Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Tandburen bro eller enstaka implantat vid entandslucka?

Egna tänder har den klart bästa livslängden i en jämförelse med orala implantat. Vid jämförelse av tand- eller implantatstödda protetiska konstruktioner, uppvisar båda alternativen likvärdig livslängd, men med förhållandevis hög frekvens av komplikationer. Fördelen med implantat är att intakta tänder inte behöver användas som brostöd.

Vilken behandling har då den bästa prognosen vid protetisk ersättning i den mindre tandluckan: konventionell bro med tänder som stöd, eller är det orala implantat ett bättre val? Finns det övertygande vetenskaplig evidens för den ena eller den andra behandlingens överlägsenhet?

I artikeln redovisas även ett tredje alternativ: behandling med etsbroar vid en- eller tvåtandslucka.

Oavsett val, skall det tillfredsställa patientens behov sett till dennes förväntningar och möjligheter, samt vila på vetenskaplig grund.

Källa: Danska Tandlægebladet

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera på vårt nyhetsbrev