Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Klinik & Vetenskap

STUDIE

21 juni 2022

Bäst i test är 1 % Natriumhypoklorit

Vid endodontisk behandling, och rensning av rotkanalen, är NaOCL det mest använda medlet för eliminering av organiskt material. I en ny studie konkluderar forskarna, att en 1 % lösning är den kliniskt optimala koncentrationen utan att reducera dentinets tryckstyrka och med fortsatt baktericid effekt.

Lösningen användes vanligen i varierande koncentrationer från 0,5 till 6 %. Det råder dock oenighet om vilken koncentration som är den optimala för ändamålet. I en laboratoriestudie, utförd på extraherade tänder, jämfördes effekten av fem koncentrationer. Forskarna fann, att lösningen 1 % inte påverkade dentinets tryckstyrka men var fortfarande effektivt som sköljmedel.

Läs mer: 1 % NaOCl er det sikre valg

Källa: Tandlaegebladet.dk

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev