Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Arkiv

4 november 2009

Allt fler tandläkare letar på webben

Nyheter, instruktionsfilmer och diskussionsforum – allt finns på webben, som håller på att bli den viktigaste kanalen för all information. Snart byggs dessutom tv:n och datorn ihop. Allt du behöver för att hålla dig informerad är en bekväm soffa och en fjärrkontroll.

Tandläkarna söker allt mer information på nätet via digitala medier, som till exempel webbtidningar och omvärldsrapporter. För den som vill vara uppdaterad och söker nyheter och kunskap från olika håll inom dentalbranschen kommer webben snart att vara den mest naturliga kanalen.

Dentalbranschen går sällan först med ny teknik då man i god vetenskaplig tradition förlitar sig på väl beprövade lösningar. Men nu ser många – inte minst tandläkarna – fördelarna med snabbt lärande och kostnadseffektiva medier.

Fenomenet webb-tv håller dessutom på att bli vardagsmat för svensken. Så kallas det när man tittar på tv-program i datorn när man själv vill, i stället för när programmet sänds på tv. Ny statistik från analysföretaget Mediavision, som publiceras i Dagens Nyheter, visar att över 50 procent av svenskarna har sett webb-tv under det tredje kvartalet i år.

Det intressanta är att webb-tv-tittandet inte har gjort att det vanliga tv-tittandet har minskat. Snarare tvärtom. Det senaste åren har tv-tittandet ökat bland svenskar över 30 år.  Och inget tyder på att utvecklingen skulle se annorlunda ut i dentalbranschen. Digitala nyheter kommer snarare att öka efterfrågan på ännu mer information, både digitalt och i pappersform.

Datorn står än så länge i centrum för hela informationsflödet på webben, antingen det presenteras på nyhetssajter eller webb-tv, i diskussionsforum eller chatrum.

Men snart behöver vi inte ens resa oss från tv-soffan för att komma åt internet. Nya tv-apparater med inbyggd dator och bredbandsuppkoppling är bara några månader borta. Snart kastar vi alltså ut platt-tv:n för den ännu plattare tv:n som har direkt förbindelse med webben.

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev