11 Göteborg 2 1/2 dagars kurs med kombinerade teoretiska och kirurgiska undervisnings-sessioner, praktiskt arbte på modell samt griskäke samt live-kirurgi. Stor vikt kommer att läggas vid sterilitet och hygien. Inkluderar Straumann Smart online-utbildning.

Läs mer
stf_logo.gif

Praktisk käkkirurgi i Lund

03 nov - 04 nov, Lund, Käkkirurgiska kliniken, Skånes Universitetssjukhus Träna på griskäke. Hur man gör praktiskt och teoretiskt när man bedömer och utför dentoalveolära ingrepp, är huvudingredienser på denna kurs.

Läs mer
Straumann-1.jpg

Grundkurs i implantatkirurgi för tandläkare

01 okt - 03 okt, LUND 2 1/2 dagars kurs med kombinerade teoretiska och kirurgiska undervisnings-sessioner, praktiskt arbete på modell samt griskäke samt live-kirurgi. Stor vikt kommer att läggas vid sterilitet och hygien. Inkluderar Straumann Smart Online-utbildning.

Läs mer
Läs om fler kurser event på Dental24.se
Nyheter Krönikor Krönikor Omvärldsbevakning Kurser & event Lediga jobb

Avregistrera dig från nyhetsbrevet.