Dental 24

Nyhets- och kunskapsportal inom odontologi

Nyheter från Dental24 | 15/10/20

Öppna webbversion

Stort intresse!

Hej,

Förra veckans artikel om korrekt cementering som ger hållbara zirkonia-konstruktioner väckte stort intresse!

Har du något intressant ämne som du vill dela med dig av och att vi tar upp på Dental24? Hör av dig!

Så här syns du på Dental24:
Se här >>, mejla till info@dental24.se eller ring 0703-88 30 98, så hjälper vi dig att synas på bästa sätt.

Dental24 - Sveriges ledande digital mediakanal

Per Ahlberg

Vänliga hälsningar
/Per Ahlberg
Redaktör Dental24

Nytt i Dental24

Stärkt skydd för den enskilde vid estetiska behandlingar

LAGFÖRSLAG Regeringen föreslår att en lag om estetiska kirurgiska ingrepp och estetiska injektionsbehandlingar ska införas. Förslagen i lagrådsremissen syftar till att stärka skyddet för den enskilde och innebär bland annat att endast läkare eller tandläkare med relevant specialistkompetens ska få utföra skönhetsoperationer.

Läs mer
Regeringskansliet-200x56.png

Rökstopp och parodontit

LITTERATURÖVERSIKT Rökning är en avgörande riskfaktor för tandlossning, men fortsatt utveckling av parodontit kan påverkas positivt av rökstopp.
Brasilianska forskare har, med en systematisk översikt av litteraturen i ämnet, visat att rökstopp, efter en tid, medför minskad risk för fortsatt tandförlust.

Läs mer
no-smoking-304982_1280-200x199.png

Risk för hjärtinfarkt kan upptäckas av tandläkare

AVHANDLING Förkalkning i halspulsådern är ett tecken på ökad risk för hjärtinfarkt som kan upptäckas av tandläkare vid röntgen av käken. Med bara en kort utbildning i att tolka röntgenbilder, kan allmäntandläkare lära sig att känna igen dessa förkalkningar. Det visar en ny avhandling vid Umeå universitet.

Läs mer
Umea.jpg

Snäva odontologiska specialiteter hämmar utvecklingen

INSÄNDARE Inom kunskapsteorin är det välkänt att forskare och specialister har en tendens att fastna i etablerade tankemönster (paradigmer). Att endodontister har gjort det är uppenbart. De försvarar användning av material och metoder som saknar evidens. De vägrar envist att inse att kvarstående infektioner i rotfyllda tänder är ett allvarligt problem. Samtidigt har de så stora skygglappar att de inte ser hur enkelt problemet kan lösas med hjälp av en minimal dos formaldehyd i rotfyllingsmaterialet.

Läs mer
possible-379215_1280-200x148.jpg

TePe och Tandläkare utan gränser – startar tandvårdsklinik i Kenya med Zelmerlöw & Björkman Foundation

VÄLGÖRENHET TePe har nu gått in i ett långsiktigt partnerskap med Tandläkare utan gränser (TLUG). Syftet är att i samarbete med TLUG och Zelmerlöw & Björkman Foundation (ZBF) ge utsatta barn och ungdomar förutsättningar för en god munhälsa genom utbildning samt preventiva och akuta munhälsovårdande åtgärder. För att möjliggöra detta bygger vi tillsammans Kenswed Dental Clinic utanför Nairobi, Kenya.

Läs mer
TUG18-200x267.jpg

Krönikor

johanna

En tandsköterskas tankar

Nätverka dig till framgång, tandsköterska!

Det är så mycket man ska stå i, hej och hå, nu ska vi hålla på att nätverka oss blå dessutom. Vad ska det vara bra för? Vad ska en sån som jag med nätverkande till?

Läs mer

Produkt, verksamhetsnytt & pressmeddelanden

CelinDental växer med fler tjänster

11 okt 2020

VERKSAMHETSNYTT Som en av de första att jobba professionellt med att förmedla tandvårdskliniker har CelinDental blivit en välkänd aktör i branschen. Även kompetensutvecklingen i form av korta kurser har nått många tandvårdsteam. Nu tar CelinDental ytterligare ett kliv i sin roll som oberoende affärspartner genom att även erbjuda affärsutveckling och bemanning.

Läs mer
avtal-200x200.jpeg

Omvärldsbevakning

Tandläkare dras till Stockholm och Västra Götaland

14 Oct 2020 06:29 - Tandläkartidningen Tidningen

Tandläkartätheten är störst i Stockholm och Västra Götaland och minst i Gävleborg. Det visar Socialstyrelsens statistik sammanställd i ...

Ivo-kritik mot tandläkare för antibiotikaförskrivning

13 Oct 2020 05:30 - Läkemedelsvärlden

Två privattandläkare förskrev upprepat antibiotika och andra läkemedel i strid mot gällande riktlinjer.

Läs alla omvärldsnyheter på Dental24.se

Incidenter

Tandläkaren såg inte hålen – måste dra ut två tänder

11 Oct 2020 06:10 - Höglandsnytt

Lex Maria-anmälan sedan karies missats. Tandvårdschef Lise-Lotte Hinsegård Heiding inom landstinget i Kalmar län har gjort en anmälan ...

Läs om fler incidenter på Dental24.se

Populära kurser & event

Unident.jpg

Behörighet för panoramaröntgen

19 nov - 21 nov, Unident, Västerhavsvägen 2, Falkenberg Ger dig den formella kompetens som krävs av SSM för att inneha och använda en panoramaröntgen.

Läs mer
DABlogo150px.jpg

Föreläsning om tandblekning

21 okt, Stockholm, DAB Showroom, Nybrogatan 69. Kl. 17.30-19.30 Tandblekning är en populär och efterfrågad behandling som utförs mer och mer. Det finns flera olika typer av blekningsmöjligheter och det kan vara svårt att veta hur de skiljer sig åt. Många kliniker känner också att det saknar tillräcklig kunskap och erfarenhet inom tandblekning. Åhrén Dental Consult ger dig nu möjlighet att fördjupa dina kunskaper...

Läs mer
TUC.jpg

Digitalisering inom tandvården

26 okt - 04 dec, Distans, Stockholm alt Tranås Kursen ger dig kunskaper om hur digitaliseringen påverkar tandvården och hur man kan effektivisera med hjälp av digital klinisk fotografering och bildhantering, digital avtryckstagning och terapiplanering utifrån digitala modeller.

Läs mer
stf_logo.gif

Praktisk käkkirurgi i Lund

03 nov - 04 nov, Lund, Käkkirurgiska kliniken, Skånes Universitetssjukhus Träna på griskäke. Hur man gör praktiskt och teoretiskt när man bedömer och utför dentoalveolära ingrepp, är huvudingredienser på denna kurs.

Läs mer
stf_logo.gif

Klinisk bettfysiologi

23 okt, Stockholm Bromma, Åkeshofs slott Målet med kursen är att ge deltagarna aktuell kunskap i bettfysiologi både avseende diagnostik och behandling inom allmäntandvården. För den som behöver övernattning, varför inte sova på Åkeshovs Slott, där kursen hålls?

Läs mer
Läs om fler kurser event på Dental24.se

Platsannonser

Försäljningschef till Neoss Skandinavien

Som Försäljningschef på Neoss AB kommer du att leda och utveckla den svenska försäljningsorganisationen. I denna roll förväntas du leverera resultat genom att påverka och verkställa strategier för företagets framtida utveckling.

Läs mer
Neosslogga-200x94.png

Ivoclar Vivadent: Head of Finance Nordic

You are a dynamic personality and have a high affinity for numbers. As an experienced professional you are responsible for analyzing financial activities and providing advice and guidance to upper management on future financial plans. You work carefully and conscientiously, are detail oriented and have strong problem-solving skills. You are a good communicator with a "doer mentality" and a solid SAP knowledge. We are looking forward to meeting you!

Läs mer
IV-Logo-colours-pvi-e1507803085809.jpg

Fler platsannonser på Dental24.se
Nyheter Krönikor Krönikor Omvärldsbevakning Kurser & event Lediga jobb

Avregistrera dig från nyhetsbrevet.