Dental 24

Nyhets- och kunskapsportal inom odontologi

Nyheter från Dental24 | 12/11/20

Öppna webbversion

Fyll luckor i tidboken med ökad kunskap och ny teknik

I dessa tider kan det mycket väl hända att någon patient lämnar återbud med kort varsel.
Ta vara på denna tid och gör det som annars kanske inte hinns med. Gå en utbildning på distans, delta i ett webinar on demand eller varför inte ringa någon och bara fråga hur det är. Att se över och uppgradera klinikens utrustning är kanske inte heller så dumt?

Dental24 - Sveriges ledande digitala mediekanal för alla som jobbar med tandvård.

Per Ahlberg

Vänliga hälsningar
/Per Ahlberg
Redaktör Dental24

Nytt i Dental24

Betydelse av tandstatus vid jobbintervju

STUDIE Stora avvikelser i tandstatus påverkar i hög grad hur personalansvariga bedömer en arbetssökande och dennes möjligheter till anställning. En person med missfärgade eller saknad incisiv bedömdes ha mycket små möjligheter att få anställning. Tandstatus relaterades omedvetet(?) till den arbetssökandes personlighet, egenskaper och kompetenser.

Läs mer
hiringc-2697952_1280-200x133.jpg

Vilken svensk odontologisk institution har högst status?

TANDLÄKARUTBILDNING Vi har tittat på två olika sammanställningar som rankar världens universitet och dess olika institutioner. Båda talar samma språk, och har listat en av våra odontologiska institutioner högre än de andra. Gissa vilken?

Läs mer
student-3500990_1280-200x133.jpg

Översyn av tandvårdens högkostnadsskydd för att uppnå en mer jämlik tandhälsa

TANDVÅRDSUTREDNING Regeringen ger tandvårdsutredningen i uppdrag att utreda och föreslå modeller för ett nytt eller justerat statligt högkostnadsskydd. Syftet är att stärka skyddet mot höga tandvårdskostnader, gynna en regelbunden och förebyggande tandvård och uppnå en mer jämlik tandhälsa.

Läs mer
Regeringskansliet-200x56.png

Krönikor

bodel

Bodels blogg

Hur hanterar vi tandtekniska avtryck i Coronatider? Något vi måste vara försiktiga med?

Så länge vi i branschen fortfarande använder avtryck som inte är digitala vore det omtänksamt och ansvarsfullt om vi som arbetar med dessa har möjlighet att skydda oss extra mot smitta. Det gäller såväl Corona och Hepatit, som HIV, TBC och andra virus. Min tanke är att om man misstänker att en tandtekniker/ett labb skall ta hand om ett avtryck och avtrycket kan innehålla smitta bör man på något sätt signalera det tydligt med en speciell märkning.

Läs mer

Produkt, verksamhetsnytt & pressmeddelanden

Mun-H-Center 25 år

12 nov 2020

JUBILEUM I 25 år har Mun-H-Center i Göteborg jobbat för att personer med sällsynta hälsotillstånd ska få ett bra omhändertagande i tandvården. Den 18 november ska detta firas med en digital föreläsningsdag där patientberättelser möter experter inom det sällsynta området.

Läs mer
FtvVgr-200x133.jpg

Folktandvården Skåne har öppnat ny toppmodern klinik på Mobilia

11 nov 2020

VERKSAMHETSNYTT Den andra november slog Folktandvården Skånes nya klinik på Mobilia i Malmö upp portarna.

Läs mer
folktandvarden-Skane-200x105.jpg

W&H lanserar ny Piezonscaler Proxeo Ultra

10 nov 2020

PRODUKTNYHET W&H har länge haft fokus på parodontologi och profylax, bland annat med egen tillverkning av scalerspetsar för alla typer av behandlingar.

Läs mer
image004-200x240.jpg

Webinars

DentsplySirona-e1604680127254.png

LEGENDS – Masters of digital dentistry

03 dec - 05 dec, Online Dentsply Sirona är mycket glada över det kommande virtuella CEREC-evenemanget "Legends" som hålls 3-5 december 2020 och arrangeras av CEREC Community. Trots restriktioner hittade vårt globala Community ett sätt att samlas och interagera kring ämnen om digital tandvård. Upplev presentationer från talare i världsklass och samverka med kollegor över hela världen.

Läs mer
Fler webinars på Dental24.se

Omvärldsbevakning

Ta hjälp av oss i näringslivet när massvaccineringen inleds

11 Nov 2020 12:00 - Göteborgs-Posten

DebattVi har sett hur Sverige har haft stora problem att skala upp testningen för covid-19. När det nu kommer signaler om att ett vaccin ...

Nya rekommendationer om aerosoler i tandvården

11 Nov 2020 11:35 - Tandläkartidningen Tidningen

Nya nationella rekommendationer för hur tandvården kan minska risken för smittspridning i samband med aerosolbildande behandlingar ...

Saco: Studier till tandhygienist betalar sig inte

10 Nov 2020 06:10 - Sveriges Radio

Tandhygienist är en av de högskoleutbildningar där man "går back" ekonomiskt jämfört med att börja jobba direkt efter gymnasiet. Detta ...

Tufft läge för branschen

10 Nov 2020 05:26 - Tandläkartidningen Tidningen

Föreningen Svensk Dental­handel är en av organisatörerna bakom Swedental, mässan som kompletterar Odontologisk Riksstämma som den årliga ...

Niels Ganzer skrev bästa avhandlingen

10 Nov 2020 04:56 - Tandläkartidningen Tidningen

En doktorsavhandling om miniskruvar som förankringsförstärkning vid ortodonti får Svenska Tandläkare-Sällskapets pris för bästa avhandling.

Kunskap på distans under årets riksstämma

9 Nov 2020 12:21 - Tandläkartidningen Tidningen

Det blir en annorlunda odontologisk riksstämma i år. Visserligen är varje riksstämma unik till tema och innehåll, men i år är hela formatet ...

Covidutbrott efter tandvårdskonferens

7 Nov 2020 07:15 - Sveriges Radio

Efter en konferens med tandvårdspersonal från Värmland och Örebro förra veckan har ett 30-tal personer insjuknat i covid-19. Det var ...

Läs alla omvärldsnyheter på Dental24.se

Incidenter

Lex Maria: Tänder drogs ut av misstag

11 Nov 2020 09:30 - MyNewsdesk Sweden

En person med tandvärk besöker tandvården. Tanden är rörlig och det beslutas att den ska tas bort. Vid nästa besök sker en förväxling och ...

Läs om fler incidenter på Dental24.se

Populära kurser & event

DentsplySirona-e1604680127254.png

Dentsply Sirona World 2020 digitalt program den 13-20 november

13 nov - 20 nov, Online Årets Dentsply Sirona World kommer att vara olikt det vi gjort tidigare - vi är glada att få dela med oss av ett globalt virtuellt program.

Läs mer
Unident.jpg

Kom igång med implantatkirurgi på din klinik

26 nov - 27 nov, Zimmer Biomet Institute EMEA Grüzefeldstrasse 41 Winterthur Switzerland Hands-on workshop varvat med teori på Zimmer Biomets toppmoderna institut i Schweiz.

Läs mer
DentsplySirona-e1604680127254.png

LEGENDS – Masters of digital dentistry

03 dec - 05 dec, Online Dentsply Sirona är mycket glada över det kommande virtuella CEREC-evenemanget "Legends" som hålls 3-5 december 2020 och arrangeras av CEREC Community. Trots restriktioner hittade vårt globala Community ett sätt att samlas och interagera kring ämnen om digital tandvård. Upplev presentationer från talare i världsklass och samverka med kollegor över hela världen.

Läs mer
stf_logo.gif

Att leda sig själv och andra i tider av förändring

12 jan, Online Detta är en kurs för dig som vill bli bättre på att leda dig själv och kanske också andra i tider av förändring och när framtiden inte kommer att bli vad den har varit. Aldrig tidigare har förändringens vindar blåst starkare än nu, aldrig någonsin har förutsättningar för företag, organisationer och individer skiftat lika snabbt...

Läs mer
stf_logo.gif

Implantatprotetik – startkurs

15 mar - 18 mar, Karlstad, Specialistkliniken för oral protetik En fullmatad startkurs i implantatprotetik med målet att göra det så tryggt som möjligt att komma igång med implantatbehandlingar. I kursen ingår teori, hands-onträning och patientdemonstrationer. För tandläkare ingår en uppföljningsdag i januari 2021 med repetition och redovisning av patientfall som deltagarna själva behandlat.

Läs mer
Läs om fler kurser event på Dental24.se

Platsannonser

Customer Service Manager Nordic Dentsply Sirona med placering i Stockholm

Här är jobbet för dig som lockas av att arbeta med kundservice, system och ledarskap i en fartfylld kombination – och med tandvården som kundgrupp!

Läs mer
DentsplySirona-e1604680127254.png

Fler platsannonser på Dental24.se
Nyheter Krönikor Krönikor Omvärldsbevakning Kurser & event Lediga jobb

Avregistrera dig från nyhetsbrevet.