Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

“100 år av innovation”: Ivoclar 100 år

Ivoclar har sedan det grundades varit en av de världsledande företagen inom dentalindustrin och har regelbundet släppt kundanpassade innovationer på marknaden. 2023 firar dentalbolaget 100-årsjubileum, det kommer att firas med temat ”A Century of Innovation”.

1923 grundades Ivoclar i Zürich, Schweiz. Företaget flyttade 1933 till furstendömet Liechtenstein, där det nuvarande bolaget etablerade sig. Under åren utvecklades den tidigare tandfabriken till en ledande tillverkare av integrerade lösningar för högkvalitativa dentala applikationer. Det familjeägda bolaget avancerade till att bli globalt marknadsledande inom flera produktsegment, t.ex. keramiska ugnar (Programat-serien), och genom att förse marknaden med produkter och system specialdesignade för tandläkarpraktiker och tandtekniska laboratorier. Den “Estetiska Revolutionen” inleddes 2005 med introduktionen av Ivoclars populäraste produkt – den högestetiska glaskeramen IPS e.max (lithium disilicate), den blev snabbt marknadsledande inom sitt segment. Ivoclar gjorde sig även känt genom tillverkningen av högestetiska tandersättningar, vilket var företagets huvudsakliga verksamhet när det grundades.

Hundra år med Ivoclar associeras med flera innovationer av världsklass som tydligt har påverkat den dentala industrin. Ivoclar har en av industrins största och mest respekterade forsknings- och utvecklingscenter. Det är därför inte förvånande att företaget har valt “A Century of Innovation” som sitt jubileumstema för att lyfta fram sin innovativa anda.

När Diego Gabathuler, CEO för Ivoclar Group, får frågan om Ivoclars filosofi, förklarar han med följande ord: “Vi byggde vår framgång på kundrelevanta innovationer kombinerat med integrerade systemlösningar, effektiva applikationer, utmärkt kvalitet och konstant tillförlitlighet samt respektfullt samarbete.” Dessutom, tillägger han: “Vi fokuserar på att ge människor hälsosamma och vackra leenden, vilket leder till högre livskvalitet. För att göra detta, levererar vi våra produkter till c:a 130 länder. Tillsammans arbetar över 3500 anställda världen över med att utveckla företagets integrerade lösningar, vår utbildningsverksamhet samt ge stöd och service efter försäljning.”

Diego Gabathuler, CEO för Ivoclar Group

Diego Gabathuler, CEO för Ivoclar Group

Under 2021, uppnådde Ivoclar Group, som har mer än 47 dotterbolag och filialer världen över, med produktionsanläggningar i Liechtenstein, Tyskland, Österrike, Italien, Sverige, USA och Filippinerna, en rekordhög omsättning om 842 miljoner Schweizerfranc. Omsättningen ökade på samtliga marknader. För affärsåret 2022 har omsättningen ökat ytterligare. “100-årsdagen för Ivoclar Group äger rum i en dynamisk tid. Likväl är jag säker på att företaget kommer fortsätta att vara framgångsrikt i framtiden”, säger Helmut Schuster, ordförande i förvaltningsrådet för Ivoclar Group. “Varför är jag så säker? Därför värden som respekt, leende, fokus, agerande och tillväxt är djupt rotade begrepp som upprätthålls av våra anställda och chefer inom företaget, samt framför allt av ägarna Christina och Christoph Zeller samt nästa generation av denna entreprenörsfamilj”.

Höjdpunkter under jubileumsåret

Ivoclar värnar om långvariga och förtroendefulla affärsrelationer med leverantörer, kunder och universitet över hela världen. Tillsammans med de anställda i det familjeägda företaget har vi alla ett uppdrag: “Making People Smile”. Under jubileumsåret 2023 kan vi se fram emot olika aktiviteter och event, som mässor och vidareutbildningar för kunder samt invigningen av det nya huvudkontoret i Liechtenstein, som dessutom kommer innehålla ett besöks- och utbildningscentrum. Alla dessa aktiviteter och event kommer visa upp ett århundrade av innovation.

Källa: Ivoclar

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev