Dental 24

Nyhets- och kunskapsportal inom odontologi

Nyheter från Dental24 | 05/11/20

Öppna webbversion

Oroliga tider!

Covid-19 fortsätter att göra allas vardag osäker. Detta är något som vi måste anpassa och förhålla oss till.

Alla drabbas dock inte lika av Covid-19, så ett tips är att inte behandla alla patienter lika utan anpassa era tjänster till olika patienter. Pandemin ser ut att bli långvarig och många behöver regelbundet besöka tandvården men då på ett säkert sätt. Vill de vänta till ett senare tillfälle (ställa sin plats till förfogande) och riskera att få andra komplikationer orsakade av bristande tandvård eller komma på besök nu med minimal risk för Covid-19?
Det bästa är naturligtvis att diskutera detta med varje enskild patient om det går.

Dental24 - Sveriges ledande digitala mediekanal för alla som jobbar med tandvård.

Håll ut och ta hand om dig och dina patienter!

Per Ahlberg

Vänliga hälsningar
/Per Ahlberg
Redaktör Dental24

Nytt i Dental24

Nytt om fluor och påverkan på IQ

FLUOR Epidemiologiska studier har påvisat ett samband mellan förhöjd tidig exponering för fluor och lägre IQ hos barn.

Läs mer
Barntandvard-200x113.jpg

Digitala Guldkronor – Klassiskt hantverk övergår till modern teknik

TANDTEKNIK Tandteknikern Przemek Seweryniak på Cosmodent i Malmö skriver här om hur hans arbete har förändrats från att jobba med guld till keramer.

Läs mer
1-200x113.jpeg

Krönikor

Res o Lär

Res o Lär

End of game ytterligare ett år?

Vi har länge närt hoppet att få ynnesten att genomföra vår fantastiska kursresa till Tahiti över nyår. Häromdagen ändrades allt. Per Ahlberg på Dental24 hörde av sig i ett mail där han sa att vår hemsida inte verkade vara uppdaterad på sistone. Han hade rätt, jag har i flera månader varit vankelmodig, skulle vi trots allt kunna genomföra arrangemanget, vi hade ju så många anmälda och intresserade?

Läs mer
michael_braian

Michael Braians krönika

Drömmen om verktyget för alla indikationer inom tandvården

Det var 2005 på Tandläkarhögskolan i Malmö. Den var mycket stor och tung. Den hade en pedal. När man trampade på pedalen tog den en bild. Den var väldigt svår att använda. Väldigt bökig, stor och tung. Jag minns att jag snabbt fick ont i axeln av att använda den. Jag tyckte det var helt fantastiskt – min första erfarenhet av en intraoral scanner!

Läs mer

Produkt, verksamhetsnytt & pressmeddelanden

Ny VD för Unident Group

29 okt 2020

VERKSAMHETSNYTT Helena Grubb tillträder som ny VD för Unident-koncernen den 26 oktober, 2020. Helena kommer in i bolaget med en bred erfarenhet från chefsroller inom bolag som Husqvarna, Assa Abloy och Hultafors Group. Hon har där haft verksamhetsansvar för affärsenheter och framgångsrikt drivit såväl tillväxt som strategiska initiativ. Helena efterträder Robert Dackeskog, som lämnar posten för nya uppdrag utanför bolaget.

Läs mer
Unident-200x31.jpg

Webinars

Logo-WH_Image_002395_00_300dpi-e1582793794510.jpg

Treatment of peri-implantitis surgical and non-surgical

04 nov, Online Professor Andreas Stravropoulos föreläser inom parodontologi samt inom områden som hygien, profylax, aerosolhantering, hur man sköter om sin autoklav och kirurgimotor samt hur man plockar isär, rengör och sätter ihop sina kirurgiska instrument.

Läs mer
Fler webinars på Dental24.se

Omvärldsbevakning

Två av hundra rotfyllda tänder förloras varje år

4 Nov 2020 04:56 - Tandläkartidningen Tidningen

Nio av tio tänder rotfyllda av allmäntand­läkare sitter kvar efter fem år och åtta av tio är fortfarande kvar efter tio år. Det visar en ...

Avtalstvist hamnade i tingsrätten

3 Nov 2020 05:34 - Tandläkartidningen Tidningen

Efter ett antal år inom folktandvården började Behrooz Ghahreman som konsulttandläkare på en privatägd klinik. Han hamnade i konflikt med ...

Bättre tandvård för placerade barn och unga

2 Nov 2020 09:05 - Tandläkartidningen Tidningen

Socialstyrelsen ska nu arbeta för att ge placerade barn och unga bättre möjligheter till en god hälso- och sjukvård, tandvård och en ...

Fluoridlack med kalciumfosfat stoppar fler kariesangrepp

2 Nov 2020 05:03 - Tandläkartidningen Tidningen

Kombinationen fluorid och trikalciumfosfat har en bättre effekt mot karies än bara fluorid, visar en kinesisk studie.

Metod för att mäta patientupplevelse utvärderas

30 Oct 2020 10:14 - IT-Halsa.se

I ett pågående forskningsprojekt om bettavvikelser hos barn och unga undersöks patientens upplevelse av sin munhälsorelaterade livskvalitet...

Läkare på Vipeholm lät sjuka funktionsnedsatta dö

29 Oct 2020 13:43 - Sveriges Radio

Hittills okända papper visar att en överläkare som styrde Vipeholm tyckte att det var okej att låta funktionsnedsatta som bodde där dö. Han...

Läs alla omvärldsnyheter på Dental24.se

Populära kurser & event

Plandent-logo-1.jpg

Plandent Showroomsdagar 2020

10 nov - 12 nov, Online, Stockholm och Göteborg I samband med årets digitala Swedental bjuder vi in till Plandent Showroomsdagar 2020. Kom och ta del av branschföreläsning samt fantastiska kampanjer och träffa våra produktexperter direkt för att titta på vårt breda sortiment inom utrustning, förbrukning och tjänster när det passar dig under Showroomsdagarna.

Läs mer
DentsplySirona.png

Dentsply Sirona World 2020 digitalt program den 13-20 november

13 nov - 20 nov, Online Årets Dentsply Sirona World kommer att vara olik det vi gjort tidigare - vi är glada att få dela med oss av ett globalt virtuellt program.

Läs mer
Logo_Ultradent-Products.jpg

Ultradent Products: Light Curing may not be as easy as it seems

10 nov, Online Kl 11:00-13:00 In this presentation, Dr. Rafael Beolchi will discuss the basics of light curing: power, irradiance, collimation, and wavelength. He will  examine how much time one should cure and the importance of the size of a curing light. He will also go over the clinical implications and consequences of a proper light curing procedure versus an...

Läs mer
Unident.jpg

Behörighet för panoramaröntgen

19 nov - 21 nov, Unident, Västerhavsvägen 2, Falkenberg Ger dig den formella kompetens som krävs av SSM för att inneha och använda en panoramaröntgen.

Läs mer
Nobel_Biocare_logo.jpg

Startkurs i implantatprotetik

27 nov, Nobel Biocare AB , GÖTEBORG Utbildningen ger deltagaren kunskapen att kunna jobba med implantatprotetik. Grunderna inom det biologiska och det protetiska i samband med implantatbehandling kommer att belysas.

Läs mer
Läs om fler kurser event på Dental24.se
Nyheter Krönikor Krönikor Omvärldsbevakning Kurser & event Lediga jobb

Avregistrera dig från nyhetsbrevet.