Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Klinik & Vetenskap

STUDIE

11 november 2020

Betydelse av tandstatus vid jobbintervju

Stora avvikelser i tandstatus påverkar i hög grad hur personalansvariga bedömer en arbetssökande och dennes möjligheter till anställning. En person med missfärgade eller saknad incisiv bedömdes ha mycket små möjligheter att få anställning. Tandstatus relaterades omedvetet(?) till den arbetssökandes personlighet, egenskaper och kompetenser.

Studien genomfördes så att bilder av en kvinna och man med varierad tandstatus, från enstaka emaljspricka till saknad tand, visades för personer anställda vid flera företags HR-avdelningar. Dessa gjorde därefter en bedömning av den arbetssökandes utsikter till anställning i företaget.

Författarna konkluderar att större brister i tandstatus signifikant minskar en persons möjligheter att få fast anställning.

Källa: Tandlægebladet.dk

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev