Dental 24

Nyhets- och kunskapsportal inom odontologi

Nyheter från Dental24 | 01/10/20

Öppna webbversion

Tandhälsoinformation

Välkommen att ta del av nyheter om klinik, vetenskap och trender inom tandvården.

Dental24 är Sveriges ledande digitala mediakanal inom tandvård, med flera tusen läsare varje vecka.

PS Vill du veta hur man kan synas på Dental24? Se här>>

Per Ahlberg

Vänliga hälsningar
/Per Ahlberg
Redaktör Dental24

Nytt i Dental24

Varför vill min tonåring plötsligt ha tandställning?

TREND Den nya motorn i den globala dentalmarknaden är Clear Aligners. Skenorna som skulle korrigera lättare trångställning. Men som nu också marknadsförs mot betydligt bredare indikationsområden. Skenorna som nått fram med sina varumärken till den vuxna allmänheten. Varumärken som nu riktas mot en ny och snabbt växande målgrupp. Tonåringarna.

Läs mer
AdobeStock_ClearAligners-200x133.jpeg

Bristande vetenskaplig evidens i Covid-19 artiklar

CORONAVIRUS Senaste tiden har många artiklar publicerats om Coronaviruset och dess konsekvenser. Tyvärr är det väldigt få som innehåller någon ny evidensbaserad information.

Läs mer
virus-4937553_640-200x107.jpg

Munhälsoproblem hos äldre ökar risken för dödlighet

AVHANDLING Munhälsoproblem är vanligt hos äldre personer på korttidsboenden, trots att de själva är nöjda med sin munhälsa. Nu visar forskning dessutom att dålig munhälsa och sväljningsdysfunktion ger en högre risk för dödlighet inom ett år. Det har Susanne Koistinen kommit fram till i sin doktorsavhandling.

Läs mer
hogskolan-dalarna-sm-200x130.png

Produkt, verksamhetsnytt & pressmeddelanden

Tillgängligare tandvård med nya arbetssätt

30 sep 2020

VERKSAMHETSNYTT Tillgänglig tandvård och digitala arbetssätt var i fokus när delårsrapporten för Folktandvården Västra Götaland presenterades i tandvårdsstyrelsen den 30 september. Inom några månader kommer alla kliniker ha utrustning för distanskonsultation och Folktandvården online fortsätter att utvecklas.

Läs mer
DistanskonsultationVGR-200x133.jpg

Folktandvården Skånes tandfé fyller två år

29 sep 2020

VERKSAMHETSNYTT Nu fyller Folktandvården Skånes tandfé Lea två år. Sedan 2018 har över 100 000 barn som besökt tandläkaren fått en bok och kunnat läsa om hennes äventyr.

Läs mer
Tandfen-200x133.png

Tandvårdschef nominerad till årets bästa chef i vård och omsorg

28 sep 2020

PERSONNYTT Maria Matisoudaki, chef på Folktandvården i Skåne är en av 15 chefer som har nominerats till Guldkransen, ett pris som delas ut till Sveriges bästa chef inom vård och omsorg. Nomineringar har kommit in från Sveriges många vård- och omsorgsarbetsplatser.

Läs mer
Maria-Matisoudaki-200x300.jpg

Webinars

Unident.jpg

Online-certifiera dig för Invisalign Go – det klara alternativet till tandställning!

30 okt, Online För att bli Invisalign Go-certifierad erbjuder vi, tillsammans med Align som är tillverkare av Invisalign, ett utbildningsprogram i flera delar. Denna kurs är helt online, för dig som inte önskar resa eller delta vid våra fysiska kurstillfällen. Utbildningen sker på engelska.

Läs mer
Fler webinars på Dental24.se

Omvärldsbevakning

Priset för tandvård ökar

1 Oct 2020 04:04 - Tandläkartidningen Tidningen

Under förra året betalade tre av fyra patienter mer för sin tandvård än referenspriset som beslutats av Tandvårds- och ...

Fyra heta utmanare inom digital hälsa – de tävlar på Health Tech Pitch Day

30 Sep 2020 13:31 - Di Digital

Hösten stora pitchevent för digital hälsa, Health Tech Pitch Day, närmar sig med stormsteg. Fyra heta utmanare inom sektorn gör upp i årets...

Tre av fyra betalar mer än referenspriset för sin tandvård

27 Sep 2020 07:08 - Örebronyheter

Tre av fyra patienter betalar ett högre pris för sin tandvård än det referenspris som Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket beslutat, det ...

Läs alla omvärldsnyheter på Dental24.se

Populära kurser & event

TUC.jpg

Digitalisering inom tandvården

26 okt - 04 dec, Distans, Stockholm alt Tranås Kursen ger dig kunskaper om hur digitaliseringen påverkar tandvården och hur man kan effektivisera med hjälp av digital klinisk fotografering och bildhantering, digital avtryckstagning och terapiplanering utifrån digitala modeller.

Läs mer
Straumann-1.jpg

Grundkurs i implantatkirurgi för tandläkare – Straumann SMART

15 okt - 17 okt, Quality Hotel 11 - Eriksbergshallen Maskingatan 11 Göteborg 2 1/2 dagars kurs med kombinerade teoretiska och kirurgiska undervisnings-sessioner, praktiskt arbte på modell samt griskäke samt live-kirurgi. Stor vikt kommer att läggas vid sterilitet och hygien. Inkluderar Straumann Smart online-utbildning.

Läs mer
stf_logo.gif

Praktisk käkkirurgi i Lund

03 nov - 04 nov, Lund, Käkkirurgiska kliniken, Skånes Universitetssjukhus Träna på griskäke. Hur man gör praktiskt och teoretiskt när man bedömer och utför dentoalveolära ingrepp, är huvudingredienser på denna kurs.

Läs mer
Unident.jpg

Behörighet för panoramaröntgen

19 nov - 21 nov, Unident, Västerhavsvägen 2, Falkenberg Ger dig den formella kompetens som krävs av SSM för att inneha och använda en panoramaröntgen.

Läs mer
DABlogo150px.jpg

Föreläsning om tandblekning

21 okt, Stockholm, DAB Showroom, Nybrogatan 69. Kl. 17.30-19.30 Tandblekning är en populär och efterfrågad behandling som utförs mer och mer. Det finns flera olika typer av blekningsmöjligheter och det kan vara svårt att veta hur de skiljer sig åt. Många kliniker känner också att det saknar tillräcklig kunskap och erfarenhet inom tandblekning. Åhrén Dental Consult ger dig nu möjlighet att fördjupa dina kunskaper...

Läs mer
Läs om fler kurser event på Dental24.se
Nyheter Krönikor Krönikor Omvärldsbevakning Kurser & event Lediga jobb

Avregistrera dig från nyhetsbrevet.