Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Ser vi nu slutet på avtryckssked och silikonavtryck?

Under mer än 100 år har metoden för avtryckstagning för framställning av oralprotetiska ersättningar varit avtryckssked och avtrycksmaterial i någon form. Börjar vi nu närma oss slutet på den epoken?

Intraoral scanning och CAD/CAM – teknik är något som i dag blir mer och mer standard vid många kliniker och tandtekniska laboratorier. Rätt använd har metoden många fördelar för både patient, tandläkare och tandtekniker, samt ett slutresultat jämförbart med konventionella metoder.

En dansk studie sammanfattar de tids- och kvalitetsvinster som kan uppnås vid övergång till digitalt arbetsflöde, intraoral scanning och CAD/CAM-produktion.

Källa: Tandlaegebladet.dk

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev