Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Hur bra fungerar peroxidfria produkter för tandblekning?

I dag kan ett antal peroxidfria produkter för tandblekning säljas fritt på marknaden. I den aktuella studien visade resultaten att dessa hade en generellt dålig förmåga att bleka tänder. Detta i jämförelse med produkter baserade på väte- eller karbamidperoxid som skall användas via ansvarig tandläkare.

I en laboratoriestudie undersöktes effekten av fyra peroxidfria blekningsmedel som jämfördes med en produkt innehållande karbamidperoxid.

De peroxidfria produkterna gav en omedelbar blekningseffekt som dock försvagades efter kort tid. En av produkterna gav inte ljusare tänder, utan tänderna mörknade efter en tid.

De peroxidfria blekmedlen innehåller en svag syra som etsar tandytan. Detta förändrar ljusbrytningen och tänderna ser ljusare ut direkt efter behandlingen.

Läs mer: Peroksidfrie tannblekemidler

Källa: Den Norske Tannlegeforeninings TIDENDE 2018 ; 128 NR 10

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev