Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Nytt om alternativa material för avtagbara proteser

I dag finns i huvudsak två patientgrupper som är i behov av konventionell avtagbar plattprotetik, helt tandlösa äldre och patienter där tänder extraheras inför en implantatbehandling.
För patienter med avvikande reaktioner/allergi mot polymetylmetakrylat har det varit ett stort problem att finna väl fungerande alternativa material för framställning av avtagbara proteser.

I en översiktsartikel av Anders Berglund och medarbetare presenteras nya material och metoder som kan vara en både enklare och bättre lösning på ett kliniskt dilemma. Författarna presenterar också en intressant historisk tillbakablick över tidigare material och metoder.

Läs vetenskaplig artikel

Källa: Nor Tannlegeforen Tid. 2017

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev