Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Munsköljmedel mot Coronavirus, fungerar det?

I samband med orala infektioner och kliniskt postoperativt, är Klorhexidin ett vanligt förekommande sköljmedel för våra patienter. Men har det någon effekt mot Covid-19, eller andra virus?

I denna artikel från den norska Tannlegeforeningens Tidende redovisas ett omfattande vetenskapligt underlag för den kunskap som i dag finns för Klorhexidins effekter mot Coronavirus. Författarna beskriver även effekterna av ett antal andra antiseptika med liknande användningsområde.

De antiseptika (munsköljmedel) som används i dag har generellt god förmåga till virusreduktion. Dessvärre är koncentrationen av medlet, och exponeringstiden mot virus, helt avgörande för effekten. För att förhindra skador på patienten så utesluter detta även några teoretiskt möjliga munsköljmedel.

Källa: Tannlegetidende.no

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev