Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

AACD Scientific Meeting för första gången på två år

Efter två uteblivna årskongresser p.g.a. pandemin genomförde AACD – American Academy of Cosmetic Dentistry i slutet på april sitt Scientific Meeting. Platsen var Orlando, Florida med flera svenskar på plats.

Tandläkare Clas Oscarsson, president SACD.

AACD:s Scientific Meeting är årets höjdpunkt för världens alla estetiskt inriktade tandläkare. Världens främsta föreläsare är där, liksom tunga sponsorer som slåss om att få visa nya upp produkter. Kongressen erbjuder både föreläsningar och Hands-on från morgon till kväll som man bokar i förväg. Många är extremt populära och platserna är ofta begränsade så det gäller att boka i god tid. Efter tre år fanns det mycket att ta igen.

– Under pandemin har många inhämtat kunskap via internet, men det finns inget så trevligt som att träffa sina kollegor IRL och speciellt här där det kring kurserna finns fullt med andra sociala aktiviteter, säger tandläkare Clas Oscarsson, som deltog på mötet.

Clas Oscarsson var på plats delvis i egenskap av president för SACD – Swedish Academy of Cosmetic Dentistry. Enligt SACD:s stadgar måste fullvärdiga medlemmar bevista AACD-möten med jämna mellanrum

Vidareutbildning är en extrem viktig del i vår bransch. Det händer väldigt mycket under kort tid och för att trivas med sitt jobb så är kunskap den viktigaste delen.

En sak som stod klar: Utveckling inom kompositer går framåt med stormsteg. Kompositer och teknikerna kring dem, blir bara bättre och bättre, och användningsområdena desto fler.

– Fördelarna är så många med dessa material och kostnaderna för patienten mindre.  Det kräver dock kunskap och hantverksskicklighet. Under AACD visades mängder av föreläsningar och hands-on, imponerande fall där man tidigare gjorde avancerad protetik och idag jobbar med kompositer.

Vacuumet i utbildning är nu över. Och det finns mycket att ta igen.

– Jag hade nästan glömt hur trevligt det är och hur viktigt det är möta kollegor. Så fort jag landade i Sverige igen längtade jag tillbaka. Som tur är har vi snart en kurs själva, Jason Smithson i Göteborg. Det kommer att bli så bra!

Contemporary Ceramic Restorations-Preparation of Anterior Teeth

SACD-kurs med Jason Smithson, UK

Med föreläsningar av Johan Hagman och Cecilia Ömo.
Elite Park Avenue Hotel i Göteborg 12 – 14 maj 2022

SACD är systerorganisation till AACD. SACD är inspirerat av, och uppbyggt enligt samma struktur som AACD. SACD anordnar minst två kurser per år.

Källa: SACD

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev