Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Oral piercing orsakar skador

En systematisk metaanalys baserad på 54 studier beskriver skador och biverkningar efter oral piercing på tunga, läppar och närliggande orala strukturer.

Orala skador på tänder och omgivande vävnader, samt infektioner relaterade till genomförd piercing, var vanligt förekommande. En tredjedel av deltagarna hade tandfrakturer och/eller tandslitage orsakat av piercingen. Gingivaretraktioner var sju gånger så vanligt jämfört med en kontrollgrupp. Andra registrerade komplikationer var smärta, inflammationer och problem med tal och tuggning vid piercing av tungan.
Författarna konkluderar att komplikationer och skador är frekventa och uppmanar vårdpersonal att i aktuella fall upplysa patienterna om riskerna med oral piercing.

Tandlægebladet: Mange skader og bivirkninger ved orale piercinger

Källa: Tandlægebladet.dk

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev