Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Fluor i tandkräm är ofarligt jämfört med fluorerade ämnen!

Många patienter, och kanske vi själva, kan ha svårt att hålla isär skillnaden mellan fluor i tandkräm/munsköljmedel och de fluorerade kolväten/ämnen som kan finnas i kläder, förpackningar, ytbehandlingar och mycket annat i vår vardag. Den senare ämnesgruppen består av långa molekylkedjor industriellt framställda, som nedbryts mycket långsamt i naturen. När de kommer in i organismen kan de ge upphov till en rad skadliga tillstånd. Även fluor kan vara skadligt, men då behöver dosen vara avsevärt större än den terapeutiska.

Artikeln är en vägledning i samtal med patienter som hyser oro inför användning av fluorhaltiga produkter, kanske i synnerhet när egna barn rekommenderas fluor i en eller annan form.

Källa: Tandlaegebladet.dk

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev