Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Guidelines för användning av titan- och keramiska implantat

Efter en genomgång av tillgängliga kliniska data för keramiska implantat konkluderar German Society for Implantology, att solida zirconia implantat i ett stycke kan användas som alternativ till titan.

Keramiska orala implantat har nu funnits på marknaden i 15 års tid, men fortsatt finns en osäkerhet när det gäller indikationsområdet. Titanimplantat är därför även i fortsättningen ansedda som internationell standard när förlorade tänder skall ersättas med implantat.

Per i dag saknas kliniska långtidsstudier när det gäller tvådelade keramiska implantat med tillhörande distans, och därför kan de ej rekommenderas.

Denna guide är baserad på i dag tillgänglig vetenskaplig evidens och kan därför vara till stor hjälp när valet av står mellan zirconia- och titanimplantat.

Läs mer: German S3 guideline on the use of dental ceramic implants >>

Källa: German Society for Implantology/International Journal of Implant Dentistry

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera på vårt nyhetsbrev