Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Personnytt

28 januari 2014

Ackreditering i AACD en höjdpunkt i Michael Karlstens karriär

 

 

 

Dental24: Tandläkare Michael Karlsten som nyligen fått sin ackreditering i AACD (American Academy of Cosmetic Dentistry) berättar här om sin långa men givande väg till målet. Han ger också tips till dig som vill sätta igång med en ackreditering.

 

Av Michael Karlsten:

När jag först påbörjade min ackreditering i AACD 2002, kunde jag aldrig tänka mig att processen skulle ta 12 år! Naturligtvis har jag inte kämpat med detta i 12 år, men det handlar om att, under resans gång, sakta ändra sitt sätt att tänka och arbeta.

Jag påbörjade processen med att göra ett antal fall i ett snabbt tempo, vilket omedelbart fick ändras till en långsam utvecklingsprocess.  Jag var helt enkelt inte mogen rent kunskapsmässigt.

Alla är säkert överens om att det är viktigt att sätta upp mål i livet, oavsett om det handlar om privata eller yrkesmässiga mål. Att sträva mot en ackreditering, gör att man hela tiden tvingas utvärdera och omvärdera sina arbeten. Detta leder, sakta men säkert, till att du lär dig se de saker som din mentor redan sett. Man kan kalla det för att man lägger upp sin egen personliga utbildningsplan. Räkna med en resa under ett antal år, där själva lärandet är centralt och att man måste passera ett antal spännande nivåer för att komma vidare. Under resans gång, kommer vägen att kantas av mycket glädje, kontakt med många liktänkande kollegor och mycket annat roligt.

Ingen ackrediterad tandläkare eller tandtekniker lär väl ångra att ha gått igenom processen, det är dessutom aldrig för sent att starta!

MichaelKarlsten

Tandläkare Michael Karlsten som nyligen ackrediterats i AACDAACD

Tips för att starta en ackreditering:

  • Ta kontakt med en mentor i AACD, som du fungerar med
  • Ta till dig kritiken som mentorn förmedlar
  • Var ödmjuk inför förändring
  • Misströsta inte om du får underkända fall. Läs kritiken och var noga med detaljerna

När nu målet är nått, är det en härlig känsla, och då resan hit varit så spännande och lärorik, kommer jag gå vidare mot nya mål. Det är absolut höjdpunkten i mitt yrkesliv, hittills…

Michael Karlsten

Dentalakademin, Stockholm

estetik@dentalakademin.se

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev