Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Arkiv

6 april 2009

11 procent avstår från tandläkarbesök

Inte mindre än 11 procent av svenska folket har avstått från att gå till tandläkaren under det senaste året trots att de är i behov av det. Ungefär hälften av dessa uppger att de inte har haft råd. Det visar en undersökning som Statistiska centralbyrån (SCB) gjort.

Det är framförallt förtidspensionärer, ensamstående föräldrar och långtidsarbetslösa som avstår från tandläkarbesök av ekonomiska skäl. 14 procent av dem som medverkade i undersökningen, uppger att det var minst två år sedan de senaste besökte tandläkaren eller tandhygienisten.

Bland långtidsarbetslösa, förtidspensionerade, utrikes födda och personer mellan 25 och 34 år var det mer än var femte, drygt 20 procent, som inte hade besökt tandläkaren de senaste två åren.

Totalt har cirka 7 500 svenskar mellan 16 och 84 år medverkat i undersökningen som genomfördes under 2007./Netdoktor.se

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev