Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Johan Ahlberg

Nyheter och kunskap inom tandvården

Dental24 grundandes 2008 och är en webbportal som erbjuder alla yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, klinik och vetenskap, utbildningar, artiklar, dokumentation och verksamhets- och produktinformation. Portalen är idag den ledande mediekanalen inom dentalbranschen, samt ett uppskattat alternativ till bl.a. sociala media och traditionell fackpress.

Om företaget

Initiativtagare är Per Ahlberg i samverkan med yrkesverksamma, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier. Pers idé var att skapa en digital mediekanal inom svensk tandvård och möjliggöra en modern, intuitivt och levande mötesplats för alla yrkeskategorier. Tanken var att ständigt vara ajour och att läsarna själva kunde välja när, var och hur de ville uppdatera sig om valfritt ämne inom branschen. Två år efter lanseringen, 2010, nominerades Per till årets webbentreprenör av Internetworld för sin satsning på webbaserad information till tandvårdsanställda.

I slutet av 2022 tillträdde Pers son, Johan Ahlberg, som ansvarig för Dental24 för att fortsätta utveckla mediekanalen vidare. Johan bistod sin far mellan åren 2008-2015 med diverse arbetsuppgifter. I samband med offentliggörandet i november 2022 sades:

– Det skall bli jätteintressant att fortsatt utveckla och arbeta med en unik digital mediekanal inom dentalbranschen, säger Johan Ahlberg, som under många år följt Dental24 resa på nära håll.

– Jag kan inte tänka mig en bättre efterträdare än av en som har 50% av mitt DNA. Nu kommer Dental24, som redan uppskattas av många, utvecklas ytterligare i många år till. Per kommer fortsatt vara redaktör och ansvarig utgivare för Dental24 ett tag till. Det ger mig otroligt mycket livsglädje, säger Per Ahlberg.

Per Ahlberg startade 2008 och nominerades 2010 till årets webbentreprenör av Internetwordför sin satsning på webbaserad information till tandvårdsanställda.

En nyhetsportal för dig i dentalbranschen

Branschportal

Dental24 är en branschportal för alla som arbetar inom den svenska tandvården. Här finner du korta artiklar, sammanfattningar och länkar till externa källor och fördjupad kunskap dygnet runt.

Omvärldsbevakning

Dental24 samarbetar med flera organisationer och företag inom tandvården samt länkar till och omvärldsbevakar många andra källor såsom fackpress, litteratur, dagspress och leverantörer.

Tipsa och dela

Du kan också enkelt tipsa, dela med dig, vidarebefordra till en eller flera kollegor om du finner något av intresse. Delningar i t.ex. olika sociala medier uppskattas!

Vi finns där du är

Ta del av de senaste nyheterna vart du än befinner dig. på din dator, på läsplatta eller på din mobil. Om du prenumererar på vårt nyhetsbrev så missar du aldrig det som är mest aktuellt.

Om dental24.se

  • Dental24 har årligen c:a 300 000 sidvisningar (enl. Google Analytics och WordPress statistik).
  • Besökare på Dental24 besöker i genomsnitt c:a 2 sidor per besök.
  • Varje månad visas mellan 20-30 000 sidor på Dental24 (2023).
  • Dental24 nyhetsbrev har över 9 000 prenumeranter varje vecka

Vill du synas på Dental24.se?

Dental24 nyhetsbrev kommer ut varje vecka

Dental24 ger ut ett kort och relevant nyhetsbrev varje vecka som ger en snabb överblick av det senaste i branschen samt erbjuder möjlighet till fördjupning med aktuella källhänvisningar.

Nyhetsbrevet går ut till över 9 000 mejladresser och kommer ut över 40 gånger per år.

Prenumerera här

Så här säger några besökare om Dental24

”Det är bra att ha tillgång till Dental24.se – där man på ett enkelt och tillrättalagt sätt kan läsa om forskning och nya framsteg, om rådgivning och nya pålagor – liksom om hur olika problem eller frågeställningar hanteras. Dessutom går det ju att läsa om allt detta på tider som passar mig.”

Ulf Lekholm

Professor emeritus i oral implantatkirurgi vid Sahlgrenska akademin i Göteborg

”Dental24 hjälper mig att hålla kontroll på vad som händer inom tandvårdssfären. Det är omöjligt att själv se trender och hålla reda på det senaste inom vår bransch utan hjälp att sålla och sortera information. Dental24 fyller då en viktig funktion för mig. Jag får relevant information och trevliga artiklar i bloggformat.”

Hans-Olof Örnerfeldt

Dentalkompaniet tandvårdsklinik, Täby

”Dental24 är lättillgänglig, informativ, aktuell och mångfacetterad. Behandlar tandvård ur ett flertal perspektiv och innehåller mycken intressant läsning.”

Bengt Lindén

fd klinikchef på Brånemarkkliniken i Göteborg

”Dental24 ger en regelbunden bred sammanfattande uppdatering av vad som händer i Tandvårdssverige.”

Göran Stegersjö

Tidigare tandvårdsdirektör

”Så imponerad av Dental24. Har sett detta som ett fenomen i tandvårdsbranschen.”

Rolf Bergström

Tandläkare Malmö/Brantevik

Per Capita AB

Org. nr: 556763-9785

Innehar F-skattebevis och innehar utgivningsbevis utfärdat av Myndigheten för press, radio och tv, vilket innebär att Dental24 har en ansvarig utgivare och grundlagsskydd enligt yttrandefrihetsgrundlagen.

Ansvarig utgivare: Dental24.se

Per Ahlberg 570406-5076

Dental24 produceras i samarbete med:

  • Professionen inom tandvården
  • Ledande leverantörer och verksamheter inom tandvården

Per Capita AB:s styrelse:

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev